Sådan griller du med cirkulær varme

Perfekt til at tilberede brød, pizza og tærter direkte på grillen

Vil du gerne tilberede et stort stykke kød (som en hel kalkun) eller bage din egen pizza eller brød direkte på grillen, så er den cirkulære grillmetode helt perfekt.

Den cirkulære grillmetode kan kun bruges på kulgrill. Hvis du ejer en gasgrill, så anbefaler vi, at du griller med den indirekte grillmetode.
 


Den cirkulære grillmetode

Når du griller med den cirkulære metode, så lægger du varme briketter på kulristen af din grill, hele vejen rundt langs kantent. Husk at stille en drypbakke midt på kulristen. Placer maden liger over drypbakken, så du undgr at saften løber ned og rammer grillen.

Hvis du gerne vil undgå, at risikere at din mad smager af sod, så hæld lidt væde i drypbakken. På den måde brænder kødsaften ikke fast og afgiver den dårlige smag.

Den cirkulære grillmetode er også genial til at bage pizza, brød eller tærter på grillen. Skal du lave pizza, så gør den klar på en bageplade eller bordet, med bagepapir.  Læg pizzastenen på grillen og lad den varme op. Placer bagepladen på pizzastenen eller læg pizzaen direkte på stenen og bag den i 3-4 under låg.

Du kan læse meget mere om, hvordan du griller pizza under vores grillopskrifter.