Sådan griller du med 50/50 metoden

Brug og steg dine råvarer direkte på grillen

Hvis du griller med 50/50-metoden, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at denne metode egner sig bedst til kulgrill. Du kan også bruge den på en gasgrill, men her skal du være opmærksom på grillens brændere, da ikke alle grill kan slukkes i den ene side.

Når du griller med 50/50-metoden, skal du lægge briketterne på kulristen, i den ene side af grillen. I den anden side sætter du din drypbakke, som opsamler væsken fra kødet. Du kan med fordel hælde lidt væde ned i drypbakken, så saften fra kødet ikke brænder fast og efterlader dit kød med en smag af sod.
 

50/50-metoden på en gasgrill

Har du en gasgrill der kan slukkes i den ene side, så kan du også bruge denne metode. Her nøjes du med at tænde for brænderne i den ene side af grillen.
 

 

En blanding af direkte- og inddirekte varme på grillen

Når du griller med 50/50 metoden, får du både direkte- og indirekte varme. Med 50/50-metoden har du mulighed for først at svitse dit kød af, over dine kull eller tæt på brænderne, for herefter at stege kødet færdigt i den anden side af grillen. Her griller du dine råvarer færdigt ved hjælp af indirekte varme.

Metoden er perfekt til at tilberede mad som kylling, mørbrad og kartofler. Derudover giver varmen en god skorpe på kødet, samtidig med at det stadig er saftigt indeni.

Grillopskrifter

Kast dig ud i nye, spændende retter på grillen! På denne side finder du vores udvalg af grillopskrifter, så du kan finde den der passer til din grillaften.