Sådan vælger du den rigtige børnecykel

Find den rigtige børnecykel størrelse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Er barnet vokset fra sin cykel eller er dit barn bare klar til en ny? Det er nemlig vigtigt med en cykel, der passer til barnets størrelse, når det kommer til sikkerhed og komfort. 

I nedenstående har vi udarbejdet en guide, der kan hjælpe dig til at få et bedre udgangspunkt, når du skal finde en ny cykel til dit barn. Ved hjælp af et målebånd og vores størrelsesguide kan du nemt finde frem til, hvilken størrelse cykel der passer bedst til dit barn.

Vejledende børnecykel størrelser

Selvom to personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtlængde og sadelhøjde har nemlig også indflydelse på cykelstørrelsen.

Derfor er børnecykel størrelserne i denne guide kun vejledende, og det er derfor vigtigt, at dit barn prøver cyklen, så I kan se, hvordan cykelstørrelsen passer til barnet. Regulering af sadlen vil også give fleksibilitet på nogle cm, hvilket er essentielt for børn i voksealderen. 

Du er også velkommen til at komme ind i butikken og få Bilkas personale til at hjælpe med at afprøve de cykler, dit barn er interesseret i. Så er du sikker på, at dit barn får den helt rigtige cykel.

Børnecykel størrelsesguide

Du skal være opmærksom på, at oversigten nedenfor ikke er en facitliste, men blot vejledende ud fra årets sortiment og generelle tommelfingerregler.

Hvis dit barn fx er 102 cm høj, veksler det mellem 22-28 cm stelstørrelse, eller hvis dit barn er 120 cm, skal stelstørrelsen være 28-30 cm. Det er med andre ord super simpelt at aflæse tabellen ovenover for at finde cykelstørrelsen til børn. 

Cykel størrelse: Børn

Den måde du kan finde frem til den rette cykelstørrelse, er ved at måle indersiden af barnets ben – altså skridtlængden. Skridtlængden fortæller, hvad stellet cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dit barn.

Du kan også gange barnets skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen, hvis du vil være ekstra sikker på, at du har valgt den rigtige stelstørrelse: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse.

 

 

Skal du købe en cykel til dit barn?

Et spørgsmål, der ofte går igen er, hvilken alder cyklen passer til. Det allervigtigste er, at cyklen passer til barnet. Alder og højde følges ikke altid ad, så tjek hellere, om barnet kan passe cyklen end at bruge alder som en indikator. Når barnet sidder på sadlen, skal fødderne fladt kunne nå jorden.

Vi har børnecykler helt ned i 12”, der som udgangspunkt kan siges at passe til et barn i 2-3 års alderen. Hvis dette stadig er for stort, vil vi anbefale, at barnet får en løbecykel.

Se vores relaterede produkter herunder