Sådan vælger du den rigtige børnecykel

Brug vores størrelsesguide til at finde den børnecykel der passer bedst til dit barn

Er barnet voksede fra sin cykel, eller dit barn bare til ny? Det er nemlig vigtigt med en cykel, der passer til ens størrelse, når det kommer til sikkerhed og komfort. 

I nedenstående har vi udarbejdet en guide, der kan hjælpe dig til at få et bedre udgangspunkt, når du skal finde en ny cykel til dit barn. Ved hjælp af et målebånd og vores størrelsesguide kan du nemt finde frem til, hvilken størrelse cykel der passer bedst til dit barn.

Når du skal vælge en børnecykel

Du skal være opmærksom på, at oversigten nedenfor ikke er en facitliste, men blot vejledende ud fra årets sortiment og generelle tommelfingerregler, som går efter her på Bilka.dk.

For selvom 2 personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde spiller nemlig også ind, hvilket gør sig gældende for både børn og voksne. 

Derfor er du altid velkommen til at komme ind i butikken og få Bilkas personale til at hjælpe med at afprøve kørestillingen på de cykler, du er interesseret i.

På den måde er du 100 % sikker på, at du får den helt rigtige cykel til dit barn. Regulering af sadlen op og ned vil også give fleksibilitet på nogle cm, hvilket er essentielt, for børn i voksealderen. 

Hvor stor skal cyklen til mit barn være?

Den måde, du kan finde frem til den rette cykelstørrelse, er ved at måle indersiden af dit ben – altså din skridtlængde. Skridtlængden fortæller, hvad dit stel cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dig.

Hvis dit barn fx er 102 cm meter høj veksler det mellem 22-28 stelstørrelse, eller hvis dit barn er 120 cm, skal stelstørrelsen være 28-30. Det er med andre ord super simpelt at aflæse tabellen ovenover for at finde cykelstørrelsen til børn. 

Du kan også gange din skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen, hvis du vil være ekstra sikker på, at du har valgt den rigtige stelstørrelse: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse.

 

Skal du købe en cykel til dit barn?

Et spørgsmål, der ofte går igen, er hvilken alder cyklen passer til. Det allervigtigste er, at cyklen passer til barnet. Alder og højde følges som regel ad, men tjek hellere, om barnet kan passe cyklen end at bruge alder som en indikator. Når barnet sidder på sadlen, skal fødderne fladt kunne nå jorden.

Vi har børnecykler helt ned i 12”, der som udgangspunkt kan siges at passe til et barn i 2-3 årsalderen. Hvis dette stadig er for stort, vil vi anbefale, at barnet får en løbecykel.

Se vores relaterede produkter herunder