Sådan vælger du den rigtige børnecykel

Brug vores størrelsesguide til at finde den børnecykel der passer bedst til dit barn

Nedenstående er en guide, der kan hjælpe dig til at få et bedre udgangspunkt, når du skal finde en ny cykel til dit barn. Ved hjælp af et målebånd og vores størrelsesguide, kan du finde frem til hvilken størrelse cykel der passer bedst til dit barn.

Du skal være opmærksom på, at oversigterne ikke er en facitliste, men blot vejledende ud fra årets sortiment og generelle tommelfingerregler. For selv om to personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde spiller nemlig også ind. 

Derfor er du altid velkommen til at komme ind i butikken og få Bilkas personale til at hjælpe med at afprøve kørestillingen på de cykler, du er interesseret i. På den måde er du 100% sikker på, at du får den helt rigtige cykel til dit barn. Regulering af sadlen op og ned vil også give fleksibilitet på nogle cm.

Hvor stor skal cyklen til mit barn være?

Den måde du kan finde frem til den rette cykelstørrelse, er ved at måle indersiden af dit ben – altså din skridtlængde. Skridtlængden fortæller, hvad dit stel cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dig.

Du kan også gange din skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse

 

Skal du købe en cykel til dit barn?

Et spørgsmål der ofte går igen, er hvilken alder cyklen passer til. Det allervigtigste er, at cyklen passer til barnet. Alder og højde følges som regel ad, men tjek hellere om barnet kan passe cyklen end at bruge alder som en indikator. Når barnet sidder på sadlen, skal fødderne fladt kunne nå jorden.

Vi har børnecykler helt ned i 12”, der som udgangspunkt kan siges at passe til et barn i 2-3 årsalderen.

Se vores relaterede produkter herunder