Løbecykler

En løbecykel er en god måde at introducere dit barn til en cykel på for første gang. Den kan bruges allerede fra halvandet års alderen, og findes i mange forskellige modeller, der støtter dit barns motoriske udvikling.

Hvorfor vælge en løbecykel?

En løbecykel er en form for cykel uden pedaler, hvor dit barn selv skal skubbe sig frem med benene. Cyklen træner dit barns balance og motorik, og den er en god introduktion til at lære barnet at cykle. Her på siden finder du mange forskellige modeller til både piger og drenge i forskellige størrelser. En løbecykel er meget intuitiv at bruge, og der går næppe længe, fra dit barn sætter sig i sadlen første gang, til der for alvor er fart over feltet, og du vil have svært ved at følge med. Nedenfor kan du læse mere om fordelene ved at vælge en løbecykel til dit barn.

Der er mange fordele ved at give dit barn en løbecykel, før du introducerer det til en rigtig cykel. Blandt andet kan nævnes, at:

  • Mange børn, der har brugt løbecykel, behøver ikke støttehjul, når de skifter fra løbecykel til en rigtig cykel. De har nemlig trænet balancen, og de ved, at cyklen vælter, hvis ikke balancen opretholdes. Støttehjul giver i stedet en falsk tryghed, og der kan gå længe, før barnet er klar til at smide dem, fordi balancen skal trænes op først.
  • En løbecykel kan bruges allerede fra når barnet er omkring halvandet år, og giver du dit barn en løbecykel, skaber du dermed fundamentet for at styrke dit barns motorik og balance allerede fra en tidlig alder.
  • Løbecykler findes i mange skønne modeller, og de er så intuitive at bruge, at dit barn hurtigt forstår teknikken, og dermed også styrker sit selvværd, når det selv er i stand til at komme hurtigt frem i verden.

 

Der er således flere fordele ved at introducere dit barn til en løbecykel, før I prøver jer ad med en rigtig cykel. Find din favorit blandt vores løbecykler her på siden, og glæd dit barn med en skøn fødselsdagsgave, julegave eller blot en bare-fordi-gave, der vil bringe masser af glæde og sjove øjeblikke med sig i årene, der kommer.

Er dit barn parat til at skifte over fra løbecykel til en rigtig cykel? I vores sortiment af børnecykler finder du både pigecykler og drengecykler til børn i alle aldre, der elsker fart og tempo!

Størrelsesguide:

  • 12" passer cirka til 2,5-4 år
  • 14"-16" passer cirka til 3,5-6 år
  • 18"-20" passer cirka til 5-8 år