Guides til mousserende vin

Læs mere om mousserende vine på Bilka.dk

I Bilkas store vinguide har du også mulighed for at læse mere om mousserende vine. Mousserende vin er fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Der fides forskellige typer af mousserende vin og du kan læse meget mere om dem i vores guides.

Et glas mousserende vin er perfekt ved enhver anledning. Du kan bl.a. bruge boblerne som velkomstdrink, aperitif eller som en lækker, boblende dessertvin. Mousserende vin er også særdeles forfriskende på en varm sommerdag i haven.

 

De 7 mest kendte mousserende vine

Der er vinregioner verden over, som producerer mousserende vin, men den mest kendte af dem alle er Champagne. Denne guide vil gennemgå de syv mest almindelige typer af mousserende vin samt regionerne hvor disse produceres.

Artiklen er udlånt fra Vivino

 

FRANSK CHAMPAGNE

Champagne er en mousserende vin produceret i Champagne regionen i Frankrig og er fremstillet ved hjælp af méthode champenoise. En mousserende vin er kun en champagne, hvis den er fremstillet i Champagne og ved brug af denne metode. Alle andre mousserende vine er ikke Champagne.

Champagne er lavet på druerne Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunie, og er lavet med varierende grader af sødme. Den traditionelle champagne var væsentligt sødere end den champagne, der primært drikkes i dag.

Den populæreste Champagne, er Moët Chandon Champagne Dom Pèrignon.

Man må forvente at betale lidt ekstra for Champagne i forhold til andre mousserende vine, da Champagne kommer med tradition, anerkendelse og navnet.

 

CALIFORNISKE BOBLER

I Californien bliver der også fremstillet mousserende vin. Californien er meget stærke i dyrkning af Pinot Noir og Chardonnay druerne, og kan derfor fremstille mousserende vine, der minder om fransk champagne, men er billigere.

De californiske bobler er et godt og billigere alternativ til Champagne.

 

ITALIENS MOSCATO D'ASTI

Moscato d'Asti er en mousserende vin, der hovedsageligt produceres i Asti-regionen i Italien. Vinen er lavet af druen Moscato Bianco.

Moscato d'Asti er en meget sød mousserende vin, med lav i alkoholproent (kan kun være op til 5,5%), og den nydes oftest sammen med dessert. Inden for de seneste 5 år er Asti vokset betydeligt i popularitet, og de er ofte bedømt godt både for deres smag prisvenlighed. Moscato d'Asti, er perfekt til dig der har en sød tand og ønsker at nyde bobler med lav i alkoholprocent.

SPANSK CAVA

Cava er Spaniens svar på mousserende vin, som primært består af Macabeo druen og er for det meste fremstillet i Catalonien.

Spansk Cava kan smage på samme måde som fransk champagne. Ligesom fransk Champagne, kan Cava fremstilles med varierende niveauer af sødme.

En god flaske spansk Cava koster mindre end den franske champagne, hvilket gør den til et godt alternativ , hvis man er på et budget. Der findes naturligvis også dyrere Cavas, også, hvis man ønsker at udforske nogle af de finere vineregione i Spanien.

 

FRANSK CRÉMANT

Crémant er mousserende vin lavet i Frankrig, men som ikke er fra Champagne-regionen. Der er faktisk otte separate Crémant regioner i Frankrig, og en mere i Luxembourg, og for at holde guiden kort og overskuelig, Kombineres alle de Crémant regioner i dette afsnit her. Vivinos brugere vurderer Loire-dalen som den bedste Crémant-region.

Crémant vine er lavet med den samme metode som Champagne, méthode champenoise. Som nævnt i ovenstående, er disse ikke fra Champagne-regionen, og de fremstilles også med forskellige druer.

Crémants er en virkelig godt alternativ til Champagne. De er lavet af kvalitets druer, er ofte prisvenlig og så er de jo franske og boblende.

 

ITALIENSK PROSECCO

Prosecco er en generelt tør italiensk mousserende vin fremstillet fra regionerne Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Hvis du leder efter et italiensk alternativ, der i smage minder om Champagne, er Prosecco det helt rigtige valg, i modsætning til de meget sødere italienske Asti eller italiensk Moscato d'Asti vine.

I modsætning til Champagne, italiensk Prosecco aldrig gærer i flasken, hvilket gør det meget mere overkommelig i pris. Den Italienske Prosecco ligger mellem 11 til 12% i alkohol og har en enkel, lys og frisk smag.

 

ITALIENSK ASTI

Asti er en sød mousserende italiensk vin, primært består af druen Moscato Bianco og produceres i det sydøstlige Piemonte.

Italiensk Asti, også kaldet Asti Spumante, er lidt anderledes end den tilsvarende Moscato d'Asti, idet den er lidt højere i alkoholprocent (ca. 7%). Hvis du søger en prisvenlig mousserende vin med en lav alkoholprocent, og som kun er lidt mindre sød end Moscato d'Asti, ville en italiensk Asti være et perfekt valg.

SÅDAN VÆLGER DU EN MOUSSERENDE VIN

Er du i tvivl om hvilken mousserende vin du skal vælge til dine gæster? Her kan du læse meget mere om mousserende vine.

Stort udvalg

Find vores brede udvalg af mousserende vine på Bilka.dk. Køb online allerede i dag og få leveret til døren.