Guides til mousserende vin

Læs mere om mousserende vine på Bilka.dk

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om mousserende vine

 

Mousserende vin er fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Der findes forskellige typer af mousserende vin, og du kan læse meget mere om dem i Bilkas store vinguide.

Et glas mousserende vin er perfekt ved enhver anledning. Du kan bl.a. bruge boblerne som velkomstdrink, aperitif eller som en lækker, boblende dessertvin. Mousserende vin er også særdeles forfriskende på en varm sommerdag i haven.

 

De 7 mest kendte mousserende vine

Der er vinregioner verden over, som producerer mousserende vin, men den mest kendte af dem alle er Champagne. Denne guide vil gennemgå de syv mest almindelige typer af mousserende vin samt regionerne, hvor disse produceres. Artiklen er udlånt fra Vivino

 

Fransk Champagne

Champagne er produceret i Champagne-regionen i Frankrig og er fremstillet ved hjælp af méthode champenoise. En mousserende vin er kun en champagne, hvis den er fremstillet i Champagne og med denne metode. Alle andre mousserende vine er ikke Champagne.

Champagne er lavet på druerne Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunie og er lavet med varierende grader af sødme. Den traditionelle champagne var væsentligt sødere end den champagne, der primært drikkes i dag.

Den mest populære Champagne er Moët Chandon Champagne og Dom Pèrignon. Man må forvente at betale lidt ekstra for Champagne i forhold til andre mousserende vine, da Champagne kommer med tradition, anerkendelse og navnet.

 

Californiske bobler

I Californien bliver der også fremstillet mousserende vin. Californien er meget stærke i dyrkning af Pinot Noir og Chardonnay druerne og kan derfor fremstille mousserende vine, der minder om fransk champagne. De californiske bobler er et godt alternativ til Champagne.

 

Italiens Moscato d'Asti

Moscato d'Asti er en mousserende vin, der hovedsageligt produceres i Asti-regionen i Italien. Vinen er lavet af druen Moscato Bianco. Moscato d'Asti er en meget sød mousserende vin med lav alkoholprocent (kan kun være op til 5,5%), og den nydes oftest sammen med dessert.

Inden for de seneste 5 år er Asti vokset betydeligt i popularitet, og de er ofte bedømt godt både for deres smag og pris. Moscato d'Asti er perfekt til dig, der har en sød tand og ønsker at nyde bobler med lav alkoholprocent.

 

 

Spansk Cava

Cava er Spaniens svar på mousserende vin, som primært består af Macabeo-druen. Den er for det meste fremstillet i Catalonien. Spansk Cava kan smage på samme måde som fransk champagne og kan fremstilles med varierende niveauer af sødme.

En god flaske spansk Cava er et godt alternativ, hvis du har et budget. Der findes naturligvis også dyrere Cavas, hvis du ønsker at udforske nogle af de finere vinregioner i Spanien.

 

Fransk Crémant

Crémant er mousserende vin lavet i Frankrig, som ikke er fra Champagne-regionen. Der er otte separate Crémant-regioner i Frankrig, og én i Luxembourg. Vivinos brugere vurderer Loire-dalen som den bedste Crémant-region. Alle Crémant-regioner kombineres i dette afsnit.

Crémant vine er lavet med den samme metode som Champagne, méthode champenoise. Som nævnt i ovenstående er disse ikke fra Champagne-regionen, og de fremstilles også med forskellige druer.

Crémant er et virkelig godt alternativ til Champagne. De er lavet af kvalitetsdruer, kan købes, hvis du har et budget, og så er de jo franske og boblende.

 

Italiensk Prosecco

Prosecco er en generelt tør italiensk mousserende vin fremstillet i regionerne Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Hvis du leder efter et italiensk alternativ, der i smag minder om Champagne, er Prosecco det rigtige valg i modsætning til de sødere italienske Asti eller Moscato d'Asti.

I modsætning til Champagne, gærer italiensk Prosecco aldrig i flasken, hvilket gør den mere overkommelig i pris. Den italienske Prosecco ligger mellem 11-12% alkohol og har en enkel, lys og frisk smag.

 

Italiensk Asti

Asti er en sød, mousserende italiensk vin, der primært består af druen Moscato Bianco og produceres i det sydøstlige Piemonte.

Italiensk Asti, også kaldet Asti Spumante, er anderledes end Moscato d'Asti, idet den har lidt højere alkoholprocent (ca. 7%). Hvis du søger en mousserende vin med en lav alkoholprocent og som er lidt mindre sød end Moscato d'Asti, er en italiensk Asti et perfekt valg.

Sådan vælger du din mousserende vin

Er du i tvivl om, hvilken mousserende vin du skal vælge til dine gæster? Her kan du læse meget mere om mousserende vine.

Mousserende vin

Find vores brede udvalg af mousserende vine på Bilka.dk. Køb online allerede i dag og få leveret til døren.