Hvilket cykelstel skal jeg vælge?

Læs om fordele og ulemper ved de forskellige typer af cykelstel

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til cykelstel

 

I vores cykelsortiment finder du cykler fremstillet i carbon, aluminimum og stål. Der er forskelle på de 3 cykelstel på grund af kvaliteten bag det enkelte materiale. 

Guiden nedenfor kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket stel og materiale du skal gå efter alt efter behov og formål.

CARBON STEL

Cykler, der er fremstillet i carbon frem for eksempelvis aluminium, er oftest betydeligt lettere og dermed ideelle til fart og action. De fleste professionelle cykler er fremstillet af carbon, da materialet både er let og fleksibelt.

Derudover giver materialets lethed mulighed for at overføre den kraft, der lægges i pedalerne til cyklens hastighed. En carbonramme er også med til at sikre en komfortabel cykeloplevelse, da materialet er bedre til at absorbere stød fra vejen eller skoven. 

På Bilka.dk finder du cykler med carbon stel i brandserien SCO Rebel, som består af både mountainbikes og racercykler. Så er du til fart i skoven eller på landevejen, så er carbon stel et godt valg til din cykel.

 

 

ALUMINIMUM STEL

Cykler fremstillet i aluminimum er, ligesom carbon, meget anvendt i cykelindustrien grundet dets mange gode kvaliteter. Aluminimum stel er både meget holdbart og stift, hvilket giver gode køreegenskaber og gør, at stellet bedre kan tåle eventuelle styrt.

Derudover er aluminimum stel oftest lettere end stålstel, hvilket er ideelt, hvis du bruger cyklen til længere transportture. Her på Bilka.dk finder du blandt andet cykler i brandserierne SCO, SCO Premium og SCO Rebel med aluminium stel. 

 

 

STÅLSTEL

Stålstel anvendes stadig i cykelindustrien og er oftest billigere end aluminium stel. Et stålstel kan med tiden ruste, såfremt jævnlig rengøring og pleje ikke finder sted.

Vi anbefaler derfor, hvis du vælger en cykel med stålstel, at du benytter poleringsprodukter såsom Autosol og Gleerustol, således cyklens levetid forlænges yderligere. 

På Bilka.dk finder du blandt andet cykler med stålstel i vores prisvenlige brandserie PUCH. Du kan blandt andet her få diverse børne- og juniorcykler i stålstel. 

 

Find den rigtige størrelse cykelstel til børn

Er du i tvivl om hvilken størrelse cykel dit barn skal have? Læs guiden og lær meget mere om vores cykelstørrelser. Guiden kan hjælpe dig med at få et bedre udgangspunkt til valg af børnecykel - det er nemlig super vigtigt at cyklen passer!