Inspiration til girls night out
Inspiration til girls night out

Girls Night Out

Tænk Sex & the City og så har du alle ingredienserne til en 'fabulous' Girls Night Out, der starter hjemme hos dig – og måske fortsætter til den lyse morgen ude i byen. Om der står hjemmelavet sushi på bordet, eller I får maden udefra, er ikke så vigtigt. Bare der er cocktails og gang i musikken. Find inspiration til din næste tøsseaften her.

Idéer til girls night out

Frys bærrene

Frys forskellige bær, så de er klar til at fungere som festlige isterninger med et feminint touch i aftenens cocktails. Pynt også gerne kanten af glasset med sukker og kom et par spiselige blomster oveni som prikken over i’et.

Skru op for dansegulvet

Der er ikke noget som musik, man kan synge med på, til at få gang i en fest. Lav en playliste med alle jeres yndlingsnumre – eller I kan skiftes til at vælge et nummer, der minder jer om et fedt øjeblik i jeres liv.

1. Saml den nederste del af håret i en hestehale.

2. Sno den nederste hestehale, saml den i en knold, som fastgøres med hårklemmer. Øverste del af håret redes igennem, snoes og køres rundt om knolden - fastgør med klemmer.

3. Her er en færdig, let og fin festfrisure.

Opskrifter til girls night out

Opskrift på Cosmopolitan

Cosmopolitan er en klassiker, man bare aldrig bliver træt af. Her er den farvestrålende cocktail i en luksusudgave, hvor der er gjort lidt mere ud af finishen. 

(1 glas)

3 cl vodka
1,5 cl Cointreau
1 cl sukkersirup
4-5 cl tranebærjuice

Kom ingredienserne i et glas, rør forsigtigt rundt og pynt med appelsinskal, der er skåret henover glasset for at få olierne ned i glasset. Sæt evt. en lighter under appelsinen først for at give drinken en skøn duft af appelsin.

Dittes lyserøde marengskager

Når der står Girls Night Out på invitationen, er det underforstået, at der er forkælelse på programmet. Små marengskager med bær er ikke kun indbydende at se på. De er også en himmelsk bid på en aften, hvor kun det bedste er godt nok (og hvor maden ikke skal ligge alt for tungt).

Marengs

3 æggehvider
90 g hvidt sukker
90 g flormelis
Pink pastafarve

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt det hvide sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelissen og vend den i massen til en glat og blank marengs. Indfarv marengsen med lidt pink pastafarve. Kom marengsen op i en sprøjtepose og lav 8-10 ensartede bunde/fuglereder (8 cm i diameter). Lad dem hvile i 15 min., inden de bages ved 110° varmluft i 1 time. Lad marengsbundene køle af på en bagerist.

Chantillycreme

1 god vaniljestang
30 g flormelis
3 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med flormelissen. Pisk fløden til flødeskum og vend vaniljesukkeret i. Hæld cremen op i en sprøjtepose og klip et lille hul.

Øvrigt fyld

Friske hindbær og jordbær
Rød skovsyre
Spiseligt guld- eller sølvstøv

Befri nænsomt bundene fra bagepapiret. Læg kagen sammen ved at placere en bund på et kagefad og fylde midten op med chantillycreme. Dekorer med friske hindbær, jordbær, skovsyre og glimmer.

Isdessert med kirsebærsirup og hvid chokolade

Til en rigtig tøsefest er det tilladt at synde lidt, så lav denne skønne isdessert, der ikke kun er smuk at se på, men som også smager som en lille bid af himlen.

(Til 4 personer)

250  ml kirsebærvin 
1 dl vand
1 dl sukker
8 gode kugler hindbæris
4 gode kugler vanilleis 
100 g hvid chokolade, smeltet

Kom kirsebærvin, vand og sukker i en lille gryde. Bring gryden i kog og lad det simre ved medium varme indtil væsken er reduceret til en ⅓ del. Lad køle helt ned i køleskabet, så det tykner til en sirup. Lav et lille kræmmerhus af bagepapir og fyld det med den smeltede chokolade. Luk kræmmerhuset tæt og klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset. Sprøjt snirkler af chokolade ud på et stykke bagepapir og stil dem på køl indtil brug. Server isen i høje glas toppet med kirsebærsirup og pynt af hvide chokolade snirkler.

Inspiration til festen

Opskrifter
Festtips
Pynt & Borddækning