Spansk vin

Hos Bilka.dk, kan du gå på opdagelse i et spændende udvalg af udsøgte spanske vine fra berømte vinregioner. Skal du bruge en lækker spansk rødvin eller hvidvin til at hælde op i dit glas? Find den rette flaske for dig lige herunder.

Oplev populære spanske vine

Spanien er sammen med Frankrig og Italien et af de vigtigste europæiske områder for vinproduktion. Ligesom med de andre to lande kan du opleve et vinland med sin helt egen vinkultur. På Bilka.dk kan du opleve en verden af nydelig spansk vin i høj kvalitet. Vi har blandt andet:

Rioja regionen er en af de mest berømte og anerkendte spanske vinregioner. Du kender måske allerede spansk vin fra Rioja? Det er ofte et populært valg blandt mange danske vindrikkere. Skal du have det lidt ekstra festligt, kan du prøve en flaske Cava. Du kan få den mousserende vin som både hvid og rosé.

Bliv klogere på spansk vin

Vil du vide mere om hvad blandt andet Reserva og Crianza står for, når du for eksempel vælger en spansk rødvin? Det refererer nemlig til vinens alder og lagring. Hvad der er bedst, afhænger naturligvis af dine præferencer. Vi giver dig en hurtig oversigt over de mest almindelige inddelinger:

  • Joven - Dette henviser til at vinen er en ung type, og har haft lidt eller ingen lagring på fad.
  • Crianza - Her er vinen blevet lagret i mindst to år, hvoraf mindst seks måneder er tilbragt på fad.
  • Reserva - Lagringstiden kan variere på Reserva, men de er generelt lagret i længere tid end Crianza.
  • Gran Reserva - Her er vinen blevet lagret i mindst fem år. Op til to år er på fad, mens cirka tre år er på flaske.

Hvilken betydning har det for vinen? Vin kan ændre sig på flere måder over tid og kan påvirke aromaer og farve. Det handler derfor om at skabe en speciel smagsoplevelse. Vinens alder kan også påvirke hvilken rækkefølge, du bør servere de spanske vine i. Du kan læse vores anbefalinger til servering af vin her.