Android vs iOS tablets

Skal du vælge iPad eller tablet?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Når det kommer til teknologi – og særligt enheders styresystemer –  står valget mellem Apples iOS og Googles Android, der samarbejder med producenter som Lenovo og ASUS, mv. Her er tablets heller ingen undtagelse.

Hvilket styresystem skal du gå med? Og hvad er deres forskel? Det vil vi besvare i guiden her, så du har den nødvendige information, når du skal vælge en tablet, der matcher dine behov, præferencer og pengepung. Forhåbentligt kommer du et skridt nærmere en tablet for dig.

Tablettens oprindelse

Selvom tablettens popularitet tog fart med Apples lancering i 2010, så er tabletten faktisk ældre end det. Man kan faktisk datere dens oprindelse til 1980’erne, hvor den første computer med pen blev opfundet.

Man siger dog, at den moderne tablet først blev opfundet i 2002 af Microsoft, da den blev integreret med Windows' operativsystem, og udtrykket ”tablet PC” blev en fast del af ordforrådet.

Dog slog den håndholdte computer først igennem, da Apple lancerede deres iPad, som hurtigt blev integreret i mange private hjem samt erhverv og virksomheder.

 

Android vs. iPad – kampen mellem giganterne

Tablets er generelt utrolig populære at benytte – og det er uanset, om du vælger Apples iPad eller en Android tablet. De bruges både til arbejde, studie, almindelige dagligdagsgøremål som e-mails, brugen af apps samt til underholdning som visning af film og afspilning af musik, podcasts og lydbøger.

Uanset hvilken tablet – Apple eller Android – du vælger at gå, har de det til fælles, at de kan gøre alle disse aktiviteter. Så hvor ligger den egentlige forskel henne?

Populære brands

Android styresystem

Deres største og den mest oplagte forskel er deres operativsystem, altså deres styresystem, og denne har jo selvfølgelig stor indflydelse på brugeroplevelsen. Derfor er det også en præference, om du foretrækker iOS eller Android.

Med en Android tablet har du mulighed for selv at skræddersy din brugerflade og dermed tilpasse din tablet, som du vil have den. Det vil sige, at du kan ændre udseendet, knapperne, lysstyrken samt dens ydeevne.

De mange producenter af Android produkter betyder også, at disse produkter ofte kommer med de nyeste teknologier. Derudover kan du installere tredjepartsapps, så du f.eks. kan bruge din foretrukne webbrowser i stedet for den, der allerede er på dit Android produkt.

 

iOS styresystem

Med en iPad får du et operativsystem, iOS, der er integreret med alle dine andre Apple-produkter som iPhone og Mac, så du vil kunne synkronisere på tværs af enheder. Du kan derfor fortsætte dit arbejde på dine andre Apple enheder.

Derudover er Apple gode til at få nye teknologier, muligheder og opdateringer til at virke på deres enheder, når dette udgives. Samtidig fungerer tredjepartsapps også særdeles godt på Apples produkter.

Vi vil dog altid råde dig til at vælge en tablet, der passer til dit nuværende elektroniks styresystem, da du allerede kender til brugerfladen og derfor nemmere kan bruge de forskellige enheder. Du vil dermed få udnyttet alle de fordele, dit system tilbyder.

Apples iPad med iOS styresystem

Lenovos tablet med Android styresystem

Forskel på pris

Selvom Googles Android bruges af forskellige producenter, er der alligevel en bemærkelsesværdig prisforskel mellem en Android tablet og en iPad. Prisen afhænger dog ofte af, hvilke funktioner du ønsker.

Du skal derfor have gjort op med dig selv, hvorvidt du har råd til den pågældende model, eller hvor mange penge du ønsker at bruge på en tablet. Det er ikke nødvendigt at betale for smarte funktioner, du ikke vil bruge.

 

Skal du vælge iPad eller Android?

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge typer tablets og styresystemer. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilke funktioner og egenskaber du foretrækker og har brug for, samt hvor meget du ønsker at give for en tablet.

Hos Bilka.dk finder du både iPads og Android tablets, som bare med nogle få klik kan blive dine. Vi vil dog anbefale, at du prøver at bruge den tablet, du ønsker at købe, før du træffer dit valg. Du er derfor altid velkommen til at besøge en af vores butikker.

Husk tilbehøret til din tablet!

Relaterede kategorier