iPad vs. Android – hvilken tablet skal du gå med?

Det er kampen mellem 2 store tablet-giganter. Men hvilken skal du gå med, og hvad er deres egentlige forskel?

Når det kommer til teknologi – og særligt enheders styresystemer –  står valget mellem Apples iOS og Googles Android, der samarbejder med producenter som Samsung, Lenovo, ASUSHuawei mv. Her er tablets heller nogen undtagelse. Men hvilken skal du gå med? Og hvad er deres forskel egentlig?

Alt sammen vil vi besvare i guiden her, så du har alt den nødvendige information, når du skal vælge en tablet, der matcher dine behov, præferencer og pris. Du vil forhåbentligt komme et skridt nærmere en tablet for dig.

Tablettens oprindelse

Selvom tablettens popularitet tog fart med Apples lancering i 2010, så er tabletten faktisk ældre end det. Man kan faktisk datere dens oprindelse til 1980’erne, hvor den første computer med pen blev opfundet.

Man siger dog, at den moderne tablet først blev opfundet i 2002 af Microsoft, da den blev integreret med Windows operativsystem, og udtrykket ”tablet PC” blev en fast del af ordforrådet. Dog slog den håndholdte computer først igennem, da Apple kom deres iPad, som hurtigt blev integreret i mange private hjem samt erhverv og virksomheder.

 

Android vs. iPad – kampen mellem giganterne

Tablets er generelt utrolig populære at benytte – og det er uanset, om du vælger Apples iPad eller en Android tablet. De bruges både til arbejde, studiet, almindelige dagligdagsgøremål som e-mails, brugen af apps samt til underholdning som visning af film og afspilning af musik, podcasts og lydbøger.

Uanset hvilken tablet – Apple eller Android – du vælger at gå, har de det til fælles, at de kan gøre alle disse aktiviteter. Så hvor ligger den egentlige forskel henne?

Vores tablet brands

Deres operativsystem

Deres største og den mest oplagte forskel er deres operativsystem, altså deres styresystem, og denne har jo selvfølgelig en stor indflydelse på brugeroplevelsen. Derfor er det også en præference, om man foretrækker iOS eller Android.

Ved Android har du muligheden for selv at skræddersy din brugerflade og dermed tilpasse din tablet, som du vil have den. Det vil sige, at du kan ændre udseendet, knapperne, lysstyrken samt dens ydeevne. Denne form for fleksibilitet finder du ikke ved iOS.

Ved iOS får du til gengæld et operativsystem, der er integreret med alle dine andre Apple-produkter som iPhone og Mac. Systemet vil derfor være lettere at bruge, og du vil kunne synkronisere på tværs af enheder. Derudover er Apple gode og hurtige til at få nye teknologier, muligheder og opdateringer til at virke på alle deres enheder, når dette udgives. iOS er dermed også en mere avanceret og stabil platform, hvor de medfølgende apps er utrolige brugbare.

Vi vil altid råde til at vælge en tablet, der passer til ens nuværende elektroniks styresystemer, da man allerede kender til brugerfladen og derfor nemmere vil kunne gebærde sig på de forskellige enheder. Du vil dermed få udnyttet alle de fordele, denne udbyder tilbyder.  

Visning af Apples iPad med iOS-styresystem

Visning af Lenovos tablet med Android-styresystem

Deres pris

Selvom Googles Android bruges af forskellige producenter, er der alligevel en bemærkelsesværdig prisforskel mellem en Android tablet og iPad. Apples iPad er dyrere og kan faktisk til tider være meget dyrere. Alt efter hvilke funktioner du ønsker, så kan det i visse tilfælde være berettiget, at iPad’en er dyre, da kvaliteten også vil være højere.

Du skal derfor have gjort op med dig selv, hvorvidt du har råd til den pågældende model, eller hvor mange penge du ønsker at bruge på en tablet. Dog tilbyder mange forhandlere en form for månedlig finansiering og kreditaftale herunder også her på Bilka.dk.

 

Hvilken skal du vælge - iPad eller Android?

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved begge typer tablets. Du skal derfor have gjort op med dig selv, hvilke funktioner og egenskaber du foretrækker at have, samt hvor meget du ønsker at give for en tablet. For der er som sagt en prisforskel, og du kan ikke købe noget, du ikke kan finansiere.

Hos Bilka.dk finder du selvfølgelig både iPads og Android tablets, som bare med nogle få klik kan være din. Vi vil dog altid anbefale, at du får prøvet og gjort dig bekendt med den tablet, du ønsker at købe, før du gør dig et valg. Du er derfor altid velkommen til at besøge en af vores butikker.

Udforsk vores tablet tilbehør

Her har vi samlet alt, hvad du kan få brug for af tilbehør til dine tablets, hvor vi bl.a. har tastatur, kablere og opladere, bilholdere, skærmbeskyttelse samt covers og sleeves.