Hvilken tablet skal jeg vælge?

Få hjælp til at vælge en tablet for dig – hvad end det er til arbejde, studie, hverdag eller underholdning

Tablets har taget mildest talt taget verden med storm og er siden Apples lancering af iPad’en i 2010 blevet en fast del af manges hverdag.

Overvejer du at investere i en tablet? Så er der faktisk mange muligheder at vælge imellem, hvor vi på Bilka.dk lagerfører en lang række modeller fra nogle af største tech-giganter såsom Apple, Lenovo, Huawei og Samsung. Men hvilken skal du vælge? Det kan være svært, før du har fået afklaret dine behov.

I denne guide vil vi netop hjælpe dig med at få afklaret dine behov, så du vælger en tablet, der passer til dig. Her vil vi bl.a. komme ind på behov, styresystem, hukommelse samt adgang til internet. Men først vil vi lige have defineret, hvad en tablet i det hele taget er.

Vores tablet mærker

Hvad er en tablet?

En tablet er en kombination mellem en computer og en smartphone, som du kan betjene med fingrene eller en digital pen. Den er et fantastisk supplement at have både til hverdagen, til arbejdet eller som underholdning, hvor den er nemmere at transportere end en bærbar og har en større skærm end mobiltelefon, hvilket gør den til en praktisk håndholdt computer.

Med en tablet kan du surfe på nettet, se film, bruge streamingtjenester, spille spil og tage noter. Ved flere modeller kan du også tilkøbe et tastatur, så det bliver nøjagtig som at sidde ved en computer bare med en touch skærm.

Nu hvor vi har fået defineret, hvad en tablet er, vil vi komme ind på de 5 afklaringsområder, du skal have tænkt igennem inden dit køb.

Hvad skal tabletten bruges til?

Som allerede nævnt kan den bruges til både hverdag, arbejde og underholdning. Dog er det ikke uden betydning, hvilken model du vælger. Du skal fx have gjort dig den overvejelse, om du vil have den med farten, eller om den primært skal bruges derhjemme.

Fx hvis du ønsker have den med på farten, vil en mindre model på 7-8” være oplagt. Men skal den derimod primært bruges indenfor din matrikel, kan du sagtens have en større skærm. Hvis du dog kun ønsker en tablet til børnene, kan du med fordel investere i billig model, så det ikke gør så ondt for pengepungen, hvis den skulle ryge på gulvet eller blive håndteret lidt hårdhændet.

Hvilket styresystem skal tabletten have?

På markedet hersker der 2 operativsystemer: Apples iOS og Googles Android, hvor sidstnævnte bliver brugt af flere producenter. Det er meget en præference, hvad man foretrække at gå med.

Vi vil dog anbefale, at du vælger det styresystem, dine andre enheder har såsom din smartphone, din computer eller din spillekonsol. I flere henseende vil de nemlig kunne synkroniseres med hinanden, og du vil samtidig allerede have kendskab til deres brugerflade.

Som sagt er styresystem en præference, så gå gerne ned i butikken og prøv de forskellige modeller, og se, hvilken du foretrækker.

Hvor stor tablethukommelse?

Ligesom med en computer og en mobiltelefon er der forskellige harddiskkapacitet at vælge imellem, og hvor stor en kapacitet, du har behov for, kommer an på, hvad du skal bruge tabletten til.

Skal du blot bruge den til et par apps og streaming, behøver du ikke særlig høj kapacitet, men hvis den derimod skal bruges til arbejde, eller du ønsker at have et bibliotek af billeder, videoer og film, skal du gerne ud i noget større.

Vores sortiment svinger mellem 16 GB og 256 GB.

En tablet med eller uden adgang til 3G/4G/5G?

Alle tablets kan gå på almindelig WiFi – nøjagtig som en computer – hvorved du kan surfe på nettet, streame film og lignende. Dette er fint, hvis du blot skal have tabletten derhjemme. Men hvis du skal have tabletten med på farten eller som underholdning til børnene, når I er ude, kunne det være oplagt at investere i en tablet med adgang til 3G, 4G og sågar 5G.

Der vil selvfølgelig være en væsentlig prisforskel, hvis du ønsker adgang til dette, og det kræver samtidig også, at du har et data-abonnement hos et teleselskab.

Hos Bilka.dk har vi et stort udvalg af tablets og iPads

Uanset hvad dine tabletbehov er, eller hvilken model du ønsker at gå med, har vi på Bilka.dk et stort udvalg af tablets og iPads, der kan opfylde din ønsker ved netop en moderne, håndholdt computer.

Vi håber, at denne guide har været behjælpelig til, hvilken tablet du skal vælge, så du ikke foretager dig et forhastet køb. På den måde undgår du at købe dyre tablets med funktioner, du ikke har brug for, eller en skrabet model, der ikke opfylder dine behov.

Du er desuden altid velkommen til at slå en smut forbi en af vores butikker, hvis du ønsker at se tabletterne i virkeligheden og prøve at holde dem først, før du beslutter, hvilket du skal gå med.

Gå på opdagelse i vores tablet tilbehør