Stort og bredt udvalg af Mac produkter
Stort og bredt udvalg af Mac produkter

Mac

Macbook og iMac computere er elegant design og høj ydelse i aluminium og glas. Oplev kraftige Intel processorer og skarpe Retina skærme. Mac bruger Flash lagring og er lynhurtig i opstart og brug.

Se alle produkter

Kategorier

Macintosh – en computer til alle

Mac, stammer fra navnet Macintosh, som computeren blev navngivet i 1984. Navnet stammer fra Mcintosh som var chef designer Jeff Raskins yndlingsæble. Macintosh var egentlig navnet på den brugerflade som computeren blev leveret med. Tidligere var der ikke vinduer og ikoner i brugerfladen. Tanken med introduktionen at Macintosh var, at alle skulle kunne bruge en computer, også selvom man ikke var programmør. Steve Jobs og hans medarbejdere lagde grundstenen til meget af det vi kender i dag, også Windows, som er baseret på mange af de tanker som Apple gjorde sig dengang tilbage i 80´erne.

iBook bliver til Macbook

Når man siger Mac, så vil de fleste nok tænkte på de lækre bærebare computere i aluminium. Der har dog været mange forskellige bærbare computere under Mac navnet. De fleste husker nok den almindelige Macbook som fandtes i Hvid og senere i sort. Det var et billigere alternativ til Macbook Pro. Macbook afløste Mac iBook og powerbook.
Sortimentet består i dag af Macbook Pro, Macbook Air, iMac og iMac Mini. Da Macbook Pro kom på markedet i 2008 var den banebrydende i sit design og til forskel fra konkurrenterne, helt uden cd/dvd drev. To år efter kom der nye modeller i både 11 og 13 tommer, som var uden harddisk og i stedet med flash teknologi, som gjorde Air markant hurtigere.


Macbook Air bruges i dag af mange, som er på farten, da den fylder og vejer meget lidt. Prisen på en ny Air er også faldet meget siden lanceringen, og man får ikke kun en meget let bærbar, men også en utrolig stærk maskine.
Har du brug for endnu mere kraft, så er Macbook Pro mere populær end nogensinde. Den forener høj ydeevne med kraftfulde programmer og et super lækkert design. Med den lækre Retina skærm får du et knivskarpt billede.

iMac - stationær computer fra Apple

I 1998 kom den første iMac på markedet i et design, som var markant anderledes end andre computere på det tidspunkt. Udover designet var målet også, at den skulle være markant lettere at sætte op til brug end konkurrenterne. Det faktum blev bakket op af adskillige tv reklamer fra Apple. Det var dog først i 2007 af computeren kom ud af plastic skallen og blev produceret i aluminium, som vi kender den i dag. Den nyeste model er markant slankere end de første alu modeller og leveres med en skarp LCD skærm. iMac er og var lige fra starten en lækker alt-i-en computer, som med den nyeste model ikke fylder meget på skrivebordet.