Sådan vælger du tablet & iPad til børn

Få hjælp til at vælge den bedste tablet til børn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til tablet og iPad til børn

 

Android tablets og iPads er utrolig populære blandt børn, hvad end det er som hjælpemiddel i skolen eller som underholdning. Børn har faktisk også nemt ved at bruge en tablet, og den kan holde dem beskæftigede i flere timer – hvilket selvfølgelig både kan have sine fordele og ulemper.

I guiden her vi vil hjælpe dig i din købsrejse, så du vælger den bedste tablet eller iPad til dine børn. En tablet til børn skal nemlig være brugervenlig for deres alder samtidig med, at du kan være tryg som forælder, når dit barn benytter den.

Hvilken tablet skal jeg vælge til børn?

For mange har tablets været lig med Apples iPads, men siden deres lancering i 2010, er markedet blevet større. Der findes i dag mange gode bud på tablets til børn i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver. Nedenfor kan du læse 3 gode overvejelser.

 

1. Pris

Det er vigtigt, at du overvejer prisklassen på tabletten. Ting har det med blive tabt i børns små hænder. Det kan derfor blive nødvendigt at erstatte eller reparere den, hvis den går i stykker.

Det er derfor en fordel at vælge en tablet, der er til at betale. Du skal derfor ikke investere i elektronik, som ikke kan tåle at få skrammer, ridser og evt. blive slået i stykker.

 

2. Skærmstørrelse

Hvis tabletten skal bruges til sjov og spas derhjemme, behøver du ikke at vælge en model med en stor skærm. Her kan barnet nemlig selv sidde med tabletten og trykke sig rundt på den, så barnet vil ofte have skærmen tæt på sig.

Hvis tabletten skal bruges som TV under køreture eller lignende, vil vi dog anbefale en større skærm, da dette er mest behageligt. Billedet kan nemlig føles mindre, når tabletten bliver monteret på bagsædet med en tablet-holder til bil.

 

3. Behov

Hvis dit barn ikke er så gammelt, eller hvis tabletten ikke skal benyttes til skole, kan du sagtens nøjes med at investere i en mindre og simpel tablet, hvor barnet kan høre musik og lydbog samt se film, videoer og spille spil.

Hvis tabletten skal bruges i skolen, kan det være en god idé at vælge en, hvor dit barn har mulighed for at skrive og læse på den. Her er det en fordel at vælge en tablet, der er plads til i tasken, så barnet kan tage den med.

I nedenstående video kan du høre mere om, hvordan du vælger en god tablet til dit barn. Du kan bl.a. høre mere om skærmstørrelse, behov og børnesikring.

Husk børnesikring på tabletten

Selvom du investerer i en tablet, som er tiltænkt børn og måske kun skal bruges af husstandens små hoveder, er det vigtigt, at du lærer dem, hvordan de begår sig på internettet, og samtidig har tillid til deres online adfærd og interaktion med andre.

Derfor er det essentielt, at du taler med dem om online adfærd, så de lærer, hvordan de bruger og taler/skriver til andre på internettet. I videoen nedenfor kan du blive klogere på, hvordan I kan snakke om brugen af tablets. Brug også gerne Red Barnets Digitale Vejviser.

Muligheder for børnesikring

Du har mulighed for at benytte børnesikring og begrænse adgangsmuligheder på langt de fleste tablets og mobiltelefoner. Det kan fx være at låse skærmen, så barnet ikke bruger tabletten på egen hånd.

Mange apps kan desuden også udstyres med børnesikring, så børn ikke kan anvende dem. Du kan også slå køb fra i apps samt blokere for muligheden for at downloade programmer, som er højere end deres aldersgruppe.

Selvom du kan gøre alle disse tiltag og foretage begrænsninger, vil vi dog altid anbefale, at du som den voksne snakker med dit barn om brugen af en tablet. På redbarnet.dk kan du læse mere om gode råd til forældre om børns digitale liv.

Der er så meget forældre ikke forstår

Hvad skal du vide, når dit barn går online? Red Barnet har lavet en folder til forældre om børns liv, leg og læring med internettet. Her kan du bl.a. finde ti gode råd til, hvordan du kan håndtere dit barns online-liv.

Børnesikring iPad og iPhone: Sådan gør du

Det er super simpelt at redigere og slå begrænsninger til, hvis du eller dit barn har en iPad eller iPhone. Nedenfor kan du følge vejledningen til, hvordan du slår forskellige begrænsninger til på en iPad.

  1. Først går du ind i 'Indstillinger' og trykker på 'Skærmtid'.
  2. Her kan du både redigere din egne og familiens indstillinger. Alt efter hvem det drejer sig om, skal du blot følge vejledningen, hvor du afslutningsvis skal oprette en adgangskode.
  3. Når dette er gjort, skal du trykke på 'Indhold og anonymitet', hvor du vil blive bedt om at indtaste den adgangskode, du lige har oprettet, hvorefter du slår 'Indhold og anonymitet' til.
  4. Nu kan du begrænse alt fra køb i iTunes og App Store samt udvælge hvilke indbyggede apps og funktioner, dit barn må anvende. Det er også her, du blokerer anstødeligt indhold samt aktiverer anbefalede aldersgrænser for brug.
     

Vi kan ikke andet end at anbefale dig at udforske Indhold og anonymitet, da du vil opdage mange initiativer, så du kan være tryg ved, at dit barn benytter en tablet og dens mange muligheder. Du kan læse mere om børnesikring på Apples hjemmeside.

 

 

Find en børnetablet på Bilka.dk

Hos Bilka.dk har du mulighed for at købe tablets til dine børn og resten af familien. Du ka' finde tablets fra de store producenter herunder AppleASUS og Lenovo. Du vil med garanti finde en tablet til enten dig selv eller andre i din familie, som matcher jeres behov.

Når du køber en tablet til børn, er det vigtigt, at du husker, at den – alt efter barnets alder – vil modtage nogle slag og blive behandlet hårdhændet. Det er derfor en god idé at beskytte den med covers og skærmbeskyttelse.

 

Populære brands

Pas godt på din tablet!

Husk at beskytte tabletten med...