Tablets & iPads til børn – sådan vælger du

Tablets til underholdning samt skole er utrolig populære iblandt børn på tværs af alder. Men hvilken skal du købe?

Android tablets og iPads er utrolig populære iblandt børn, hvad end det er et hjælpemiddel i skolen eller som underholdning, og børn har faktisk også nemt ved at bruge en tablet. En tablet kan dermed holde et barn beskæftiget i flere timer – hvilket selvfølgelig både kan have sin fordele og ulemper.

I guiden her vi vil hjælpe dig i din købsrejse, så du vælger den bedste tablet eller iPad til dine børn. En tablet til børn skal nemlig være brugervenlig for deres alder, samtidig med at du kan være tryg som forælder, når dit barn benytter den.

Hvilken tablet skal du vælge til dit barn?

For mange har tablets været lig med Apple iPads, men siden deres lancering i 2010 er markedet blevet større og mere forskelligartet. iPad er også et udmærket bud på en tablet, men sammenlignet med andre tablets på markedet er de meget dyre investeringer.

Hvis dit barn ikke er så gammelt, eller hvis tabletten ikke skal benyttes til skole, kan du sagtens nøjes med at investere i en mindre og billigere tablet, hvor der kan høres musik og lydbog samt ses film, video og spilles simple spil. Hvis tabletten skal bruges som TV under køreture eller lignende, vil vi dog anbefale en større skærm, da dette er mest behageligt, og billedet kan være ret lille, når det bliver monteret på bagsædet med en tablet-holder til bil.

Derudover behøver du ikke at bekymre dig om batterilevetiden, medmindre barnet skal benytte iPad’en i skolen. Hvis iPad’en alligevel skal benyttes derhjemme, er der jo nem adgang til en oplader, og du begrænser samtidig barnets skærmtid. En større batteri betyder som regel også, at tabletten koster mere, vejer mere og er større.

Husk at beskytte tabletten med...

Husk også børnesikring på tabletten

Selvom du investerer i en tablet, som er tiltænkt børn og måske kun skal bruges af husstandens små hoveder, er det vigtigt, at du lærer dem, hvordan man begår sig på internettet, og samtidig har tillid til deres online adfærd og interaktion med andre. Derfor er det essentielt, at du taler med dem, hvad der foregår ved forskellige online interaktioner og aktiviteter, så de netop lærer, hvordan man bruger og taler/skriver til andre på internettet.

Dog har du alligevel mulighed for at benytte børnesikring og begrænse adgangsmuligheder på langt de fleste enheder. Det kan fx være at låse skærmen, så barnet ikke bruger tabletten på egen hånd. Mange apps kan desuden også udstyres med børnesikring, så børn ikke kan anvende dem. Du kan også gøre det umuligt for dem at foretage køb i apps samt blokere for muligheden for at downloade programmer, som er højere end deres aldersgruppe.

Selvom du kan gøre alle de her tiltag og begrænser, vil vi dog altid anbefale, at du som den voksne kommunikerer med dit barn angående brugen af en tablet. Du skal heller ikke holde dig fra at lege med dine børn via en iPad eller tablet, der kan fungere lige så godt som pegebøger og lege.

 

Sådan slår du forskellige begrænsninger til på din iPad

Det er super simpelt at redigere og slår begrænser til, hvis du har en iPad eller iPhone.

  1. Først går du ind i Indstillinger og trykker på Skærmtid.
  2. Her kan du både redigere din egne indstillinger og familiens. Alt efter hvilken det drejer sig om, skal du blot følge vejledningen, hvor du afslutningsvis skal oprette en adgangskode.
  3. Når dette er gjort, skal du trykke på Indhold og anonymitet, hvor du vil blive bedt om at indtaste den adgangskode, du lige har oprettet, hvorefter du slår Indhold og anonymitet til.
  4. Nu kan du begrænse alt fra køb i iTunes og App Store samt udvælge hvilke indbyggede apps og funktioner, dit barn må anvende. Det er også her, du blokerer anstødeligt indhold samt aktiverer anbefalede aldersgrænser for brug.
     

Vi kan ikke andet end at anbefale dig at udforske Indhold og anonymitet, da du vil opdage mange initiativer, så du kan være tryg ved, at dit barn benytter en tablet og dens mange muligheder.

 

Bilka.dk har tablets til hele familien

Når du køber en børnetablet, er det vigtigt, at du er indforstået med, at den – alt efter barnets alder – vil modtage nogle slag og blive behandlet hårdhændet. Selvfølgelig kan den beskyttes med covers og skærmbeskyttelse, dog har ting det med blive tabt i børns små hænder. Du skal derfor ikke investere i noget elektronik, som ikke kan tåle at få skræmmer, ridser og evt. blive slået i stykke.

Hos Bilka.dk har du mulighed for at købe tablets til hele familien i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner. Du finder alle af de store tablets-producenter herunder Apple, Samsung, Huawei, ASUS og Lenovo. Du vil med garanti finde en tablet til enten dig selv eller andre i din familie, som matcher de fornødne behov.

Vores tablet brands