MacBook Pro

MacBook Pro er power pakket lækkert ind i aluminium og glas fra Apple. Macbook Pro har op til 9 timers batteritid og med sin flotte Retina skærm i enten 13” eller 15”, er den en fantastisk Laptop fra Apple. Den er lynhurtig i start og brug med flash lagring. På Bilka.dk tilbyder vi dig et bredt udvalg indenfor Macbook Pro.

Macbook Pro

Der er sket meget for Macbook Pro siden introduktionen. Vi tager lige tiden lidt tilbage fra før Retina skærme og flere skærm størrelser i både 13” og 15”. I Macworld 2006 så Macbook Pro dagens lys for første gang. Præsentationen blev som så ofte før ledet af Steve Jobs i en sort rulle krave og med slidte gummisko. Spændingen blev holdt hen, men i sidste del af præsentationen, som også omfattede andre produkter, blev Macbook Pro vist frem.

Den tidligere model Powerbook G4 var ikke længere tidsvarende, og Apple ønskede at få deres notebooks ind under Mac navnet . Allerede da den blev præsenteret i 2006 var Macbook Pro en super lækker computer. Den var udformet i aluminium, og var på det tidspunkt den tyndeste computer fra Apple. Skærmen var en 15,4” LCD skærm, og der var monteret et iSight kamera til brug ved video konferencer osv. Det var tidligere noget, som man måtte have med som tilbehør.

Udover det indbyggede kamera var det også første gang Apple fremviste den patenterede MagSafe ledning, som via magnetisme holder stikket fast, hvor ved man undgår at hive computeren på gulvet, hvis man render ind i ledningen. I stedet falder kablet blot ud af stikket. Allerede i 2006 ved præsentationen af den første Pro, var der lys i tastaturet og Macbook´en var som den første udstyret med en Intel Core Duo processor, som var langt mere effektive en de gamle processorer, som havde siddet i Powerbook G4.

Macbook pro - lynende hurtig

Til trods for at Macbook Pro var noget slankere end sin forgænger, så var den 4-5 gange hurtigere end den tidligere bærbare som den erstattede. Med den nye processor var det muligt at lave den tynde notebook som Jobs havde ønsker, og samtidig øge både hukommelse og arbejdskraft. Macbook Pro kom i 2 udgaver, nemlig en 1,67 GHz med 512mb og en 1,83 GHz med 1gb. Den var udstyret med 4 X superdrive, som var placeret i fronten af computeren.

Unibody Macbook Pro

Der kom en opdateret udgave af computeren i 2007, men i 2008 kom der en større ændring. I Samarbejde med Jonathan Ive, præsenterede Steve Jobs den nye Macbook Pro med en unibody aluminiums konstruktion. Dvs. at laptoppen nu var fræset ud af et stykke aluminium, hvilet betød en stærkere konstruktion, samtidig med at Apple sparede omkring 50 % af delene til Macbook Pro.

Macbook Pro eller Macbook Air?

Står du overfor at skulle udskifte din laptop, og er du tiltrukket af lækkert design og hurtige processorer, så er det svært at komme uden om Mac. Det store spørgsmål er så lige, om det skal være Macbook Pro, eller i stedet den meget tynde Macbook Air. Inden du tager valget, er det afgørende at se på hvilke arbejdsopgaver, du skal bruge din laptop til. Sidder du med tunge grafiske opgaver, er Macbook Pro at foretrække. Har du derimod ikke brug for så den overvældende kraft og kapacitet, som Pro leverer, så er Air et godt og billigere alternativ.