Spiseborde

Spisebordet er der, hvor vi samles og virkelig er sammen. Hvad enten vi samles om et godt måltid eller en hyggestund. På Bilka.dk finder du et kæmpe udvalg af modeller i forskellige størrelser og materialer, så du kan finde det, der skal være knudepunkt i jeres familie. Se udvalget herunder.

SÅDAN VÆLGER DU DET RIGTIGE SPISEBORD

Skal køkkenet eller spisestuen opdateres med et nyt spisebord? Så læs guiden her, hvor vi kommer med gode råd, så I kommer hjem med det helt rette spisebord for jer.

Spiseborde – funktion og æstetik

Fordi rigtig mange hjem i dag har en åben grundplan, er både køkkenet og spisestuen blevet en del af vores dagligstuer og derfor også en naturlig del af indretningen. Vi er desuden mere interesserede i møblerne i vores køkken og spisestue, hvor spisebordet spiller en stor rolle for. Spisebordet er et møbel, der:

  • har rigtig mange forskellige funktioner
  • bør være komfortabelt at sætte sig ved
  • skal passe ind i den øvrige indretning

Brug dit spisebord som et samlingspunkt, hvor I ikke bare spiser, men også underholder venner og familie eller laver lektier og spiller spil. Formen på spisebordet er ikke kun praktisk, når der skal spises, men også til det der lægger op til samtale og samspil mellem familie og venner.

Værd at overveje, når du køber spisebord

At vælge møbler er i høj grad et spørgsmål om smag, og derfor skal du naturligvis også vælge netop det bord, du synes er smukkest. En anden ting du kan tage med i dine overvejelser, er dog også størrelsen på rummet, hvor bordet skal stå og, hvad bordet skal bruges til i hverdagen.

  • Bord, der kan udvides: Et bord, der kan laves større, når du får gæster, men som stadig ikke dominerer rummet til hverdag, kan være praktisk. Du kan vælge mellem tillægsplader, som skal opbevares og bæres frem og tilbage, eller du kan vælge et bord, der kan trækkes/slås ud.
  • Rundt eller firkantet: Et rundt bord optager mindre plads end et firkantet, og alle, der sidder omkring det, har bedre øjenkontakt. Til gengæld er der mere plads på et firkantet bord.
  • Farve og materiale: Farve og materialevalg er helt og holdent et spørgsmål om smag og stil samt den øvrige indretning i spisestuen.

 

Hvilken stil skal dit spisebord have?

At vælge spisebord er ikke altid nemt. Der er flere parametre, du skal tænke over, inden du går i gang. Hvilken stil er du til? Moderne, klassisk eller romantisk? Når du har valgt stilen på dit nye bord, skal du tage stilling til, hvilket materiale spisebordet skal være fremstillet i. Du kan vælge mellem vedligeholdelsestunge spiseborde, som er lavet af træ og de vedligelsesnemme spiseborde, som er lavet af MDF, melamin og glas. Så er du et stort skridt nærmere dit nye spisebord. Du skal bare lige finde ud af, hvor stort bordet skal være. Her skal det også overvejes, om dit nye spisebord skal stå frit i rummet eller om det skal stå op af en mur. Hvis bordet skal placeres op af en mur, er det vigtigt at vælge et firkantet, så du får udnyttet pladsen mest muligt. Drømmer du alligevel om et rundt bord til trods for den trange plads, har vi også mindre runde spiseborde, som ikke fylder alt for meget i et rum. På Bilka.dk står der mål på alle borde, så du ved om bordet kan passe ind hjemme hos dig. Du kan derfor tryg bestille et spisebord via Bilka.dk.

Søger du et spisebordssæt?

Er du ikke kun på jagt efter et spisebord, men faktisk et helt sæt med både bord og stole, så kig forbi vores spisebordssæt. Her har vi sammensat borde og stole i sæt, så du nemt finder stol og bord, som matcher hinanden og indretningen hjemme hos dig.

Vil du hellere selv sammensætte stole og borde, kan du frit finde et bord i kategorien Spiseborde, lægge den i kurven og her efter gå i kategorien spisebordsstole. Her finder du alle de spisebordsstole vi sælger på Bilka.dk. Her kan du mikse og matche borde og stole, som du ønsker, og sætte dit helt eget præg på dit spisebordssæt.