Sådan bruger du træolie til pleje af møbler i træ

Få tips til at bruge træolie i videoguiden nedenfor

Skal møblerne i træ stå flotte og holde længe, så kræver det den rette vedligeholdelse og behandling. I guiden og videoguiden nedenfor får du tips og tricks til hvordan du bedst plejer dine møbler i træ med træolie, som forhandles på Bilka.dk og i dit nærmeste varehus. 

 

Sådan behandler du dine træmøbler med træolie

  1. Brug Multi Care træolie, der kan anvendes på oliebehandlede hårde træsorter såsom eg, ask, valnød, bøg, teak og lignende. 
  2. Inden du går i gang med oliebehandlingen, skal du aftørre overfladen med en tør eller hårdt opvredet klud. Vær opmærksom på, at du følger træets årer med kluden. Hvis overfladen er meget snavset, anbefaler vi, at du bruger trærens til rengøringen. Det er vigtigt, at træet tører helt, før du påbegynder oliebehandlingen. 
  3. Nu er du klar til at påføre træolie. Husk altid, at omryste flasken inden brug. Påfør olien med en blød svamp eller klud i træets åreretning i et ensartet tyndt lag.
  4. Gentag behandlingen med træolie efter to timer, hvis træet ikke virker mættet.

 

OBS! Denne guide er til oliebehandlede træoverflader. Såfremt din overflade er lakeret, er den mere eller mindre vedligheholdelsesfri og kræver blot almindelig rengøring. Hvis den trænger til lidt ekstra kærlighed, er det vigtigt, at du bruger et passende plejeprodukt til lak. 

Tips til brug af møbelolie

Her kommer et par tips, der er oplagte at have in mente, når du skal bruge olie til dine træmøbler:

  • Er det en bordplade, du behandler? Påfør gerne olie på begge sider. Selvom du måske ikke tænker over, at det er relevant med olie på undersiden af bordpladen, så gliver det træet den mest optimale pleje.
  • Er der kommet ridser i dit møbel? Inden du går igang med oliebehandlinger, bruger du et fint stykke sandpapir og sliber forsigtet i årernes retning, der hvor ridsen er. Aftør herefter med en tør klud. OBS. Det er vigtigt, at du ikke gør dette på lakerede overflader.

 

Derfor skal du bruge træolie til dine indendørs møbler

Det er vigtigt jævnligt at behandle dine træmøbler med træolie, hvis du vil passe bedst muligt på dem. Olien trænger ind og mætter træet, så det bliver mere afvisende over for snavs og vand, og fremhæver samtidig træets naturlige udtryk.

 

Hvor ofte skal jeg behandle mine træmøbler med olie? 

Det er meget forskelligt, hvor ofte dine træmøbler har behov for pleje med olie. Det kommer helt an på, hvor meget møblet bliver brugt, og hvad det bliver brugt til. Et sofabord eller spisebord, der bliver brugt hver eneste dag og udsat for både vand og madrester, skal naturligvis plejes oftere end en kommode på gæsteværelset. 2-4 behandlinger vil typisk være nok. 

Hvis du er i tvivl om, hvornår dit møbel trænger til pleje, så læg mærke til, om træet afviser vandet, eller om vandet tører ind i træet. Når overfladen ikke længere afviser væsken, er det til til at pleje med olie. 

 

Køb olie til møbler på Bilka.dk

Vi forhandler Multi Care træolie, der er baseret på de bedste og reneste olier, og som ikke indeholder terpentin eller andre opløsningsmidler. Det gør træolien oplagt til brug indendørs. 

Du finder træolie og alt, hvad du eller skal bruge til møbelpleje her på Bilka.dk

Videoguide til behandling med træolie

Se med i videoen her, hvis du vil se, hvordan man behandler træmøbler med træolie.