Indretning af lille spisestue

Sådan indretter du en lille spisestue eller en stue i en lejlighed

Det kan være svært at se indretningsmulighederne, så man står med en meget lille spisestue, men der er heldigvis masser af indretningstips og tricks der kan tages i brug, så rummet synes større. I denne guide giver vi gode råd til dig, der mangler inspiration til spisestue indretning i en lejlighed eller en lille spisestue.

 

Indretning af stue i lejlighed – stue og spisestue i ét

En stue i en lejlighed er typisk sofastue og spisestue i ét. Det kan føles begrænsende, når det kommer til indretningen, men der er heldigvis flere forskellige elementer, som kan skabe en opdeling af de to stuer.

Det bedste råd vi kan give dig, er, at du skal tænke i zoner. Du kan for eksempel bruge spisebordet som en ’opdeling’ af rummet.

Du kan også overveje, om du skal have et tæppe under spisebordet for at tydeliggøre opdelingen af zonerne i stuen – eller placere tæppet under sofaen, hvis det passer bedre ind i din indretning. 

Indretning af lille spisestue

Har du en lille spisestue, er der heldigvis mange kneb, du kan tage i brug for at få indretningen til at spille på meget lidt plads:

 

 

Spisebordet størrelse

Det kan være fristende at vælge et stort spisebord med plads til familie og venner, selvom pladsen er trang. Men spisestuen kan nemt komme til at virke proppet og sammenklemt, hvis ikke der er luft omkring møblerne. Gå på kompromis med størrelsen på spisebordet og tænk i alternativer på siddepladser, når der er gæster.

 

Tillægsplader

Et godt alternativ til et stort bord er at vælge et spisebord med tillægsplader, så du kan lave flere spisepladser, når du får gæster. Tillægspladerne kan ofte opbevares i på loftet, i et kælderrum, bag en kommode, ovenpå et skab eller lignende, når du ikke bruger dem.

 

Rundt spisebord

Overvej, om et rundt spisebord passer bedre ind i indretningen. Et rundt spisebord kan give en fornemmelse af at være mere let og luftigt i indretningen end et firkantet bord, og så kan det runde bord placeres på en anden måde i rummet, som også kan være pladsbesparende.

Tag væggene i brug

Er spisestuen meget smal? Hav en bænk op ad væggen på den ene side af spisebordet, så der ikke skal være ekstra plads til at trække stolene ind og ud. Er der meget smalt, så stil spisebordet op ad væggen og lav siddepladser på den ene side og for enderne.

 

Tænk i lyse materialer

Møbler der er hvide eller lavet af lyst træ, virker ofte lettere og mindre end mørke møbler. Tænk derfor over at holde farverne og materialerne lyse, for at skabe fornemmelsen af luft og undgå, at stuen kommer til at føles klemt.

 

 

Mere inspiration til spisestuen?

Se vores guides til spisestuen, hvis du mangler mere inspiration til indretning, vedligehold og rengøring af dine spisestuemøbler.