Sådan vedligeholder du dine lædermøbler

Få dine lædermøbler til at holde i mange år med læderpleje

Her kan du læse om, hvordan du plejer dine lædermøbler, så de holder sig flotte i mange år.

 

Sådan behandler du semianilin, standardlæder og santoslæder

Inden du tager din nye lædersofa eller -stol i brug, bør du smøre den ind i lædercreme. Vi anbefaler, at du bruger Multi Care lædercreme. Til hverdag kan du nøjes med at tørre støv af lædermøblerne, når det er nødvendigt. Brug en blød klud eller brug en støvsuger – dog skal du huske at bruge et mundstykke med bløde børster, så du ikke risikerer at ridse læderet.
Minimum 4-6 gange om året bør du rense din lædersofa eller –stol af med læderrens og derefter smøre den ind i lædercreme. Vi anbefaler, at du bruger Multi Care læderrens og Multi Care lædercreme.

 

Sådan behandler du bonded læder og kunstlæder

Til hverdag kan du bruge en blød klud og lædersæbe til rengøring, eller du kan støvsuge dit lædermøbel. Husk at bruge et mundstykke med bløde børster. Du bør rengøre din sofa eller stol med lædersæbe 4-6 gange om året. Vi anbefaler, at du bruger Multi Care lædersæbe.

5 råd til at forlænge dine lædermøblers levetid

  • Stil aldrig dine lædermøbler i direkte sollys.
  • Sæt ikke dine lædermøbler tæt på varmekilder som f.eks. brændeovn, pejs eller radiator.
  • Vær opmærksom på at knapper, tasker, legetøj, hunde- og kattekløer kan ridse læderet.
  • Hvis du spilder noget, tør det straks af med en blød, sugende klud, så minimerer du risikoen for skjolder og pletter. Brug aldrig sulfo, benzin eller andre stærke kemikalier på læderet, da de kan ødelægge det.
  • Vær opmærksom på, at jeans og andre tekstiler kan indeholde overskudsfarve, som kan smitte af på dine lædermøbler, og det kan være svært at fjerne igen.