Rundt spisebord - Inspiration

Indretning med rundt spisebord

Runde spiseborde er blevet utroligt populært og har vundet indpas i spisestuer landet over. Hos Bilka.dk forstår vi hypen:  Den hyggelige, intime stemning og den luft og plads, som det giver i resten af rummet – et rundt spisebord kan bare noget helt særligt!

Kig med i guiden her, hvor vi giver dig inspiration til, hvilket rundt spisebord, du skal vælge, hvor stort det skal være og hvordan du kan indrette din stue med det.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om runde spiseborde

 

Rundt spisebord: Indretning

Der er rigtig mange fordele ved at indrette stuen med et rundt spisebord. Vi har oplistet de bedste af dem her:

  • Spar plads: Et firkantet eller aflangt spisebord, der står op ad væggen i den ene ende – Det er dét, man typisk ser, når der skal spares lidt på pladsen i mindre stuer, fx i lejligheder. Her er det runde spisebord et oplagt alternativ. Læs vores guide om indretning af en lille stue her og få endnu flere gode tips, hvis det kniber lidt med pladsen hjemme hos dig.
  • Fleksibilitet: Et rundt spisebord er super fleksibelt, når det kommer til indretningen. Det er typisk nemmere at finde en placering til et rundt spisebord end et aflangt bord. Er det fx et hjørne af stuen, der skal agere spisestue, så er det langt nemmere at finde et godt spot til et rundt bord.
  • Bryd med kanterne: Mange møbler og bolig accessoires er typiske firkantede – tæpper, borde, plakater, spejle osv. At bryde med kanterne og få runde, organiske former ind i indretningen skaber et harmonisk udtryk. Og her er et rundt spisebord et oplagt valg.

 

Hvilket runde spisebord skal jeg vælge?

Det er svært at svare på hvilket spisebord, du skal vælge. Det er et spørgsmål om smag – og plads naturligvis! Overvej følgende:

  •  Materiale: Skal det være et tidstærkt materiale? Du finder runde spiseborde i diverse materialer – olieret træ, lakeret træ og fx marmor. Alle materialer har hver sine praktiske fordele samt hver sit stilmæssige udtryk.
  • Farve: Hvilken farve skal spisebordet have? Sort, hvid og natur er de helt klassiske farver, når det kommer til borde. Det er tidløse farver og derfor et sikkert valg for mange.
  • Bordben: Vil du have almindelige bordben, et stel eller måske en centreret fod? Tænk over, hvad der passer til dine spisebordsstole. Ellers er det et spørgsmål om smag og behag, om du er til det lidt mere traditionelle, moderne eller enkle design.

Se alle runde spiseborde

På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af runde spiseborde i forskellige størrelser, farver og materialer. Find det bord, der passer til dit hjem her på Bilka.dk og få det leveret lige til døren - nemt og hurtigt!