Rioja vin

På Bilka.dk kan du opdage fantastisk Rioja vin til en fornuftig pris. Bygget på den berømte Tempranillo, der er Spaniens helt store drue-darling, kan du få nogle af de ypperligste rødvine fra Rioja. Gå på opdagelse i vores forførende udvalg af spanske Rioja vine.

Derfor er Rioja vin et godt valg

Er du på jagt efter de bedste spanske vine, er Rioja vin næsten et uundgåeligt alternativ. Vinregionen i det nordligt-centrale Spanien er nok det mest kendte område for spansk vinproduktion. Sammen med Priorat er Rioja den eneste region i Spanien med den højeste DOC-status. Druerne, som du primært kan finde i Rioja vine, er Garnacha, Tempranillo, Graciano og Mazuelo (Carignan).  Du bør vælge Rioja vin, hvis du vil forkæle dig selv med:

  • Rig spansk rødvin
  • Vin egnet til aldring
  • Rige frugtnoter

En del af det, som også gør Rioja vin særligt specielt, er effekten af vinens aldring på egefad. Her kan du opleve en flot udvikling af vinens farve, aroma, struktur og tannin profil. Vinproducenterne i Rioja har mestret denne egenskab. Udover eg kan du med Rioja vin få en flot aroma, der blandt andet bærer præg af krydderier, læder, tobak og frugt.  

Opdag mere om Rioja vine

Rioja er også ophavsmand bag begreberne Reserva og Gran Reserva, som du måske kender fra etiketterne på en række spanske vine. Reserva vin er lagret på fad i mindst et halvt år og skal i alt have en lagring på tre år. Gran Reserva skal være lagret i mindst fem år, hvoraf to af dem er på fad. Crianza vin er lagret i to år, hvor et år er på fad. Normal Rioja er maksimalt blevet lagret i to år, med ingen eller meget lidt tid på fad.

Rødvin er ikke den eneste variant, som du kan få med Rioja vine. Her bliver der også lavet hvidvin af Viura, Malvasía og Garnacha blanca. Hvis du leder efter mere nydelig spansk vin, kan vi blandt andet anbefale Ribera del Duero, der også er kendt for sin rødvin af Tempranillo, samt tidligere nævnte rødvine fra Priorat i Catalonien.