Sådan vælger du den rigtige rødvin

Find frem til den rigtige rødvin til maden

Det kan være svært at vælge den helt rigtige smagstype til maden, når det kommer til rødvin.

Vores udvalg af rødvine spænder bredt, og har du brug for mere information om de forskellige rødvine, kan du ved hver vin læse mere om vinens smagsnuance. Her kan du finde ud af, om rødvinen eksempelvis er blød, frugtagtig eller kraftig og krydret. Er du på udkig efter rødvin, som passer godt til en bestemt type mad, så kan du også læse mere om det ved hver enkelt rødvin.

Ved du allerede hvilken smagstype du er på udkig efter, har vi samlet de forskellige typer som du kan se nedenfor.

Kendetegn for tør og let rødvin

Purpur, let drikkelige, enkle med lidt kirsebær, jordbær, frisk frugtsyre. Mundrensende og ukomplicerede.

Perfekt til

Fjerkræ, lyst kød, pastaretter, charcuteri, pølse bord, sandwich og salater.

Kendetegn for blød og frugtrig rødvin

Mørk, rubinrød i glasset, frisk, saftig frugt. Hindbær, chokolade, velsmag.

Perfekt til

Svinekød, kalvekød, fjerkræ, tapas, pizza og ostebord.

Kendetegn for tør og markant rødvin

Mørk og tæt, markant med en god portion garvesyre, velstruktureret, rank og elegant.

Perfekt til

Andebryst, steak, lammekød o. lign. Fremhæver smagen i kødet.

Kendetegn for kraftig og krydret rødvin

Intens og kompleks. Krydret fed og alkoholrig. Sort peber, blommer, svesker. Mere robust end elegant.

Perfekt til

Kraftig og krydret mad. Grill, julemad, vildt, gryde-retter, mexicansk mad m.m.