Gode råd til valg af plæneklipper

Få hjælp til at vælge den plæneklipper, der passer bedst til din græsplæne

Gærsplænenes størrelse

Hvilken plæneklipper, du skal vælge, afhænger hovedsageligt af din græsplænes størrelse. Men det har også betydning, hvor meget støj den må lave, samt hvor meget du selv vil yde.

På Bilka.dk finder du 5 typer af plæneklippere:

  1. Eldrevne plæneklippere med ledning
  2. Batteridrevne plæneklippere
  3. Benzindrevne plæneklippere
  4. Plæneklippere med håndkraft
  5. Robotplæneklippere

Lille plæne - op til 100 m2

Har du en lille have vil det være meget besvær at finde en stor benzin-, batteri- eller eldrevet plæneklipper frem for at slå græsset. Derfor anbefales det, at du anskaffer dig en cylinderklipper, som du kan slå græsset med ved håndkraft. 

Desuden er en håndkraft-plæneklipper også mindre end de motordrevne, og derfor nemmere at manurere i en mindre have. En græsslåmaskine med håndkraft larmer også mindre end de motordrevne.

Større plæne - over 100 m2

Har du en større have, vil en motordreven græsslåmaskine være det rigtige valg for dig. Her kan du enten vælge en plæneklipper med batteri, plæneklipper med ledning eller en plæneklipper med benzinmotor.

En elektrisk plæneklipper med ledning er super nem at slå til. Den skal bare sættes i en stikkontakt, og så kører den. Her skal du være opmærksom på, at du altid har ledningen med dig og derfor sørge for IKKE at køre i retning af ledningen. 

En batteridreven plæneklipper derimod har ingen ledning med sig, og det eneste, du skal fokuserer på, er at hygge dig med at slå græsset. Du kan desuden indenfor mærker som Stiga og BLACK+DECKER tilkøbe andre havemaskiner, som passer til samme batteri. Ligeledes kan du tilkøbe flere batterier, så du altid har et opladet batteri klar. 

Den benzindrevne plæneklipper har heller ikke nogen ledning, som du skal passe på. Til gengæld kan de godt larme mere end de andre motordrevne maskiner. 

En robotplæneklipper passer godt til en stor græsplæne

Har du en meget stor plæne eller ønsker du en perfekt græsplæne uden meget besvær? Så kan robotplæneklipperen være valget for dig.

En robotplæneklipper navigerer på græsplænen efter en grænseledning, som bliver placeret i plænen. Hvis robotplæneklipperen møder forhindringer på plænen, som eksempelvis en trampolin, vil den bakke og skifte retning. Derved når robotplæneklipperen over hele græsplænen, uden at du skal røre en finger.

Du får desuden også en super flot og tæt plæne, da den konstant bliver slået. Når robotten nærmer sig at være tør for batteri, kører den desuden selv tilbage i lade stationen og bliver klar til næste tur.