Klippemuligheder ved en 4i1 kombiplæneklipper

Lær mere om de 4 funktioner på kombiplæneklipperen

Mads viser i nedenstående video hvordan du klipper med en kombiplæneklipper. En kombiplæneklipper betyder, at plæneklipperen har flere forskellige muligheder for at klippe græsset. I den her video viser Mads funktionerne for en 4i1 kombiplæneklipper samt hvordan funktionerne virker. De 4 funktioner er med og uden græsopsamler, sideudkast og som bioklipper.

Vi har nedenunder inddelt vidoeen efter hvornår de forskellige funktioner bliver gennemgået.

00.00 - Introduktion til en 4i1 kombiplæneklipper
00.24 - Uden opsamler
00.40 - Med græsopsamler
01.06 - Kombiplæneklipper med sideudkast
01.30 - Kombiplæneklipper der fungerer som bioklipper
02.25 - Afrunding

Skal kombiplæneklipperen være med eller uden græsopsamler

Om du skal vælge med eller uden græsopsamler kan der være mnage forskellige grunde til. En af fordelene ved, at vælge plæneklipperen uden græsopsamler er hvis du ønsker, der skal ligge løst græs på din græsplæne. Derimod er en græsopsmaler en fordel hvis du eksempelvis har børn eller hund, da du undgår at de slæber det løse græs med ind i huset.

Sådan fungerer en kombiplæneklipper som bioklipper

Hvis du ønsker din multiplæneklipper som en bioklipper skal du tage bioproppen og sætte den i bagfra ved bagklappen på kombiplæneklipperen indtil den falder i hak. Det er dog ikke alle kombiplæneklippere der har en bioprop, da nogle af modellerne er bioproppen indbygget i bagklappen. 

Bioproppen lukker til bagpå plæneklipperen og gør at der bliver skabt en turbulens i maskinen, hvor græsset bliver hakket flere gange. Ved bioklip bliver det finthakket og bliver blæst ud på plænen og fungerer efterfølgende som gødning.