Hvilket materiale skal du vælge til dit drivhus?

Lær mere om de forskellige typer af materialer til drivhuset

Når man taler om materiale på et drivhus, så menes der de rammer, som holder glas- eller polycarbonatruderne sammen. Rammerne kaldes også profiler, og de kan være lavet af 2 forskellige materialer, nemlig aluminium eller træ.

Aluminiumsdrivhus eller trædrivhus?

Forskellen mellem et trædrivhus og et aluminiumsdrivhus er blandt andet udseendet og vedligeholdelsen. Et aluminiumsdrivhus kræver stort set ingen vedligeholdelse udover, at du bør vaske det mindst én gang om året, mens et trædrivhus skal males eller oliebehandles. Hvor ofte et trædrivhus skal vedligeholdes, kommer naturligvis an på den enkelte trætype, og hvilken behandling træet har fået i forvejen. 

Andre fordele ved aluminium er, at det har en lang levetid, det ruster ikke og er meget modstandsdygtigt over for vind og vejr. Træ fungerer som bedre isolering end metaller og plast, hvilket gør det nemmere at holde en god temperatur ved planterne i de kolde måneder. Et trædrivhus er også modstandsdygtigt på grund af dets tunge vægt. Desuden bør du også medtage i dine overvejelser, at et drivhus i aluminium oftest er billigere end et trædrivhus.

Overvej hvilket materiale der passer til din have

Aluminiumsprofilerne findes i 3 varianter: aluminium, grønlakeret eller sortlakeret. Hvilken aluminiumstype, du skal vælge, afhænger i høj grad af smag og behag, og hvad der passer ind i din have. Et drivhus kan holde i mange år, så det er vigtigt, at du kan lide udseendet på dit drivhus.

De grønne profiler vælges ofte, fordi de falder naturligt ind med havens øvrige farver. Mange vælger de sortlakerede profiler, fordi de har et mere eksklusivt udseende, mens aluminiumsprofilerne giver et neutralt look, og mange forbinder aluminium med at være det traditionelle materiale, man bruger til sit drivhus. Et trædrivhus er et godt valg, hvis du gerne vil have et nostalgisk og romantisk udtryk.