Sådan tænder du op i grillen

Få en hurtig og effektiv opstart af din grill

En vellykket grillaften står og falder med en vellykket optænding af din grill. For at kunne tilberede de absolut bedste retter til dine gæste, er det vigtigt at du får fyret godt op for grillen, så den er helt klar.

Her får du gode råd til optændingen af din grill - både kulgrill og gas grill.

 

Optænding med grillstarter

Hvis du bruger en grillstarter, så går optændingen hurtigere end med optædingsblokke eller tændvæske.

Start optændingen med at fylde grillstarteren med kul og sæt den på kulristen i grillen. Antænd et par optændingsblokke eller krøllet avispapir under grillstarteren.

Kullene er klar efter ca. 30 minutter, når alle flammer er væk, og kullene gløder. Herefter hælder du kullene over i grillen og fordel dem så de passer til den grillmetode du benytter.

Tip! Brug en grillhandske, når du løfter grillstarteren, da den bliver meget varm under optænding.

Optænding uden grillstarter

Du kan også sagtens tænde op i grillen uden en grillstarter. Optædning med blokke tager lidt længere tid, end hvis du benytter dig af en grillstarter.

Optændingsblokkene skal direkte på grillen. Anbring den ønskede mængde kul på kulristen. Læg et par optændingsblokke eller krøllet avispapir mellem kullene og antænd. Kullene er klar, når alle flammer er væk, og kullene gløder.

Tip! Opbevar dine kul indendørs. Fugtige og kolde kul kan være svære at antænde og afgive røg, der kan  smitte af på smagen i kødet.

 

Brug af tændvæske

Tændvæske kan anvendes i stedet for optændingsblokke. Men husk: alt med måde! Overdreven brug af tændvæske kan give maden en syntetisk smag.

Generelt anbefaler vi at du er meget forsigtig med tændvæske, da dette kan resultere i høje flammer od udvikling af meget røg.

Hæld tændvæske over kullene og lad tændvæsken trænge godt ind, inden du antænder kullene. På den måde undgår du at antænde eventuelle gasser fra tændvæsken.

Bemærk: hæld aldrig tændvæske på en varm grill – heller ikke hvis kullene er ved at gå ud.

 

Sådan tænder du din gasgrill korrekt

Vi har en lille video til dig der gerne vil tænde gasgrillen korrekt.