Sådan finder du den bedste concealer

Få hjælp til at finde den bedste concealer til dig

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til concealer

 

Den maskerede helt - concealeren - er kendt af de fleste. Men der findes så mange forskellige varianter af den, at det kan være svært at finde rundt i, præcis hvad en concealer er og kan.

Hvilken concealer matcher bedst din hudtone? Og hvilken kan dække dine mørke rander? Læs Bilka.dk’s guide til concealerens forunderlige verden og bliv klogere på, hvad produktet er, og hvordan du får mest ud af det.

Makeup til ansigtet

Der findes mange forskellige makeupprodukter til ansigtet, der hjælper dig med at skabe den perfekte base for resten af dit look. I vores udvalg finder du bl.a. foundations, blush og bronzer, der hjælper med at danne det perfekte grundlag for et smukt makeup look.

Først og fremmest: Hvad er concealer? 

Er du træt af bumsen på hagen? Eller er den mørke rande ved at blive en tand for markant? Her vil nøgleordet være ‘concealer’. Det koncentrerede produkt kan nemlig skjule alt fra ujævne hudtoner til urenheder og rødme.

Måske tænker du, at en foundation også kan dække ligesom en concealer? Det kan den tildels, men ikke så lokalt, som concealeren kan. En concealer kan nemlig dække et begrænset område bedre. Derfor skal du vælge en concealer til lige præcis dét sted, du vil have dækket.

 

Høj dækkeevne: Skal du bruge den mørke eller den lyse concealer? 

For at finde den rette concealer og opnå den bedste dækkeevne, skal du vælge farve ud fra, hvor concealeren skal bruges. For at ramme et så balanceret udtryk som muligt, er det en god idé altid at gå efter det generelle råd om ikke at afvige fra din hudfarve med mere end tre toner. 

 

Bedste concealer til mørke rander under øjnene

En concealer til under øjnene skal enten være lysere end din egen hudtone eller have samme farve som din hudtone. En lysere concealer giver dig et ekstra vågent udtryk, mens den samme farve holder dit look helt naturligt.

Hvis du døjer med mørke rander under øjnene, er det en god idé at vælge en concealer med en høj dækkeevne. Hvis dækkeevnen er høj, skal du være særligt opmærksom på, at concealeren ikke er for lys. På den måde undgår du at få meget lyse områder under øjnene.

 

Bedste concealer til bumser og andre områder

En concealer til dækning af bumser og andre områder i ansigtet skal gerne have samme farve som din hudtone. Her er det vigtigt ikke at finde en concealer, der er lysere end din hudtone, da du vil komme til at fremhæve bumsen, rødmen eller arret frem for at dække området.

 

 

Forskellen på cremet concealer og flydende concealer

Concealere findes i et væld af varianter. Så hvilken slags skal du vælge? Først og fremmest skal du tage stilling til, om du vil have en fast concealer eller en flydende concealer.

Den faste concealer findes ofte som en “stick” og kaldes også for en dækstift. Her får du en cremet concealer, der oftest har en middel dækkeevne, hvilket blandt andet er godt til at skjule urenheder og rødme på mindre områder.

Den flydende concealer ligner ofte en lipgloss med sin beholder og applikator. Her får du en højere dækkeevne sammenlignet med den faste concealer. Den flydende konsistens er blandt andet god til at dække mørke rander under øjnene, da området har brug for fugt.

 

 

Hvordan bruger man concealer?

Det er nemt at påføre en concealer. Der er nemlig flere forskellige påføringsmetoder, du kan bruge, så du kan vælge den, der passer bedst ind i din makeup rutine og giver dig det bedste resultat.

 

1. Brug fingrene, og få et naturligt udtryk

Når du vælger at påføre din concealer med fingrene, opvarmer du produktet og får det til at blende naturligt ind i huden. Især er fingrene gode til at påføre concealer under øjnene og ved næsefløjen, hvor en svamp eller pensel har svært ved at komme til.

Dog er det denne metode, der giver den laveste dækkeevne. Samtidig skal du huske at vaske fingrene grundigt, inden du påfører concealeren med fingrene, så du fjerner bakterierne.

 

2. Brug en børste til at blende ind med den makeup, du allerede har på

Med en børste kan du nemt duppe din concealer på, så du hurtigt opnår en høj dækkeevne - uden at forstyrre den makeup, du allerede har på. Her skal du bare huske at bruge en tæt børste eller ”buffer”-børste for at få det bedste resultat.

 

3. Brug en svamp, og opnå et professionelt udtryk

En beautyblender kan hjælpe dig med at lægge din concealer hurtigt og effektivt - uden at der kommer for meget makeup på huden. Svampen absorberer nemlig lidt af produktet, hvilket udvisker overgange og farveforskellen diskret og giver et flot, professionelt udtryk.

Relaterede kategorier
Populære mærker