Den store guide til flotte negle

Få tips til, hvordan du kan få flotte negle

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om negle

 

Handler “flotte negle” om at have de smukkeste farver lakeret på neglene? Eller er det mere i forhold til at pleje dine hænder og indtage vitaminer, så du har stærke negle?

Flotte negle kan være mange ting, så vi forstår godt, hvis du ikke er helt sikker på, hvad det dækker over. Derfor giver Bilka.dk dig den store guide til, hvordan du får de flotteste negle - og vi lover: Vi kommer hele vejen rundt.

Hvad er negle lavet af?

Men først lidt viden om neglene! Negle er lavet af keratin. Keratin indgår også i dannelsen af hud og hår, så måske du har hørt ordet før. Keratin er et hårdt protein, og det er derfor et stærkt materiale. Dog kan negle stadig knække, hvis de bliver beskadigede.

 

Hvor hurtigt vokser negle?

Det siges, at fingernegle vokser cirka en millimeter om ugen, hvor en tånegl vokser cirka en millimeter om måneden. Hvor hurtigt neglene vokser kan dog variere meget fra person til person. Hos nogle vokser neglene hurtigere, mens de vokser langsomt hos andre.

 

Sådan får du flotte negle

Glatte, runde og fejlfrie negle - det kræver i princippet ikke særligt meget. For at få de flotte negle, du drømmer om, kan du følge vores tringuide herunder. Forhåbentlig virker det for dig og dine negle.

Derudover er det  en god idé at have lidt produkter og redskaber derhjemme, så du kan gå i gang med negleplejen med det samme. Har du derfor husket at købe neglefil, negleklipper og negleolie? Hvis ikke, så er det en god idé at notere på indkøbssedlen, inden du går i gang.

Produkter til neglene

Få smukke negle med forskellige negleprodukter. Her finder du bl.a. neglelakker i fine farver, neglelakfjerner, negleolie, neglefile og meget mere, der kan hjælpe dig med at få flotte negle. Udforsk udvalget og find dine must-have negleprodukter.

 

1. På med plejende olie 

Hvis dine negle flosser, kan det være et tegn på, at de er tørre og mangler fugt. De mest velplejede negle er nemlig dem, som bliver fugtet relativt ofte. Og her er den bedste metode hældt på en lille flaske: nemlig negleolie.

Hvis du skal være ekstra god ved dine negle, kan du også bruge en neglehærder sammen med olien, der fungerer som kur og styrker de rillede og tynde negle.

Hvor tit, du skal bruge negleolien, afhænger af dit behov. Er dine negle meget tørre, trætte og flossede, kan du med fordel lægge negleolie på dine negle hver dag - og det skader heller ikke at gøre det flere gange om dagen.

For at sikre de mest stærke og fleksible negle er det en god ide at vente med negleolien til efter du har vasket hænder, gjort rent og lavet alt det, der er hårdt for dine negle - så kan olien nemlig få tid til at virke.

 

Hvordan bruger man negleolie?

Negleolie kommer oftest i en mindre flaske, der ligner en almindelig neglelak, hvor penslen gør det nemt at lægge olien på. Her kan du også bruge dine hænder til at massere olien godt ind, hvis dine neglebånd er tørre og flossede.

 

 

3. Husk hygiejnen

Flotte negle er lig med rene negle. Derfor er det en god ide at gøre det til en vane altid at rense dine negle, når du har været i berøring med noget.

Det kan være alt fra mad til vejret udenfor. Der kan nemlig komme skidt og snavs under dine negle, bare du klør dig på ryggen, forbereder aftenens gryderet, går en tur udenfor eller tager mascara på.

Ved at have en regel om altid at rense dine negle, når du har lavet noget, kan du være sikker på, at dine negle fremstår rene og pæne - næsten altid. Det giver også den fordel, at du nemmere slipper af med bakterier under dine negle.

 

4. Bare start med basen

Hvis du gerne vil sikre, at din neglelak ikke efterlader dig med misfarvede gule negle, skal du altid starte med at lægge en base, inden du lægger almindelig neglelak på. Når basen er tørret, fungerer den som et beskyttende lag, der bidrager til flotte negle - også under neglelakken.

Når basen er tør, er det tid til den sjove del: Neglelakken. Her kan du vælge et hav af farver, mønstre og detaljer, der kan få dine negle til at fremstå allerflottest.

Og ligesom du startede et bestemt sted - ved basen - er det også en god idé at slutte et bestemt sted: Ved en topcoat. En topcoat forstærker og beskytter nemlig neglelakken og får den til at holde i længere tid. Det er win-win.

Relaterede kategorier