Sådan vælger du den rigtige flyverdragt

Gode råd til at vælge flyverdragt til dit barn

Efteråret og vinteren lurer lige om hjørnet og det er blevet den tid på året, hvor det gælder om, at dit barn er klædt rigtigt på til udendørs sjov og leg. Vi har her sammensat en guide til, hvordan du vælger den rette vinterbeklædning til dit barn.

 

Hvad skal flyverdragten bruges til?

Skal flyverdragten bruges til skiferie i Nordnorge, hvor der kan blive rigtig koldt eller blot til skovbørnehaven? Når du vælger en flyverdragt, skal du tage udgangspunkt i, hvor flyverdragten skal bruges.

Pas på med at købe en flyverdragt, der enten bliver for varm eller for kold. Både oktober og november er måneder, der kan byde på lunere dage. Så hvis flyverdragten kan klare minus 25 grader, så får børnene det hurtigt for varmt, når de springer rundt på legepladsen. Til de rigtig kolde dage, kan du med fordel vælge en model, hvor der er plads til at tage en fleecetrøje på.

Glade børn er beskidte børn

Dragten skal i løbet af sæsonen vaskes og tørres. Derfor er det rart at vide, om flyverdragten kan tåle en tur i tørretumbleren ved lav varme. Vær dog opmærksom på, at jo flere gange du vasker, tumbler eller hænger flyverdragten i et varmeskab, desto mindre vandtæt bliver dragten.

 

Sådan behandler du flyverdragten bedst:

  • • Undgå unødig vask – tørt snavs kan fjernes med en fugtig klud.
  • • Vend vrangen ud ved vask. Så slides overfladebehandlingen mindre.
  • • Husk at skrive navn i dragten.

 

Passer flyverdragten?

Det er vigtigt, at børnene kan røre sig i flyverdragten. Når de leger udendørs, så bliver der kravlet, løbet, og kælket, og barnet har derfor brug for en flyverdragt, hvor der er plads til vilde lege. Foret skal ikke være for stramt, og ærmerne må ikke være for snævre. 

En elastik i taljen sikrer, at dragten ikke glider ned under barnets leg. Justerbare elastikker under fødderne holder flyverdragtens ben nede, så de ikke glider op over støvlerne.

 

Er sikkerheden i orden?

Producenter af flyverdragter har generelt meget høj fokus på sikkerhed, men der er alligevel nogle ting du kan tjekke, når du skal vælge: Der må ikke være en snor i hætten, da det udgør en kvælningsfare. Sidder der en lille snor i lynlåsen, en såkaldt zip-puller, er det lettere for barnet at lukke og åbne lynlåsen. Men zip-pulleren må ikke være længere end 7,5 cm lang, for så kan den gribe fast i grene og lignende. Er flyverdragten udstyret med reflekser på både for- og bagside, er det et plus for sikkerheden, når barnet færdes i trafikken.

Flyverdragter til børn

Find den rigtige flyverdragt til dit barn på Bilka.dk. Vi har et bred uvalg af skønne flyverdragter,som passer til demindste i familien. Lad børnene lege udenfor hele året rundt.

Vaskesymboler

Det er vigtigt at kunne tyde vaskesymbolerne i dit vaskemærke. Ved at kende de forskellige vaskanvisninger, kan du nemlig vaske dit tøj effektivt og undgå unødig slid på materialet. Se de forskellige vaskesymboler og deres betydning.

Sådan vasker du dit tøj

Når du vasker dit tøj, så slider du materialet. I denne guide hjælper vi dig med at vaske dit tøj korrekt, så du forlænger levetiden på det.

Sådan fjerner du pletter

Du kan selv fjerne genstridige pletter fra dit tøj. I denne guide hjælper vi dig med hvordan du fjerner de mest gængse pletter.