Størrelsesguide til baby

Babytøj størrelser

FAQ om babytøj størrelser

 

Find den rigtige størrelse babytøj

Det kan være svært at finde den rigtige størrelse tøj til en baby. Nyfødte og babyer svinger meget i størrelse, og de vokser hurtigt ud af deres tøj.

Som tommelfingerregel vokser din baby i gennemsnittet 3,5 cm om måneden de første tre måneder. Fra 3 til 6 måneder vokser de i gennemsnit 2 cm om måneden.

Det er altså ikke nødvendigvis længe, at de kan bruge den samme tøjstørrelse. Overvej derfor, hvor meget tøj du køber i hver størrelse, og køb det eventuelt lidt til den store side. Hvis du er i tvivl om, hvor meget og hvilket tøj, du skal købe til din baby, så læs vores guide 'Hvor meget tøj skal baby have?'.

Det kan være en fordel at købe tøjet en smule større end det, baby passer lige nu. Dog er der forskel på hvilket lag, der er tale om. Det er nemlig vigtigt at de inderste lag, som bodystockingen, passer til baby, så den ikke gaber i halsen og så at den sidder godt på bleen. De yderste lag kan du sagtens bruge med et opsmøg - om buksebenene eller ærmerne på trøjen lige får et fold eller to, gør ikke det store. Så kan baby passe tøjet i lidt længere tid. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke må blive så stort, at det 'forstyrrer' babyen i sine bevægelser.  

 

Sådan måler du

For at finde størrelsen på din baby, skal du måle brystvidde, taljevidde, hoftevidde og benlængde. Vi er med på, at det ofte ikke er det nemmeste projekt at måle en baby, men jo mere præcist målene bliver, desto større chance er der for, at tøjet passer.  De mål, du skal tage, er følgende:

  • Brystvidde: Mål rundt om kroppen, hvor barnet er bredest.
  • Taljevidde: Mål rundt om barnets overkrop, der hvor barnet er smallest.
  • Hoftevidde: Mål rundt om hoften, hvor barnets hofte er bredest.
  • Benlængde: Mål den indvendige benlængde - fra skridtet til gulvet.

 

Baby størrelsesguide (str. 50-98cm)

STØRRELSESGUIDE TIL (Lidt større) BØRN

Er du på udkig efter en størrelsesguide til børn i alderen 3-15 år, så kan du finde den lige her! Vi hjælper dig med at vælge den rigtige størrelse til børnene.

STØRRELSESGUIDE TIL BØRNESKO

Du skal finde en sko til dit barn, der sidder godt på foden. Det er vigtigt både for komfort, bevægelse og udvikling. Vores størrelsesguide til børnesko hjælper dig med at finde et par sko, der sidder perfekt på dit barn.