Vælg det rigtige regntøj til dine børn

Gode råd når du skal finde regntøj

Med det perfekte regntøj og gode gummistøvler, er der ingen grund til, at børn skal sidde indenfor og kede sig, når det regner.  Når det drypper fra himlen, kan det være særligt spændende for de mindste at lege ude. Den friske luft og det våde underlag kan give mange timers sjov og leg.

Byen og naturen bliver oplevet på en helt anderledes måde, og børnenes sanser bliver virkelig sat i spil.
I denne guide til valg af regntøj får du de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, når der skal shoppes regntøj til familiens mindste.

 

Design og materiale

Man kan hurtigt fare vild i designs og materialer, når man skal vælge regntøj. Som hovedregel er de mest typiske materialer polyester eller polyurethan (PU). Jo mere polyester der er i, desto mere blødt og åndbart er regntøjet. Så hvis ungerne har et højt aktivitetsniveau, er dette meget velegnet, omend det ikke er helt vandskyende.

Ønsker du 100% vandtæt regntøj, skal det have en PU-overflade med svejsede sømme. Hvis der ikke er det, så er det ikke tæt. Syningen må ikke være synlig, hvilket du hurtigt kan tjekke på vrangsiden af regntøjet.


Regntøj der hitter hos børnene:

•    Print med dyr eller stjerner
•    At regntøj og gummistøvler matcher
•    Neonfarver
•    Pastelfarver

Bevægelsesfrihed i regntøj

Når du køber regntøj, så er det vigtigt at dit barn har mulighed for at bevæge sig i det. Det kan derfor være en fordel at lade barnet teste regntøjet. Dette kan du gøre ved at give barnet regntøjet på, bede dem om at strække armene og sætte sig på hug. Pasformen skal være lidt løs, men inden for normalstørrelsen. Det er også en fordel, hvis du kan justere livet og ærmerne.

De mindste har stor glæde af bukser med seler, så de ikke bliver våde, når de skal sidde længe i sandkassen. Omvendt skal de større børn gerne have elastik i taljen, så de selv kan tage regntøjet af og på. Husk i den forbindelse, at lynlåse er nemmere for børn end trykknapper.

Se udvalget af regntøj til børn.
 

 

Funktionelle detaljer på regntøjet

Når du køber regntøj, så kig da også efter disse detaljer:
•    Lynlåse ved benene, der gør det nemmere at tage bukserne af
•    Reflekser på regntøjet, så dit barn kan ses i mørke
•    Aftagelig hætte, der gør jakken brugbar til andre formål
•    Udluftningskanaler under arme og på ryggen

 

Regntøjets sikkerhed

Udover design, materiale og funktionalitet bør du undersøge, om regntøjet er sikkert. Se efter, om det har detaljer, som barnet i værste fald kunne hænge fast i, når det kravler i træer eller tumler på legepladsen. Det kan fx være, at der ikke er snore i kraven, og at jakken er uden hætte. Inden du køber regntøj med hætte, så sørg i øvrigt for at tjekke med dit barns institution, om de accepterer, at der er hætte på regntøjet - ellers skal hætten kunne tages af.

 

Gummistøvler

Gummistøvler byder på nogle helt særlige udfordringer, når du skal finde dem, der sidder bedst. Når du køber gummistøvler, skal du primært overveje plads og komfort. Gå efter 1,5-2 cms voksetillæg i længden, aldrig mere, for så falder støvlerne for let af. Foden rutsjer i forvejen rundt i dem, da der ikke er noget, der kan regulere pasformen omkring foden.

Børn kan have svært ved at udtrykke, hvordan støvlen føles på fødderne. Derfor er det vigtigt, at du måler efter: Mål længden ved at tage indersålen ud og sætte barnets fod ovenpå. Og tag begge såler ud, da der - især hos børn – kan være stor forskel på højre og venstre fod. Du skal rette dig efter den længste. Gummistøvler skal sidde godt, uden at stramme, så tjek også, om pasformen matcher dit barns fodbredde, da der findes både meget smalle og fodformede gummistøvler.

Se udvalget af gummistøvler.

STØRRELSESGUIDE TIL BØRN

Er du i tvivl om hvilken størrelse du skal vælge? Vi hjælper dig i vores størrelsesguide til børn, så du får bestilt den rigtige størrelse hjem.

Sådan vasker du dit tøj

Selvom vådt græs, sand og mudder er rigtigt sjovt at lege i, så kræver det også en god rengøring derefter. Er du i tvivl om hvordan du vasker dit tøj korrekt, uden at slide på materialet, så har vi lavet en guide der hjælper dig.

Guides til tøj og sko

Vi har samlet en række forskellige guides, der hjælper dig med alt fra vaskesymboler og vaskeanvisninger, til hjælp omkring størrelser og hvordan du bedst vedligeholder dit tøj.