magi i hverdagen

FLAGERMUS SKABELON

 

 

 

 

 

 

 

Halloween cupcakes

Muffindej

  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 120 g saltet smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1,25 dl kærnemælk
  • Grøn pastafarve

Tænd ovnen og sæt den på 175 grader over/undervarme.

Bland mel, bagepulver og salt og sigt det i en skål

Pisk smør og sukker i ca. 5 min til det er luftigt og tilføj vaniljepasta.

Tilføj æg et ad gangen under piskning ved høj hastighed og skrab siderne ned i skålen undervejs.

Tilføj nu melblandingen skiftevis med kærnemælken imens du pisker - sørg for at det er arbejdet godt ind i dejen. 

Tilføj pastafarven og pisk.

Fordel i 12 muffinsforme og bag i 20-25 min. De er færdige når du kan stikke en træpind i kagerne uden at der sidder dej fast på.

Lad dem køle af. 

Frosting

  • 200 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk vaniljepasta.
  • Blå og sort pastafarve

Pisk fløden til skum og sæt til side.

Pisk flødeost og flormelis til det er luftigt. Pisk vanilje og farve i.

Fold flødeskum sammen med ostemassen af 3 omgange. 

Tag ca. 1 dl af frostingen fra og farv det med blå og sort pastafarve (Det skal du bruge til iris på “øjet”)

Hæld den hvide og den blå frosting i hver sin sprøjteposte med en glat tyl i – du kan også bruge en alm. Plasticpose med et lille hul.

 

“Blod” 

  • 2 dl Flormelis
  • 4 spsk æggehvide
  • Rød pastafarve

Pisk flormelis og æggehvide til det bliver hvidt og luftigt

Tilføj pastafarve.

Hæld på sprøjtepose

Glasskår

  • 75 g Isomalt

Smelt isomalt i en gryde ved middelvarme. 

Når det er smeltet tages det af varmen og så snart der ikke er luftbobler i mere hælder du massen ud på et stykke bagepapir. 

Lad det størkne ved stuetemperatur.

Når det er helt kølet ned så brækkes det i stykker så det ligner knust glas.

Pupil

  • 12 små runde lakridser

Samling af cupcaken

Sæt en bold af hvid frosting midt på kagen - det skal være øjenæblet.

Sæt en lille klat blå frosting øverst på bolden af frosting så den ligner iris på et øje.

Sæt en lakrids midt i iris - den skal ligne øjets pupil.

Stik et stykke isolmalt-glas ned i øjet.

Pynt med rød glasur som blod omkring glasskåret.

Så er den uhyggelige cupcake klar til servering!

Brunsviger

Dej

  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg M/L
  • 350 g hvedemel

Lun mælken til ca. 36 grader og rør gæren ud heri

Når gæren er opløst tilsætter du salt og sukker og rører det ud
Bland æg og mel i og ælt dejen sammen til den er blank og smidig

Ælt så smørret i i små terninger til dejen bliver blank
Bred dejen godt ud, med våde fingre, i en bradepande med bagepapir (ca. 18 x 30 cm)
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.

Remonce til den Klassiske udgave

  • 300 g brun farin
  • 200 g smør
  • 75 g lys sirup

Remonce til den med kagecreme

  • 1 brev kagecreme (brug 2 dl af den færdiglavede creme)
  • 150 g brun farin
  • 100 g smør
  • 30 g lys sirup

Fyld

Smelt smør og farin i en kasserolle ved middel varme under omrøring. 

Hvis du laver fyldet med kagecreme blander du nu de to dele. 

Prik huller i dejen med våde fingre og fordel fyldet på dejen. Drys evt. med brun farin for at tilføre lidt ekstra knas.
Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Pynt evt. kagen med marcipan, flødeskum eller slik

 

Popcorn med smag

Karamelpopcorn

  • 75 g kerner pr portion popcorn
  • 1 spsk olie
  • 1 dl sukker
  • 1 drys havsalt

Pop dine popcorn i olie i en stor gryde med låg over middelvarme.

Når du ikke hører pop fra gryden mere er de færdige.

Smelt sukkeret i en gryde med 2 spsk vand.

Når sukkeret er blevet lysebrunt og dufter af karamel blander du de færdige popcorn i og drysser med havsalt.

Lad dem tørre på et stykke bagepapir.


Chokoladepopcorn

  • 75 g kerner pr portion popcorn
  • 1 spsk olie
  • 100 g Mørk chokolade
  • 1 drys havsalt

Pop dine popcorn i olie i en stor gryde med låg over middelvarme.

Når du ikke hører pop fra gryden mere er de færdige.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.

Når den er smeltet blander du de færdige popcorn i og drysser med havsalt.

Lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Hindbærpopcorn

  • 75 g kerner pr portion popcorn
  • 1 spsk olie
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk frysetørret hindbær, blender til støv
     

Pop dine popcorn i olie i en stor gryde med låg over middelvarme.

Når du ikke hører pop fra gryden mere er de færdige.

Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.

Når den er smeltet blander du de færdige popcorn i sammen med hindbærstøvet.

Lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Koldskålskage

(8-10 pers)

 

Bund

  • 200 g kammerjunkere
  • 90 g smør

Smelt smørret og blend kammerjunkere med smørret.

Sæt et stykke kageplast indeni en kagering på ca. 18 cm, stil den på et fad og hæld de blendede kammerjunkere herned.

Pres massen ud i kanten af kageringen med bagsiden af en ske.

Stil på køl.

Koldskålsmousse

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 dl tykmælk
  • 8 bl husblas
  • 3 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 50 g rørsukker
  • 1 stang vanilje

 

Læg husblas i blød i koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skrab dem i lidt af sukkeret for at fordele kornene.

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt.

Bland kærnemælk og tykmælk.

Pisk fløden til let skum.

Vrid husblas for vand og smelt det (evt. i mikroovn).

Hæld ca. 1 dl af mælkeblandingen ned i den smeltede husblas og rør det sammen.

Bland det herefter med resten af mælkeblandingen.

Bland de piskede æggeblommer med mælkeblandingen og vend forsigtig flødeskummet i.

Hæld nu moussen ovenpå kammerjunkebunden i kageringen.

Stil på køl.

 

Gelé med citron

  • Saft af 2 citroner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 3 bl husblas
  • Gul pastafarve

 

Læg husblas i blød.

Kog citronsaft, sukker og vand op.

Vrid husblassen og smelt den i det varme sukkervand.

Tilsæt farve efter smag og lad det køle ned ved stuetemperatur.

Når koldskålsmoussen har sat sig lidt hælder du den lune gelé ovenpå og sætter tilbage på køl til geléen er fast. Et tip kan være at lade geléen ramme ned på bagsiden af en ske før den rammer kagen. Så undgår du at den flyder ned i ostemassen. 

 

Kagen kan fryses ned.

 

Vaniljeis med skovbærsauce

(6 portioner)

Parfait

  • 2,5 dl fløde
  • 1 vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 0,5 dl rørsukker

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skrab dem i lidt af sukkeret for at fordele kornene. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt.
Pisk fløden til let skum og fold dem i de piskede æggeblommer ad to omgange.
Hæld massen i en silikoneform og frys ned. Tages op af fryseren 5 min før servering.
For at undgå krystallisering så frys din is hurtigt ned, og spis den så frisk som muligt.
Tip: Hvis din fryser kan skrues ned i temperatur eller har en knap til hurtig indfrysning, så brug dette. 

Skovbærsauce

  • 250 g frosne skovbær
  • 1 dl sukker

Kog bær og sukker til bærrene brister.
Sæt den på køl indtil desserten skal samles.  

Pynt

  • 300 g mørk chokolade

Hak chokoladen fint.
Varm 200 g. op til 45 grader og tilsæt derefter gradvist de resterende 100 g. chokolade og lad det smelte under omrøring indtil temperaturen har sænket sig til 31-32 grader.  
Hæld chokoladen på en sprøjtepose og tegn 6 ens mønstre på kageplast.
Lad dem sætte sig på køl.

Samling af desserten

Hæld lidt af saucen i bunden af en dyb tallerken.
Placer parfaiten midt i saucen.
Pil forsigtigt chokoladen af kageplasten og sæt den ovenpå parfaiten.

 

 

Grillet brioche burgere med rødbedebøf og portobellosvampe

Til 2 personer

  • 2 Rødbedebøffer (se opskrift)
  • Guacamole (se opskrift)
  • 2 store portobellosvampe
  • 2 skiver halloumi
  • 2 brioche burgerboller
  • En håndfuld rucola
  • Tørrede chiliflager
  • 2 spsk mayonnaise
  • Olivenolie

 

Rødbedebøffer

  • 2 rødbeder, skrællet
  • 2 gulerødder, skrællet
  • 1 løg
  • 1 lille håndfuld grønkål, skyllet og hakket fint
  • ½ finthakket rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk kokosfibermel
  • 2 æggeblommer
  • Salt og peber

Riv rødbederne, gulerødderne og løget groft i en køkkenmaskine eller på et rivejern
Kom de revet grøntsager i en skål og vend dem grundigt sammen med de øvrige ingredienser
Smag til med salt og peber
Lad blandingen stå og trække i 15 minutter
Form to bøffer

Guacamole

  • 1 moden avokado
  • Saften fra ½ lime
  • 1 fed knust hvidløg
  • Salt og peber

Mos avokadoen groft med en gaffel
Vend lime saften og hvidløg i
Smag til med salt og peber

Samling af burgerne

Pensl rødbedebøfferne med olivenolie og grill dem på en varm grill i 4 min på hver side.
Grill portobellosvampene og halloumi osten på begge sider
Varm burgerboller lige inden servering
Smør underbollen med avokado
Kom bøf, halloumi, portobellosvamp og rucola på bollen
Smør overbollen med mayonnaise og luk burgeren

 

 

 

 

Grønne smoothies

1 person

Ingredienser:

  • 250 ml. mandelmælk
  • Én god håndfuld usaltede cashewnødder
  • 1 tsk. kakao, god kvalitet
  • 1 banan, skåret i mindre stykker
  • 1 tsk. agavesirup
  • Evt kakaonips til drys på toppen

Kom alle ingredienser i en blender og blend dem helt glat og cremet. Hæld smoothien i et stort glas og nyd den evt. sammen med lækkert raw dadelkonfekt.

Tips:

Denne lækre cremede næringsrige smoothie smager bedst, hvis mandelmælken er iskold. Frys evt. modne bananer skåret i mindre stykker, så du altid har en banan ved hånden til en sund smoothie.

Grøn super-smoothie,1 person

Ingredienser:

  • ½ avocado, skåret i mindre stykker.
  • Én god håndfuld spinatblade, skyllet.
  • 2 medjool dadler, udstenet og skåret i mindre stykker
  • 1 spsk. græskarkernemel
  • 250 ml. mandelmælk

Blend hele herligheden sammen i en blender indtil du har en super grøn smoothie. Hæld det hele i et stort glas og pynt evt med en stilk frisk mynte og et sugerør.

Smoothien er bedst serveret med det samme.

Tip:

For et ekstra kick af sundhed kan du til sidst drysse lidt matcha te eller et grønt superfood pulver på din smoothie. Du kan erstatte spinaten med grønkål eller bredbladet persille.

 

 

 

Cheesecake i glas

(4 portioner)

  • 125 g hindbær (tag lidt fra til pynt)
  • 6 jordbær (2 til pynt)
  • 2 spsk sukker
  • 10 chokolade kiks evt. Oreos
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 spsk flormelis
  • Evt. Friske urter og spiselige blomster

 

Sådan gør du:

Hak 4 jordbær fint og læg dem i en skål med hindbærrene.
Drys sukker over bærrene og mos dem med bagsiden af en ske. Efter lidt tid safter bærrene, så rører du i det igen.
Stil det til side.
Knus kiksene (skrab fyldet ud, hvis du bruge Oreos) og fordel i bunden af 4 glas.
Pisk fløden til let skum (det skal kun lige danne små toppe som glider sammen igen i skålen).
Pisk flødeost og flormelis til det er jævnt.
Rør 1/4 af fløden i osten.
Vend resten af fløden forsigtigt i.
Hæld ostemassen op i de 4 glas.
Fordel de råsyltede bær ovenpå.
Pynt eventuelt med friske bær, 1/2 kiks og urter eller spiselige blomster.

 

 

 

Kagetapas

4 kager med én mørdej

Konditorcreme

  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1,25 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 æg (størrelse m/l)
  • 1 dl fløde

Kog mælken op.
Pisk vaniljepulver, majsstivelse, sukker og æg sammen i en skål.
Hæld den varme mælk over i skålen imens du pisker.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm op til kogepunktet imens du hele tiden rører i det.
Lad koge i ca. 1 minut under omrøring.
Sigt massen over i en ren skål, læg folie ned ovenpå overfladen og afkøl i minimum 3 timer.
Når cremen er kold pisker du den.
Pisk fløden til en let skum, og vend den i cremen. 

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 æg (størrelse m/l)
  • Pastafarve efter smag
  • 6-8 bolcher

 

Kør alle ingredienser i en foodprocessor til det samler sig til en dej. Alternativt smuldrer du smørret i mel, mandelmel, flormelis og vaniljepulver og samler dejen med ægget.
Pres dejen lidt flad, pak ind i en plastikpose og læg på køl i ca. 30 min. 
Tænd ovnen på 185 graders varmluft.
Del dejen i 1/3 og 2/3 og farv den mindste del med pastafarven. Tag 1/4 af den ufarvede dej til side til at lave småkagepinde af.
Ælt den farvede del let ind i den ufarvede del, så dejen bliver marmoreret.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er ca. 0,5 cm tyk.
Stik 6 cirkler ud til små tærter, 12 små cirkler til hindbærsnitter og 6 stjerneforme til småkager med bolcher. Resten af dejen skal på køl igen.
Læg de 6 cirkler i en muffinsform og prik dem i bunden med en gaffel. Bag i ca. 6-8 minutter til de er gyldne i kanten og køl dem af.
Læg de 12 små cirkler på bagepapir. Bag i ca. 6-8 minutter til de er gyldne i kanten og køl dem af.
Skru ovnen ned på 170 graders varmluft.
Læg stjernerne på bagepapir og stik en cirkel ud i hver af dem.
Knus 6 bolcher og læg stykkerne i hullet i din stjernekage. Bag i 6-8 minutter til de er gyldne i kanten, og bolcherne er smeltet men ikke brændte. Lad dem køle af.
Skru ovnen op til 185 graders varmluft igen.
Tag nu resten af mørdejen ud fra køl og ælt den marmorerede dej sammen og farv den evt. lidt kraftigere i farven.
Rul den farvede dej ud til pølser på 3 cm i tykkelsen.
Rul den ufarvede dej ud til pølser på 2 cm i tykkelsen og sno de 2 slags pølser sammen.
Rul dem ud til små stænger på ca. 1 cm i tykkelsen og skær dem i stykker af 10-15 cm. 
Bag dem på bagepapir i ca. 6-8 minutter og lad dem derefter køle af.

Pynt og fyld

  • 6 Jordbær
  • Hindbærmarmelade
  • 1 dl flormelis
  • 1-2 æggehvider
  • 200 g af din favoritchokolade
  • Krymmel

 

Små jordbærtærter med chokolade:

Skyl jordbærrene og skær bunden af dem. 
Smelt chokoladen og pensl hver af dine tærtebunde med den indvendigt. 
Fyld skallen med konditorcremen og sæt et jordbær ovenpå. 

Småkagepinde:

Dyp de små kagepinde i den smeltede chokolade og drys med krymmel.
Lad chokoladen størkne.

Hindbærsnitter:

Pisk flormelis og æggehvider til du har en hvid og flydende glasur.
Sæt en klat glasur på 6 af de små cirkler og drys med krymmel.
Placer en klat marmelade på hver af de resterende 6 cirkler. 
Læg nu de to kager sammen så den del med marmelade er nederst og delen med glasur og krymmel er øverst.
Server alle dine kager på et bræt ligesom tapas.


 

Dalgona Kaffe

Den klassiske (1 glas)

  • 1 spsk kogende vand
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk instant kaffe
  • 1,5 dl sødmælk
  • Isterninger

Pisk kogende vand, brun farin og instant kaffe med en elpisker til det skummer op. 
Det kan tage tid, men vær tålmodig. 
Hæld sødmælk i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

Dalgona Matcha (1 glas)

  • 1 æggehvide
  • 1 tsk matcha tepulver
  • 1 tsk flormelis
  • 1,5 dl mandeldrik
  • Isterninger

Pisk æggehvide og flormelis til det bliver skummende.
Vend derefter matcha tepulver i skummet.
Hæld mandeldrik i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

Dalgona Kakao (1 glas)

  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1,5 dl skummetmælk
  • Isterninger


Pisk fløden til meget let skum. 
Vend kakaopulver i skummet.
Hæld skummetmælk i et glas med isterninger og læg skummet ovenpå. 
Server straks med en ske og et sugerør.

 

 

​​​​​​​Hjemmelavede karameller

  • 100 g smør
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sukker
  • 1 dl sirup
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • Flagesalt
  • 2 tsk lakridskrymmel

Smelt smørret i en tykbundet gryde eller sauterpande
Tilsæt sukker, fløde og sirup og kog det langsomt op til præcis 128 grader
Læg bagepapir i 3 små brødforme og fordel karamelmassen i 3 skåle og rør henholdsvis stødt ingefær, lakridskrymmel og et nip salt i hver af disse. 
Hæld dem i hver sin brødform
Drys et par nip flagesalt på toppen af den karamelmasse med salt i
Lad dem afkøle ved stuetemperatur og skær så til mundrette bidder
Pak dem enkeltvis ind i bagepapir
Brug evt. en gammel flaske fra tomatsauce til at putte karamellerne i
Pynt den med tusch og brug en muffinform som låg

 

 

Hjemmelavet påskeæg af marcipan og chokoladeovertræk

8 stk.

Påskeæg

  • 260 g. marcipan
  • 150 g. hakket chokolade - brug mørk, lys eller hvid chokolade.

Pynt efter eget ønske f.eks. krymmel, hakkede nødder, fondantblomster, støv af guld eller glasur.
Rul marcipanen til en pølse og skær den ud i 8 lige store stykker.
Rul hvert stykke marcipan til en kugle og form marcipankuglerne til et æg.
Kom chokoladen i en skål og smelt chokoladen over et vandbad.
Læg hvert marcipanæg på en gaffel og overtræk med den smeltede chokolade.
Pynt æggene imens chokoladen er våd, så pynten bliver siddende.

Blomster af fondant

Hvis du vil at lave blomster af fondant skal du bruge hvid, gul og grøn fondant.
Rul et stykke grøn fondant tyndt ud og skær små blade ud.
Rul et stykke hvidt fondant tyndt ud og skær små blomster ud.
Rul små stykker gul fondant til små kugler, som sættes på de hvide blomster.
Hæft blomster og blade på marcipanæggene med lidt smeltet chokolade.

 

 

 

 

Hjemmelavet snaps

  • 2 flasker neutral snaps
  • 2 rene flasker
  • 200 g. friske hindbær
  • 1 økologisk lime
  • 3 passionsfrugt

Hindbær/Lime snaps

Skyl de friske hindbær og kom dem i den rene flaske.
Tilsæt skiver eller både af lime i flasken.
Hæld snapsen i og luk flasken tæt til.
Lad snapsen trække i en uge og gerne mere.
Du kan evt. sigte fyldet fra, hvis du ønsker at have en ren snaps uden fyld.

Passionsfrugtsnaps

Tag fyldet ud af passionsfrugterne med en ske.
Hæld passionsfrugten i den rene flaske.
Hæld snapsen i og luk flasken tæt til.
Lad snapsen trække i en uge og gerne mere.
Du kan evt. sigte fyldet fra, hvis du ønsker at have en ren snaps uden fyld.

Der er næsten ingen grænser for hvilken smag, du kan tilsætte din snaps. Prøv f.eks.  med ingefær og stjerneanis for en lækker og krydret smag.

 

 

Regnbuefastelavnsboller

15 stk.

Regnbueboller

  • 5,5 dl. mælk
  • 12 g. tørgær
  • 130 g. Sukker
  • 600 g. mel
  • 3 tsk. Kardemomme
  • 1 æg, let pisket
  • 150 g. smør
  • Blå, grøn og orange pastafarve

Lun mælken i en lille gryde og opløs tørgæren i mælken.
Bland sukker, mel, kardemomme sammen.
Tilsæt mælken, letpisket æg og smør.
Ælt det hele sammen til en smidig og blank dej - ca. 5-8 min.
Del dejen i 3 lige store dele og tilsæt pastafarve til hver portion dej.
Ælt farven ind i de tre deje indtil den er jævnt fordelt.
Lad dejene hæve i 30 min. tildækket med et viskestykke, et lunt sted.
Form 5 runde boller af hver portion dej.
Lad bollerne hæve på bageplader beklædt med bagepapir i ca. 40 min indtil de er hævet til dobbelt størrelse.
Bag bollerne ved 170 grader varmluft i 15 min.
Lad bollerne køle helt af inden de fyldes med creme og pyntes med glasur.

 

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 50 g. sukker
  • Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
  • 30 g. maizena
  • 5 dl. Sødmælk
  • 200 ml. piskefløde
  • 4 slags pastafarve

Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen.
Derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken varmes op til lige under kogepunktet.
Tilsæt cremeblandingen til gryden og pisk godt igennem til det tykner.
Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.
Drys cremen med et tyndt lag sukker, så der ikke dannes skind på overfladen.
Lad cremen køle helt ned i køleskabet inden brug.
Pisk fløden til skum og vend den med den kolde kagecreme.
Fordel mængden af creme lige i 4 skåle og farv hver portion med de ønskede farver.
Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og fyld den med skefulde af creme skiftevis af hver farve.

 

Anretning

  • Glasur i valgfri farve
  • Festligt krymmel

Skær fastelavnsbollerne i halve og sprøjt regnbuecremen på alle underbollerne.
Luk med en overbolle og kom glasur på alle bollerne.
Drys med dine yndlings krymmel.
Server fastelavnsbollerne med det samme.

 

Fastelavnsdogs

8 stk.

Chokolademousse

  • 150 g. mørk chokolade, smeltet
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk. Sukker
  • 2 dl. piskefløde

Pisk fløden til flødeskum og stil til side.
Pisk æggehviden til stift skum og tilsæt sukker langsomt.
Pisk æggehvide og sukker i ét minut.
Vend chokoladen og æggemassen nænsomt sammen og vend til sidst med flødeskum.
Stil på køl i 30 min.

 

Hindbær “ketchup”

  • 125 g. friske eller frosne hindbær
  • 50 g. sukker
  • 2 spsk. vand

Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring den i kog under omrøring.
Lad simre i 2 minutter.
Blend blandingen helt glat med en stavblender og sigt den.
Stil den på køl og lad hindbærsaucen blive helt kold.
Kom hindbærsaucen i en flaske med tud.

Anretning

8 stk. brioche hotdogbrød
Groftrevet ristet kokos
(Kokos ristes i en ovn ved 145 grader, til det er gyldent)
Kom en rund tyl i en sprøjtepose og fyld chokolademoussen i sprøjteposen.
Skær en slids i hvert brød og fyld moussen i med sprøjteposen så det ligner en Frankfurter.
Top med hindbær “ketchup”.
Drys med ristet kokos og server med det samme.

 

 

Valentinskage

Red velvet cheesecake med hindbær og popcorn

8-10 personer

Red velvet cookiebase

  • 130 g. mel
  • 3 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. smør, stuetemperatur
  • 100 g. flormelis
  • 2 spsk. rød frugtfarve
  • 2 spsk. mælk
  • 100 g. smør til base

Tænd ovnen ved 170 grader.
Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål.
Pisk smør, flormelis og rød frugtfarve sammen.
Vend smørblandingen sammen med mel og tilsæt mælk.
Spred dejen ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i ca. 20 min. eller indtil den er fast og bagt.
Lad køle helt ned indtil dejen er kold og sprød.
Kom det hele i en blender og blend indtil du har en helt jævn portion cookiekrummer.
Smelt de 100 gram smør og vend det sammen med cookiekrummerne.
Beklæd bunden af en 22-24 cm. springform med bagepapir.
Pres cookieblandingen ned i formen med en spiseske, så det dækker bunden jævnt.
Stil på køl.

 

Cheesecake

  • 4 blade husblas, lagt i blød i koldt vand
  • 400 g. flødeost
  • 1 tsk. vanilje passe
  • 4 tsk. citronsaft
  • 1 ½ creme fraiche
  • 125 g. flormelis
  • 4 dl. fløde

 

Hindbærmarmorering

  • 4 blade husblas, lagt i blød i koldt vand
  • 3 dl. hindbær
  • 3 spsk. sukker

Varm bær og sukker i en lille gryde.
Tilsæt en smule vand og blend helt glat med en stavblender.
Opløs husblassen i blandingen og stil til side.

 

Ved samling

Pisk flødeost, vanilje, citron, cremefraiche og flormelis sammen i en skål.
Pisk fløden til blødt skum og vend sammen med flødeost.
Vrid vandet fra husblassen og opløs den ved svag varme sammen med en smule vand.
Tilsæt et par skefulde ostecreme til husblassen og vend det tilbage i skålen med resten af ostecremen.
Kom massen jævnt i springformen og fordel derefter hindbærblandingen med en ske ned i ostecremen.
Kør forsigtigt en gaffel eller et bambusspyd rundt i cremen så du får et smukt marmoreret mønster.
Stil kagen på køl indtil den er helt sat, ca. 3 timer.

 

Ved pyntning

  • 150 g. hvid chokolade, smeltet
  • Et par dråber pink frugtfarve
  • 2 spsk. frysetørret hindbær
  • 80 g. popcorn
  • 4-6 friske jordbær
  • 6-8 friske hindbær skåret i halve

Vend frugtfarven sammen med den hvide chokolade.
Tilsæt frysetørret hindbær og popcorn og vend det hele nænsomt sammen.
Fordel popcornene ud på en bageplade beklædt med bagepapir og lad det sætte sig.
Skær jordbær til hjerter som vist i videoen.
Tag kagen ud af springformen.
Knæk popcornene i mindre brud og pynt kagen med dem.
Top med halve hindbær og hjerter af friske jordbær.
Pynt evt. også med små hjerter sat på pinde som ekstra pynt til valentinsdag.

 

 

Pandekage “sushi” med fyld af banan og nutella

Chokoladepandekager

  • 2 store æg
  • 25 g. flormelis
  • ½ tsk. salt
  • 2,5 dl. mælk
  • 150 g. mel
  • 1 spsk. kakao
  • 50 g. revet mørk chokolade

Pisk æg, flormelis, salt og mælk sammen.
Tilsæt hvedemel og kakao lidt ad gangen og pisk dejen blank.
Rør smeltet smør og revet chokolade i dejen og lad dejen hvile i en times tid.
Bag 8 store pandekager på en non-stick pande.

Til samling

  • Ca. 8 store bananer, 10 stk. hvis små.
  • 1 glas nutella • 8 chokoladepandekager
  • Færdigkøbt nøddekrokant til servering

Smør hver pandekage med et tyndt lag nutella.
Læg en pillet banan på hver pandekage og rul dem stramt sammen.
Trim enderne og skær dem i tykke skiver, ca. 3,5 cm. og stil dem oprejst på en sushimåtte lagt på et passende fad i lige rækker, så det ligner stykker af sushi.
Server med nøddekrokant i en mindre skål og spis dem evt. med pinde for en autentisk oplevelse.

Lune Croissants med nutella, 6 stk.

Nemme og hurtige friskbagte croissants med en lækker midte af nutella. Børn kan nemt lave disse herligheder sammen i køkkenet.

  • 1 pk. færdigrullet croissantdej
  • 6 spsk. nutella

Tænd ovnen ved temperatur anbefalet på pakken af dejen.
Rul dejen ud og skær 6 lige store trekanter ud med et pizzahjul.
Placer en skefuld nutella i midten af den brede ende af trekanten.
Gentag på alle stykker dej.
Rul dejen sammen, så du får 6 stk. smukke croissants og bøj dem en smule til et horn.
Bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, indtil de er flot og jævnt gyldne.
Pensl evt. med letpisket æg og drys med perlesukker eller hakkede nødder efter ønske inden servering.

 

 

Energibar

Proteinbar med kokos og chokolade, 16 stk

Cookie-base:

  • 180 ml fint kokosmel
  • 125 ml mandelmel
  • 75 ml kokossukker
  • 125 ml cashewnøddesmør
  • 125 ml agavesirup

Bland alle ingredienser sammen til en glat dej i en food processor.

Pres cookiedejen ned i en stor rugbrødsform med bagepair.

Tryk cookiebasen ud i formen, så hele bunden er jævnt og pænt dækket.

Stil formen på køl og tilbered i mens karamellaget.

Karamel:

  • 125 ml kokosolie
  • 125 ml smooth peanut butter
  • 125 ml agavesirup

Blend alle ingredienser sammen til en homogen masse.

Hæld karamelblandingen på toppen af cookie-blandingen og stil igen formen på køl. Tilbered i mens chokolade toppingen.

Chokolade Topping:

  • 200 g mørk chokolade 70-80%
  • 125 ml kokosolie

Hak chokoladen groft og kom det ned i en lille gryde sammen med kokosolie.

Rør nænsomt i grunden indtil chokolade og kokosolie er smeltet sammen og helt homogen.

Hæld chokoladen på det kolde karamellag og lad det størkne en smule.

Pynt med hakkede tørrede tranebær, stykker af tørret mango og kokosflager.

Tip:

Du kan pynte dine energibarer med netop de nødder og tørrede frugter du synes bedst om. Græskarkerner, hørfrø osv. er også et glimrende og sundt alternativ.