Kæmpe tarteletter

Lav lækre, store tarteletter

Hjemmelavede tarteletter er altid en sikker vinder! Denne gamle, klassiske ret er lavet på butterdej og serveres med lækkert fyld. Her kan du finde opskriften på 2 styks kæmpe tarteletter, så dine gæster ikke får sultne hjem.

 

Det skal du bruge til 2 tarteletter:

  • 40 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 1 dl vand
  • 3,5 dl mælk
  • 1,5 spsk flydende hønsebouillon
  • 1,5 dl aspargesvand
  • 1 tsk salt
  • Et par drys peber
  • 1 dåse aspargessnitter, drænet
  • 350 g frossen hønsekød i tern
  • 100 g ærter

 

Sådan gør du:

Kog gulerodsternene, i vand, i 4 minutter.

Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt hvedemel.

Rør indtil hvedemel er optaget i smørret.

Tilsæt vandet og pisk det jævnt.

Tilsæt så mælken lidt ad gangen og pisk her gang mælken godt ud så du har en jævn masse.

Når alt mælk er tilsat så tilsætter du hønsebouillon, aspargesvand, salt og peber og giv det hele et opkog.

Når det koger så tilsætter du asparges, gulerødder og hønsekød.

Lad det simre i 10 minutter.

Tilsæt så ærter og lad det simre i yderligere 5 minutter.

Serveres i lune tarteletskaller ed persille på toppen.