Flagermuskage

Lav en super uhyggelig kage til Halloween

Inviter venner eller familie forbi til Halloween og server denne uhyggelige kage! Udover at smage super godt, så har du mulighed for at være kreativ og sætte dit personlige præg på den, med en flagermus. Se opskriften herunder.

 

Det skal du bruge:

Til bunde:

  • 4 æg
  • 140 gram sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 0,5 dl olie
  • 100 gr hvedemel
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 40 g hasselnøddemel

 

Til smørcreme:

  • 60 g æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 600 g smør (stuetemperatur)
  • Sort pastafarve (1 hel bøtte)
  • 1 brev af din favoritkagecreme og den mængde mælk der er beskrevet på pakken
  • 1 glas jordbærmarmelade (uden klumper)
  • 2 ark A4 sort karton, lidt tape og 6 træspyd.

 

Sådan gør du:

Med bunde:

Tænd ovnen på 190 graders alm. ovn.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og sejt i konsistensen.

Tilsæt så, i en tynd stråle,  olie imens du pisker.

Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver, salt og hasselnøddemel og fold det i æggemassen. Hvis du ikke har hasselnøddemel så blend ristede hasselnødder med hinder på til det er mel.

Hæld dejen i en 20 cm springform og bag i ca. 30 min til den er færdig.

Tjek om den er færdig ved at stikke en træpind i midten af kagen. Er der rå dej på pinden er den ikke klar, er der ikke dej på pinden er kagen færdigbagt.

Afkøl kagen.

 

Med smørcreme:

Pisk æggehvider og flormelis til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt så alt smørret og pisk indtil smørcremen er glat og blank.
Tilsæt så sort farve til du synes at den er pæn.

 

Med kagecreme:

Lav kagecremen som beskrevet på pakken.

 

Med marmelade:

Bland lidt vand i marmeladen så den får en god og løbende konsistens. Den skal kunne dryppe ud af kage når den skæres.
Hæld den i en sprøjtepose.

 

Til pynt:

Klip forskellige flagermus ud af kartonen og tape dem fast på hver sin pind.

 

Sådan samler du den:

Del bunden i 3 lige store bunde.

Smør 1 lag kagecreme på første bund og sæt små klatter af marmelade ned i kagecremen. Forsøg at lave små lommer med sprøjteposen så marmeladen ligger forseglet i kagecreme.

Læg en bund ovenpå og smør endnu engang kagecreme på og lav lommer af marmelade i cremen.

Læg den sidste bund på.

Smør nu kagen ind i et meget tyndt lag smørcreme. Dette er dit “krummelag” som sørger for, at der ikke kommer krummer ud på det yderste af kagen.

Sæt din kage på køl i 20 minutter så smørcremen bliver fast.

Smør så et sidste lag af 1-2 cm smørcreme på hele kagen.

Sæt dine flagermus på pindene ned i kagen og server den  bloddryppende kage.