Bønnesalat

Salat med bønner, kikærter, nødder, feta og kogt spelt

Vil du gerne have mere grønt i hverdagen, men er kørt træt i de vante opskrifter? Så er du landet det rette sted. Her får du nemlig opskriften på en smagfuld og mættende salat, der kan udgøre et måltid i sig selv eller fungere som tilbehør til resten af middagen.

 

Det skal du bruge (4 portioner):

  • 2 dl perlespelt
  • 700 g grønne bønner, frosne
  • 40 g hasselnødder, Ristede og hakkede
  • 130 g kikærter, kogt
  • Olivenolie
  • 1 tsk cayennepeber
  • 10 blade basilikum
  • 15 blade mynte
  • 10 g bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 stor rød snackpeber, i skiver
  • 1 rødløg, i skiver
  • 150 g feta

 

Sådan gør du:

Kog perlespelt i rigeligt vand i 30 minutter, dræn for vand og afkøl.

Kog så de frosne bønner i 5 minutter, dræn og afkøl.

Rist kikærterne på en pande med olivenolie og drys dem med cayennepeber og lad dem afkøle.

Kom basilikum, mynte, persille, hvidløg, salt, hvidløg, peber, olivenolie og balsamicoeddike i en minihakker og blend til en jævn dressing.

Bland nu perlespelt, bønner, kikærter, snackpeber, løg og feta sammen på et fad og hæld lidt dressing udover.

Server med brød.