Dampet laks med grønt

4 portioner

Laks er altid en sikker vinder på middagsbordet. Det smager fremragende, og så er det faktisk utrolig nemt at lave i ovnen. Du kan også klargøre grøntsagerne på forhånd, så det hele er klar til hurtigt at blive smidt i ovnen. Få opskriften lige her.

 

Det skal du bruge:

  • 4 stk. laks af ca. 200 g. pr stk.
  • 1 squash, skåret i grove tern
  • 2 gulerødder, strimlet med en skrællekniv
  • 12 små tomater, halveret
  • 1 lille fennikel, halveret og skåret i 1 cm skiver
  • 3 stilke forårsløg, skåret i stave af 4 cm
  • 2 citroner
  • 3 fed hvidløg, i skiver
  • 4 kviste estragon
  • 5 tsk flagesalt
  • 4 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl og klargør grøntsagerne (dette kan sagtens gøres dagen før).

Bland dem allesammen i en skål.

Skær 4 tynde skiver af citron og pres saften af resten ned til grøntsagerne. Citronskiverne gemmes til laksen.

Skær de pressede citronskaller i kvarte og smid dem ned til grøntsagerne.

Tilsæt hvidløg, 3 tak flagesalt, halvdelen af estragonen, olivenolie og peber til grøntsagerne og bland det godt.

Fordel det midt på 4 stykker bagepapir og placer et stykke laks ovenpå.

Drys med salt, peber og læg så citronskive og estragon ovenpå.

Pak bagepapiret godt omkring laks og grønt så der kan slippe så lidt damp ud som muligt.

Bag ved 200 graders varmluft i 15 min.

Server evt. et stykke brød til.