Cheesecake i glas

4 portioner

Det skal du bruge:

  • 125 g hindbær (tag lidt fra til pynt)
  • 6 jordbær (2 til pynt)
  • 2 spsk sukker
  • 10 chokolade kiks evt. Oreos
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 spsk flormelis
  • Evt. Friske urter og spiselige blomster

Sådan gør du:

Hak 4 jordbær fint og læg dem i en skål med hindbærrene.
Drys sukker over bærrene og mos dem med bagsiden af en ske. Efter lidt tid safter bærrene, så rører du i det igen.
Stil det til side.
Knus kiksene (skrab fyldet ud, hvis du bruge Oreos) og fordel i bunden af 4 glas.
Pisk fløden til let skum (det skal kun lige danne små toppe som glider sammen igen i skålen).
Pisk flødeost og flormelis til det er jævnt.
Rør 1/4 af fløden i osten.
Vend resten af fløden forsigtigt i.
Hæld ostemassen op i de 4 glas.
Fordel de råsyltede bær ovenpå.
Pynt eventuelt med friske bær, 1/2 kiks og urter eller spiselige blomster.