Citrontærte med marengs

Fransk citrontærte på den nemme måde

En citrontærte er en fransk klassisker, hvor både sødme og syrlighed går op i en højere enhed. Ved at bruge et glas lemon curd fra Princip til citroncremen, gør du det nemt for dig selv uden at gå på kompromis med den gode smag. Imponér dine gæster med denne lækre lemon meringue pie – velbekomme!

 

Det skal du bruge:

Tærtebund:

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 500g bagekugler

 

Citroncreme:

  • 1 glas Princip Lemon Curd

 

Marengs:

  • 120 g æggehvider
  • 120 g flormelis

 

Sådan skal du gøre:

Tærtebund:

Kør smør, sukker, hvedemel, og vaniljesukker i en foodprocessor til det er ensartet.

Tilsæt æg lidt ad gangen indtil dejen er samlet.

Pak dejen ind i folie og læg den på køl i 20 min.

Tag dejen ud og rul den ud til ca. 5 mm tykkelse.

Læg dejen i en tærteform og bag “blindt” med bagekugler.

Det gør du ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå tærten og hælde bagekuglerne ned på bagepapiret så kuglerne holder dejen fast under bagning.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 190 grader til kanterne er gyldne.

Lad tærtebunden afkøle.

 

Citroncreme:

Hæld nu Princip Lemon Curd i tærtebunden og fordel det jævnt. 

 

Marengs 

Pisk æggehvider til de begynder at vokse.

Tilsæt flormelis i undervejs indtil marengsen bliver sej og fast.

Fyld blandingen i en sprøjtepose og fordel jævnt udover tærten.

Den skal kunne lave definerede toppe. 

Brænd marengstoppene med en gasbrænder til kager til den har en flot gylden farve.

Servér.