Madeleinekager

Ca. 50 stk

Madeleinekager er små franske kager, der på mange måder minder om en form for sandkage. Kagerne har en karakteristisk form og ligner små muslingeskaller, hvilket opnås ved hjælp af en særlig bageform. Her får du opskriften på madeleinekager, som pynter fint på bordet og passer perfekt til en god kop kaffe.

 

Det skal du bruge:

  • 200 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 50g flydende honning
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • 60 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • Skal af 1 stor citron
  • 1 tsk bagepulver
  • Evt. flormelis og lavendelblomster til pynt

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smør og lad det afkøle.

Pisk sukker, honning, vanilje og æg til en hvid og luftig masse.

Vend citronskallen i massen.

Bland mel, bagepulver, salt og mandelmel og vend det forsigtigt i æggemassen.

Til sidst vendes den smeltede, afkølede smør i.

Fyld dine forme 2/3 op og bag i ca. 8 minutter.

Afkøl og server med et drys af flormelis og lavendelblomster.