Koldskålskage

8-10 personer

Bund:

  • 200 g kammerjunkere
  • 90 g smør

Smelt smørret og blend kammerjunkere med smørret.

Sæt et stykke kageplast indeni en kagering på ca. 18 cm, stil den på et fad og hæld de blendede kammerjunkere herned.

Pres massen ud i kanten af kageringen med bagsiden af en ske.

Stil på køl.

Koldskålsmousse:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 dl tykmælk
  • 8 bl husblas
  • 3 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 50 g rørsukker
  • 1 stang vanilje

Læg husblas i blød i koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skrab dem i lidt af sukkeret for at fordele kornene.

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt.

Bland kærnemælk og tykmælk.

Pisk fløden til let skum.

Vrid husblas for vand og smelt det (evt. i mikroovn).

Hæld ca. 1 dl af mælkeblandingen ned i den smeltede husblas og rør det sammen.

Bland det herefter med resten af mælkeblandingen.

Bland de piskede æggeblommer med mælkeblandingen og vend forsigtig flødeskummet i.

Hæld nu moussen ovenpå kammerjunkebunden i kageringen.

Stil på køl.

Gelé med citron:

  • Saft af 2 citroner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 3 bl husblas
  • Gul pastafarve

Læg husblas i blød.

Kog citronsaft, sukker og vand op.

Vrid husblassen og smelt den i det varme sukkervand.

Tilsæt farve efter smag og lad det køle ned ved stuetemperatur.

Når koldskålsmoussen har sat sig lidt hælder du den lune gelé ovenpå og sætter tilbage på køl til geléen er fast. Et tip kan være at lade geléen ramme ned på bagsiden af en ske før den rammer kagen. Så undgår du at den flyder ned i ostemassen. 

 

Kagen kan fryses ned.