Hjemmelavede karameller

Det skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sukker
  • 1 dl sirup
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • Flagesalt
  • 2 tsk lakridskrymmel

Smelt smørret i en tykbundet gryde eller sauterpande
Tilsæt sukker, fløde og sirup og kog det langsomt op til præcis 128 grader
Læg bagepapir i 3 små brødforme og fordel karamelmassen i 3 skåle og rør henholdsvis stødt ingefær, lakridskrymmel og et nip salt i hver af disse. 
Hæld dem i hver sin brødform
Drys et par nip flagesalt på toppen af den karamelmasse med salt i
Lad dem afkøle ved stuetemperatur og skær så til mundrette bidder
Pak dem enkeltvis ind i bagepapir
Brug evt. en gammel flaske fra tomatsauce til at putte karamellerne i
Pynt den med tusch og brug en muffinform som låg