Værd at vide om barrodsplanter

Bliv klogere på barrodsplanter

Her på Bilka.dk vil vi gerne give dig de absolut bedste vilkår for at få mest muligt ud af dine nye planter. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på vej med at opbevare og plante dine barrodsplanter korrekt, så du kan få stor glæde af dem.

Det er nemlig vigtigt, at du er opmærksom på, hvad en barrodsplante egentlig er. Barrodsplanter adskiller sig fra planter i potter og planter med jordklump. Heldigvis kan du blive klogere på barrodsplanter og deres egenskaber i denne guide.

Tips til barrodsplanter

Har du købt barrodsplanter? Så bør du læse denne plantevejledning! Vi hjælper dig med, hvordan du skal opbevare, plante og passe dine barrodsplanter, efter du har plantet dem. På den måde får dine planter gode forudsætninger for vækst.

Hvad er barrodsplanter?

De fleste af vores planter er barrodsplanter. Dette betyder, at planterne bliver leveret med bare rødder. Det er unge planter, så det kan tage lidt tid for dem at vokse sig store og flotte. Roser og hækplanter er ofte barrodsplanter.

Barrodsplanter graves op af jorden, når de sælges. Derfor bliver rødderne eksponeret, så det er vigtigt, at planten bliver plantet igen inden for kort tid. Rødderne må nemlig ikke nå at tørre ud, inden planterne graves ned i jorden igen.

 

Hvorfor skal du vælge barrodsplanter?

Barrodsplanterne er lettere at gro end planter, der kommer med en klump jord. De er ofte hårdføre grundet deres lange og stærke rødder. Vi fører et stort udvalg af barrodsplanter i forskellige størrelser, så du kan skræddersy din indretning af haven.

Guides til planter