Sommerblomster

Pryd din have med smukke og farverige sommerblomster. Disse planter blomstrer fra forår til efterår og når normalt deres højdepunkt i de varmere sommermåneder. Find sommerlige blomster, som du kan få masser af glæde af i haven.  

Med en sommerblomst kan du give din have en flot kulør 

Som navnet antyder, er sommerblomster en rigtig sæsonbetonet plante. Det er i sommerperioden, at du for alvor kan nyde godt af de blomstrende og farverige planter, hvorefter de svinder hen i løbet af efteråret — indtil de igen begynder at vise sig frem med al sin pragt. Det skyldes, at en sommerblomst har det bedst i varmere temperaturer og perioder med masser af dagslys.  

 

Brug sommerblomster på forskellige måder i haven 

Sommerblomster har som sagt primært til formål at pryde haven, men der er til gengæld flere fantastiske måder, hvorpå du kan gøre dette. Du kan nemlig plante dem i eksempelvis:  

  • Krukker — Det nemmeste og mest oplagte er at plante din sommerblomst i en krukke. Det giver dig mulighed for at være kreativ i din haveindretning, og du kan placere dem på blandt andet terrassen eller foran huset. 

  • Bede — Du kan også plante sommerblomster i blomsterbede eller langs grænserne i din have. Her kan du skabe smukke farvekombinationer og teksturer ved at kombinere forskellige typer sommerblomster samt andre planter. 

  • Hængende kurve og espalier — En tredje mulighed er at plante dem i hængende kurve eller espalier for at tilføje en ekstra dimension til dit udeareal. 

Bliv inspireret til at skabe en skøn og farverig have med sommerblomster fra Bilka.dk. 

 

Sådan planter du sommerblomster

Ønsker du at plante en sommerblomst i en krukke, er det ganske ligetil. Læg først for eksempel lecakugler i bunden af krukken, hvilket bruges som dræn og hjælper rødderne med at trives. Fyld herefter krukken med pottemuld, der er rig på næringsstoffer og har en løs struktur. Plant så din sommerblomst i krukken, og sørg for at forsigtigt fylde pottemuld omkring den for at holde den stabil. Sidst, men ikke mindst, bør du sørge for at vande grundigt.