Roser

Roser kan være noget af det smukkeste du kan plante i din have, og du kan få dem i alverdens størrelser og farver. Her på Bilka.dk finder du et stort udvalg af roser der er klar til at blive plantet i haven. 

Skab liv med flotte roser i haven

Roser kaldes blomsternes dronning af den simple grund, at de er både smukke og yderst velduftende. I dag er haveroser så populære, at man nærmest ikke kan besøge et dansk hjem uden at støde på et mindre rosenbed. Rosen er en folkekær plante, som vil pynte i enhver have, i såvel hjemmet som i sommerhuset. Der er opsummeret følgende fordele ved roser:

  • De er smukke i enhver have og enhver farve
  • De dufter fantastisk
  • De sprudler af kærlighed og glæde

 

Her på siden kan du opleve et bredt udvalg af planteklare roser i mange smukke farver og afstøbninger. Du kan vælge mellem et væld af forskellige rosensorter, så din foretrukne rosensort er formentlig også repræsenteret i vores sortiment.

 

Valg af rosensort

Det er ikke nok at beslutte sig for, at man vil købe haveroser. Man skal også tage stilling til, hvilken rosensort man vil have, da der findes rigtig mange sorter, som adskiller sig på forskellige parametre. Der kan især være stor forskel på, hvor krævende det er at passe og pleje roser fra sort til sort. Nogle roser kræver hyppig pleje, mens andre er mere eller mindre vedligeholdelsesfrie.

 

Roser er en sikker vinder

Om du er til den ene eller anden indretningsstil, så vil du aldrig kunne gå helt galt i byen ved at plante roser, da roser passer ind i enhver have. Dog er det selvfølgelig altid en god idé at tænke i farvekombinationer, når man køber roser, da ikke alle farver passer lige godt sammen. Røde roser er som bekendt et hit, men det er også muligt at købe roser i mange andre skønne farver.

 

Hvornår skal du plante dine roser

Du skal helst plante dine roser i efteråret eller til foråret. Roserne du planter i efteråret skal plantes i september og oktober, for at de kan nå at tilpasse sig jorden inden den første nattefrost kommer. Roserne der plantes i foråret skal først plantes i marts og april, når nattefrosten ikke længere indtræder.

Når du planter dine roser skal du sikre dig at podestedet er cirka 10 centimer under jorden, så din plante er godt beskyttet mod frosten.

 

Hvornår skal roserne beskæres

Det kan være en god idé at beskære dine roser, da dette er med til at holde dine rosenplanter unge og energiske. Det er ikke noget du absolut skal gøre, men da beskæringen er med til at sørge for at der hele tiden vokser nye sunde skud frem fra din rosenbusk, kan det være en god idé.

Det ideelle tidspunkt for beskæring af roser er tidligt forår. April er typisk en god måned for beskæringen, da risikoen for nattefrost aftager, mens de varme sommerdage endnu ikke har gjort sit indtog. Ved at vælge dette tidspunkt sikres det, at dine roser har de bedste forudsætninger for at trives de kommende måneder. Ved at følge disse retningslinjer, kan du nyde en rig blomstring og sund rosenbusk gennem hele sæsonen. 

 

Køb haveroser till haven på Bilka.dk

Din jagt på flotte haveroser kan med fordel starte på Bilka.dk, hvor vi forhandler alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til roser og andre flotte planter. På de enkelte produktsider kan du finde oplysninger om blomsterstørrelse, duft, højde og andet relevant info. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Trænger din græsplæne eller hæk også til en overhaling, så kan vi byde ind med et stort udvalg af hækplanter og græs. Det er aldrig for sent at give haven en makeover. Start allerede i dag og bestil nye planter og blomster hjem til netop dine have med det samme. Bilka.dk er dit Hypermarked – vi har nemlig alt, du skal bruge!