Inspiration til borddækning
Inspiration til borddækning

Borddækning til et bryllup

Det gælder om at være kreativ og struktureret, når borddækningen til det kommende bryllup skal planlægges. Som arrangør skal du nemlig gøre dig tanker om alt fra valg af blomster til udformning af bordkort. Alt dette kan du finde idéer og inspiration til i denne guide.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til borddækning bryllup

 

Når I skal til at vælge, hvordan bordene skal dækkes og bordkortene laves, så hjælper det at tage udgangspunkt i et overordnet tema eller en overskrift for jeres bryllup.

Det kunne som her på siden være ’forårsboheme’, som giver en rød tråd igennem hele brylluppet. I kan bruge temaet til invitationer, borddækning og blomster til brudens og gommens hår og tøj.

Overskriften kunne også være hvidt vinterbryllup, strand tema eller galla. I kan også bruge årstiden eller omgivelserne, hvor brylluppet skal afholdes til at bestemme et bryllupstema.

Skal du dække bord til bryllup?

Populære kategorier

Ideer til borddækning bryllup

Vi tilbyder masser af hjælp til den krævende bryllupsplanlægning. Her på siden giver dig idéer til jeres bordkort og borddækning til brylluppet, så I kan skabe en smuk bryllupsfest, der følger jeres tema.

 

Bordkort bryllup

Gør noget ud af bordkortene til jeres bryllup. Det tilføjer brylluppet mere personlighed og udformes i den stil, som jeres bryllup skal afspejle. Her er fem ideer til, hvordan I kan lave personlige bordkort:

 1. Bordkort formede som duer er en smuk, lille detalje, der hylder kærligheden. Du ka' finde skabelonen under billedet herunder.
 2. Find ensartede mørke strandsten ved havet og skriv navnet med hvid tusch. Læg eventuelt et par muslingeskaller ved siden af.
 3. Gå en tur i skoven og find grønne blade. Brug bladene som de er, eller spraymal dem i en farve, som passer til jeres tema. I kan forsigtigt skrive navn på dem, bruge lidt limstift og drysse glimmer ud over. 
 4. Print små fotos ud af jeres gæster. Lim dem fast på papkarton, som er klippet ud, så der ca. er 1 cm kant rundt om billedet. Kartonet kan have farver, som matcher jeres bryllupsstil. 
 5. Nap idéen med en nipnapper fra vores konfirmationstema.  

Inspiration til bryllupspynt

Det kan være svært at finde ud af, hvilket bryllupstema man skal vælge, når man går i gang med at planlægge sin store dag. Derfor giver vi dig inspiration til bryllupspynt, hvor I kan mixe og matche de forskellige råd, der er interessante for jer.

Borddækning med små vaser

Vaser i forskellige størrelser og forskellige nuancer, der matcher hinanden, giver bordet et smukt og lidt uformelt udtryk.

Lad også gerne blomsterne variere i højde og farve, så I får skabt spil mellem blomsterne. Det skaber et skumt og fint udtryk til brylluppet.

Skabelon til bordkort

Bordkort formede som duer er en smuk, lille detalje, der hylder kærligheden. Download skabelonen og tegn så mange bordkort op på et stykke kraftigt, hvidt karton, som du har brug for.

Skriv evt. gæstens navn på vingen eller midt på duen for et elegant udtryk. Du ka' downloade skabelonen her.

Blomster til bordet og buketten

Til et boheme-bryllup må blomsterne gerne have et lidt grøftekantsagtigt udtryk – både dem på bordet og dem i brudebuketten.

Sæt fx ranunkler, klematis, stjerneskærm og levkøj i røgfarvede vaser og gå efter farver som abrikos og pudder. Match gerne blomsterne med bryllupskagen.

Knaphulsblomsten

Skal gommen have en knaphulsblomst, så sørg for, at den matcher brudebuketten. Brudens far, gommens far, forloveren og de nærmeste mandlige venner kan også bære en knaphulsblomst.

Det vigtige er, at blomsternes farver passer ind i det tema, som I har valgt til jeres bryllup.

Brug blonder som rød tråd

Er brudesløret af blonder, er det en smuk idé at bruge kunstfærdige mellemlægsservietter med blonder i invitationen og på bordet for at skabe en rød tråd. Du kan eventuelt folde blondeservietten som en kuvert til invitationen.

Blonder giver et elegant og romantisk udtryk til jeres bryllupsbord. Det er meget populært at bruge noget med blonder, da det skaber et enkelt, men smukt look til både pynten og bruden.

 

 

Lys til borddækning

Lys på bordet er en god idé, men I vælger selv, om de skal være levende eller ej. Hvis der skal være levende lys, så sæt tre bloklys, der er brændt i forskellige højder sammen på en tallerken, der passer i farven til blomsterne.

I dag er snoede lys, farvede lys og lys i forskellige former meget populært. De kan være med til at pynte på bordene samtidig med, at de skaber en hyggelig belysning. Deres udseende er også med til at give det helt rette udtryk til borddækningen.

Hvis I ikke vil have levende lys på bordet, så kan I med fordel bruge små lyskæder, der kører på batteri. Lad enten kæden sno sig rund på bordet, hvor den dækkes halvt af vilde grene og blomster, eller put kæden i en stor glaskrukke med låg. Det giver et hyggeligt skær. 

 

Blomster til bryllup

Det er vigtigt, at I vælger præcis de blomster, I kan lide til jeres bryllup. For at skabe sammenhæng, kan blomsterne på bordene være de samme blomster, der er brugt i brudebuketten. Det er en fin måde at skabe det helt rigtige bryllupstema.

TIP! En blomsterkrans er både smuk og feminin - og perfekt til et boheme bryllup. Vælg blomster, der matcher brudebuketten og også gerne blomsterne på bordet.

Hvis I vil kaste jer ud i at lave blomsterdekorationer til bordene selv, kan I i videoen nedenfor se, hvordan blomsterguruen Claus Dalby skaber den smukkeste blomsterdekoration til bryllupsbordet trin for trin.

Nedenfor kan du se et andet bud på en flot blomsterdekoration til brylluppet. Du kan bruge de blomster, du bedst kan lide, og du kan mikse både tørrede og friske blomster. Hvis du bruger friske blomster, kan du med fordel gøre oasissen lidt fugtig, så holder blomsterne bedre.


Det skal du bruge:

 • En skål eller tallerken
 • Oasis
 • Tørrede blomster
 • Saks.

 

Sådan gør du:

 • Skær oasis til, så den passer til skålen eller tallerkenen.
 • Skær stilkene på blomsterne til, så de passer til den størrelse, du ønsker dekorationen skal have.
 • Start med at lave hele kanten og arbejd dig ind mod midten. Vælg en bred/fyldig blomst i siderne, f.eks. hortensia, så kanterne bliver dækket godt.
 • Stik stilkene ind i oasissen og sørg for, at de sidder godt fast.
 • Når dekorationen er færdig, kan du evt. lappe "huller" med enkelte stilke.

 

Bryllup

Hold et fantastisk bryllup! Vi giver dig inspiration til, hvordan du planlægger det perfekte bryllup for dig. Du kan bl.a. læse meget mere om bryllupsdage, bryllupstraditioner og få opskrifter på smukke bryllupskager. Bliv klar bryllupsklar med vores Fester & Gæster univers!