Inspiration til borddækning
Inspiration til borddækning

Borddækning til et bryllup

Det gælder om at være kreativ og struktureret, når borddækningen til det kommende bryllup skal planlægges. Som arrangør skal du nemlig gøre dig tanker om alt fra valg af blomster til udformning af bordkort. Alt dette kan du finde idéer og inspiration til i denne guide.

Mangler du også inspiration til festlige indslag, så kan vi selvfølgelig også henvise til en guide om dette. Du kan sågar finde inspiration til at skrive en god bryllupstale. Med andre ord er der masser af hjælp at hente til den krævende bryllupsplanlægning.

Ideer til bordkort og borddækning

Når I skal til at vælge, hvordan bordet skal dækkes og bordkortet laves, så hjælper det at tage udgangspunkt i et overordnet tema eller en overskrift.

Det kunne som her på siden være ’forårsboheme’, som giver en rød tråd igennem hele brylluppet – fra invitation, bord og blomster til brudens og gommens hår og tøj. Overskriften kunne også være hvidt-i-hvidt vinterbryllup, strand-tema eller galla. Ofte kan årstid og omgivelserne, hvor brylluppet skal holdes, være med til at pege i en bestemt retning.

Lav jeres egne bordkort

Gør noget ud af bordkortet – det tilføjer brylluppet mere personlighed og udformes i den stil, som jeres bryllup skal afspejle. Her er fire ideer til et personligt bordkort:

1. Bordkort formede som duer er en smuk, lille detalje, der hylder kærligheden. Du ka' finde skabelonen under billedet herunder.

2. Find ensartede mørke strandsten ved havet og skriv navnet med hvid tusch. Læg eventuelt et par muslingeskaller ved siden af.

3. Gå en tur i skoven og find grønne blade. Brug bladene som de er, eller spraymal dem i en farve, som passer til jeres tema. Til sidst kan I forsigtigt skrive navn på dem, bruge lidt limstift og drysse glimmer ud over. 

4. Print små fotos ud af jeres gæster (brug evt. Facebook, hvis I ikke har et foto af dem). Lim dem fast på papkarton, som er klippet ud, så der ca. er 1 cm. kant rundt om billedet. Kartonet kan have farver, som matcher jeres bryllupsstil. 

5. Nap idéen med en nipnapper fra vores konfirmationstema.  

Inspiration til bryllupsbordet

Tips til borddækning

Vaser i forskellige størrelser og forskellige nuancer, der matcher hinanden, giver bordet et smukt og lidt uformelt udtryk. Lad også gerne blomsterne variere i højde.

Download skabelon til bordkort

Bordkort formede som duer er en smuk, lille detalje, der hylder kærligheden. Download skabelonen og tegn så mange bordkort op på et stykke kraftigt, hvidt karton, som du har brug for. Du ka' downloade skabelonen lige her.

Blomster til bordet og buketten

Til et boheme-bryllup må blomsterne gerne have et lidt grøftekantsagtigt udtryk – både dem på bordet og dem i brudebuketten. Vælg for eksempel ranunkler, klematis, stjerneskærm og levkøj og gå efter farver henimod abrikos og pudder, som også matcher bryllupskagen. Sæt dem i røgfarvede vaser og skab et smukt, boheme-agtigt udtryk.

Knaphulsblomsten

Skal gomme have en knaphulsblomst, så sørg for, at den matcher brudebuketten. Udover gommen kan også brudens far, gommens far, forloveren og de nærmeste mandlige venner bære en knaphulsblomst.
Vigtig er bare, at blomsternes farver passer ind i det tema, som I har valgt til jeres bryllup.

Brug blonder som rød tråd

Er brudesløret af blonder, er det en smuk idé at bruge kunstfærdige mellemlægsservietter med blonder i invitationen og på bordet for at skabe en rød tråd. Du kan eventuelt folde blondeservietten som en kuvert til invitationen.

Vaser, blomster og lys til bryllupsbordet

Vaser i forskellige størrelser og forskellige nuancer, der matcher hinanden, giver bordet et smukt og lidt uformelt udtryk. Lad også gerne blomsterne variere i højde.

Lys på bordet er en god idé, men I vælger selv, som de skal være levende eller ej. Hvis der skal være levende, så sæt tre brede stearinlys, der er brændt i forskellige højder sammen på en tallerken, der passer i farven til blomsterne.

Hvis I ikke vil have levende lys på bordet, så kan I med fordel bruge små lyskæder, der kører på batteri. Lad enten kæden sno sig rund på bordet, hvor den dækkes halvt af vilde grene og blomster, eller put kæden i en stor glaskrukke med låg. Det giver et hyggeligt skær. 

Lav blomsterdekorationen trin for trin

Se i filmen, hvordan blomsterguruen Claus Dalby skaber den smukkeste blomsterdekoration til bryllupsbordet trin for trin.