Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Er mobilregningen høj? Så kan det være, at din mobilpakke ikke passer til dit nuværende forbrug.

Der findes i dag over hundredvis af forskellige mobilabonnementer og mobilpakker, at det kan være svært at hitte rede i, hvilket abonnement der er bedst for ens mobilforbrug. Og det er heller ikke, fordi de danske teleselskaber gør det mere overskueligt at finde ud af.

I guiden her vil vi hos Bilka.dk komme ind på, hvordan du vælger det bedste mobilabonnement for dig, hvor du er tilfreds med både taletid, sms’er, datapakken, de forskellige streamingtjenester og tilvalg samt meget andet. På den måde betaler du kun for de ting, som du har behov.

Dit mobilforbrug

Når det kommer til forbrug, mener vi mere præcist taletid, sms og mobildata, og hvad dit konkrete behov faktisk er. Dette kan du nemt finde ud af, hvis du allerede har et mobilabonnement hos et teleselskab. Her kan man hos stort set alle teleselskaber logge ind på sin profil og få et overskueligt overblik over ens forbrug af både taletid, antal sms’er og brug af mobildata.

Har du ikke denne mulighed, kan du også ved langt de fleste moderne mobiltelefoner se tallene i dens indstillinger.

Notér gerne, hvad dit egentlige forbrug er, og hvad meget du betaler på nuværende tidspunkt. Oplever du, at du løber tør for taletid eller data ved udgangen af hver måned, eller kan du se, at du slet ikke bruger særlig meget af din taletid?

Så kan du justere dit abonnement til dit forbrug. Husk gerne at have lidt i overskud, så du undgår at betale i dyre domme, hvis der nu skulle være måneder, hvor du overskrider dit mobilabonnements indhold.

Derudover tilbyder langt de fleste mobilselskaber familiepakker, så du kan få en fordelagtig pris på en abonnementsløsning til alle af familiens mobilbrugere.

Mobildækning i nærheden af dig

Selvom du kan få god mobildækning stort set i hele landet, er der stadig nogle huller enkelte steder, hvor den kan være mangelfuld – og det er ikke godt. En mobiltelefon er trods alt ikke meget værd uden dækning.

Du skal derfor være kritisk, når du skal vælge et nyt mobilabonnement hos et teleselskab. Undersøg, hvor det enkelte teleselskab giver dækning, og om der i det hele taget kører et netværk, der giver dækning, hvor du bor.

mastedatabasen kan du se mobilselskabernes dækningskort, så du kan få et overblik, om det pågældende teleselskab evt. har en mobilmast i nærheden af dig.

Streamingtjenester og andre fordelagtige tilvalg

I dag tilbyder mobilselskaber meget mere end internetdata og taletid – de tilbyder også skarpe priser på streamingtjenester og andre fordelagtige tilvalg. Hvis du derfor allerede bruger fx Spotify, Netflix, TV2 Play, Saxo, HBO Nordic, Eurosport osv., kan det være en fordel for dig.

Lav derfor en oversigt over de streamingtjenester og tilvalg, du allerede abonnerer på, og se, om de forskellige teleselskab kan komme med en bedre pakkeløsning til dig.

Den passende abonnementspris

Hvad er så en passende pris for et mobilabonnement? Det er selvfølgelig en, du rent faktisk har råd til, men som også passer med, hvad du får til gengæld. Når du har skabt dig et overblik på baggrund af de 3 forrige punkter, er du klar til at finde dit næste abonnement.

Her skal du notere alle de abonnementer, mobilpakker og teleselskaber, der opfylder dine behov uden at være urimelige, hvorefter du skal sammenligne dem med hinanden både prismæssigt og indholdsmæssigt.

Vær kritisk, og vælg ikke nødvendigvis det billigste, hvis der kommer til at være nogle mangler efterfølgende, og lige så ikke vælg det dyreste i troen om, at det er det bedste. For du skal ikke betale for noget, du ikke kommer til at bruge.

Revurdér, revurdér og atter revurdér

Tillykke, du har valgt dit nye abonnement. Vi håber, du er glad for dit valg, hvor du forhåbentligt har det indhold, du har behov for. Dog har den bane det med at forandre sig på sigt – og det gælder både for markedet, dine behov og internt i teleselskabets ydelser.

Konkurrencen er stor iblandt de forskellige mobilselskaber, så priserne, mobilpakkerne og mange andre elementer har det med at ændre sig. Tjek derfor regelmæssigt, hvad prisen for din mobilabonnement er, dens indhold samt dit mobilforbrug. Har noget ændret sig?

Revurdér også dine egne behov og dit forbrug. Får du egentlig udnyttet din mobilpakke optimalt? Eller har du en masse data til overs? Eller måske bruger du for meget taletid og får ekstraregninger oveni? Så skal du revurdere din nuværende mobilabonnement og se, om du kan finde et bedre alternativ.

På Bilka.dk er vores mobiltelefoner uden abonnement

Hos Bilka.dk har vi et stort udvalg af mobiltelefoner fra nogle af branchen stærkeste brands, hvor de har det tilfælles, at de alle kommer uden abonnement. På den måde kan du selv finde en mobilpakke, der passer til dine behov, for du ikke er bundet af en pakkeløsning, der er bestemt på forhånd.

Vi håber derfor, at denne guide har været behjælpelig, så du kan få en billigere mobilregning uden at gå på kompromis med dine behov og dit forbrug. Udover de allerede nævne parametre findes der selvfølgelig også mange andre elementer såsom roaming og teleselskabets omdømme, du skal overveje og have undersøgt.

Du skal heller ikke holde dig tilbage med kontakte en mulig udbyder, så du kan få en dialog og stille spørgsmål, såsom hvad du egentlig får med, og om der står noget med småt, du skal være opmærksom på.

Vores mobilbrands