Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Er mobilregningen høj? Så kan det være, at din mobilpakke ikke passer til dit nuværende forbrug.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


Der findes i dag over hundredvis af forskellige mobilabonnementer og mobilpakker, at det kan være svært at hitte rede i, hvilket abonnement der er bedst for ens mobilforbrug. Og det er heller ikke fordi de danske teleselskaber gør det mere overskueligt at finde ud af.

Det bedste mobilabonnement er altid dét abonnement, der matcher dine behov bedst. I guiden her vil vi hos Bilka.dk komme ind på, hvordan du vælger det bedste mobilabonnement for dig, hvor du er tilfreds med både taletid, sms’er, datapakke, de forskellige streamingtjenester og tilvalg samt meget andet. På den måde betaler du kun for de ting, du har behov for.

Dit mobilforbrug

Når det kommer til forbrug, mener vi mere præcist taletid, sms og mobildata, og hvad dit konkrete behov faktisk er.

Dette kan du nemt finde ud af, hvis du allerede har et mobilabonnement hos et teleselskab. Her kan man hos stort set alle teleselskaber logge ind på sin profil og få et overskueligt overblik over ens forbrug af både taletid, antal sms’er og brug af mobildata. Har du ikke denne mulighed, kan du ved langt de fleste moderne mobiltelefoner se tallene i deres indstillinger.

 

Justér dit mobilabonnement

Notér gerne, hvad dit egentlige forbrug er, og hvor meget du betaler på nuværende tidspunkt. Oplever du, at du løber tør for taletid eller data ved udgangen af hver måned, eller kan du se, at du slet ikke bruger særlig meget af din taletid?

Så kan du justere dit abonnement til dit forbrug. Husk gerne at have lidt i overskud, så du undgår at betale i dyre domme, hvis der nu skulle være måneder, hvor du overskrider dit mobilabonnements indhold.

Derudover tilbyder langt de fleste mobilselskaber familiepakker, så du kan få en fordelagtig pris på en abonnementsløsning til alle familiens mobilbrugere.

Mobildækning i nærheden af dig

Selvom du kan få god mobildækning i stort set hele landet, er der stadig nogle huller enkelte steder, hvor den kan være mangelfuld – og det er ikke godt. En mobiltelefon er trods alt ikke meget værd uden dækning.

Du skal derfor være kritisk, når du skal vælge et nyt mobilabonnement hos et teleselskab. Undersøg, hvor det enkelte teleselskab giver dækning, og om der i det hele taget kører et netværk, der giver dækning, hvor du bor.

Mastedatabasen kan du se mobilselskabernes dækningskort, så du kan få et overblik over, om det pågældende teleselskab evt. har en mobilmast i nærheden af dig, så du får den mest optimale dækning.

Streamingtjenester og andre fordelagtige tilvalg

I dag tilbyder mobilselskaber meget mere end data og taletid – de tilbyder også skarpe priser på mobilabonnementer med streaming og andre fordelagtige tilvalg.

Hvis du derfor allerede bruger streamingtjenester som fx Spotify, Netflix, TV2 Play, Viaplay, HBO Max, BookBeat osv., kan det være en fordel for dig at vælge et mobilabonnement, der tilbyder mobilpakker med diverse tilvalg.

Lav derfor en oversigt over de streamingtjenester og tilvalg, du allerede abonnerer på, og se, om de forskellige teleselskaber kan komme med en bedre pakkeløsning til dig.

En passende abonnementspris

Hvad er så en passende pris for et mobilabonnement? Det er selvfølgelig en, du rent faktisk har råd til, men som også passer med, hvad du får til gengæld. Det billigste mobilabonnement er ikke altid det bedste, hvis det ikke indeholder de ting, du har brug for.

Når du har skabt dig et overblik over dine behov og ønsker, er du klar til at finde dit næste abonnement. Et godt råd er at:

  1. Notere alle de abonnementer, mobilpakker og teleselskaber, der opfylder dine behov uden at være urimelige.
  2. Sammenligne dem med hinanden både prismæssigt og indholdsmæssigt.


Vær kritisk, og vælg ikke nødvendigvis det billigste abonnement, hvis der kommer til at være nogle mangler efterfølgende. Lige så skal du ikke vælge det dyreste i troen om, at det er det bedste. For du skal ikke betale for noget, du ikke kommer til at bruge.

Revurdér, revurdér og atter revurdér

Tillykke, du har valgt dit nye abonnement. Vi håber, du er glad for dit valg, hvor du forhåbentlig har det indhold, du har behov for. Dog har tingene det med at forandre sig på sigt – og det gælder både for markedet, dine behov og internt i teleselskabets ydelser.

Konkurrencen er stor blandt de forskellige mobilselskaber, så priserne, mobilpakkerne og mange andre elementer har det med at ændre sig. Tjek derfor regelmæssigt:

  • Hvad prisen er for dit mobilabonnement.
  • Hvad abonnementet indeholder.
  • Hvordan dit mobilforbrug ser ud. 


Revurdér også dine egne behov og dit forbrug. Får du egentlig udnyttet din mobilpakke optimalt? Eller har du en masse data til overs? Eller måske bruger du for meget taletid og får ekstraregninger oveni? Så skal du revurdere dit nuværende mobilabonnement og se, om du kan finde et bedre alternativ til dit forbrug.

På Bilka.dk er vores mobiltelefoner uden abonnement

Hos Bilka.dk har vi et stort udvalg af mobiltelefoner fra nogle af branchens stærkeste brands med det tilfælles, at de alle kommer uden abonnement. På den måde er du ikke bundet af en pakkeløsning, der er bestemt på forhånd, og du kan derfor selv finde den mobilpakke, der passer bedst til dine behov.

Vi håber derfor, at denne guide har været behjælpelig, så du kan få en billigere mobilregning uden at gå på kompromis med dine behov og dit forbrug. Der findes selvfølgelig også mange andre elementer såsom roaming og teleselskabets omdømme, du skal overveje og have undersøgt inden, du vælger dit mobilabonnement.

Du skal heller ikke holde dig tilbage med at kontakte en mulig udbyder, så du kan få en dialog og stille spørgsmål, såsom hvad du egentlig får med, og om der står noget med småt, du skal være opmærksom på. Det kan give dig et bedre overblik og hjælpe dig på vej, når du skal vælge mobilabonnement.

Vores mobilbrands

Guides om mobiltelefoner