Hvilken mobiltelefon har det bedste kamera?

Sådan vælger du en mobiltelefon med et godt kamera

I dag har vi næsten altid mobiltelefonen ved hånden, og den er derfor også blevet manges foretrukne kamera. Det er nemt, da du kan have telefonen med rundt, så du altid er klar til at tage flotte billeder.

Der er sket meget i udviklingen af kamera til mobiltelefoner, og mobilproducenterne fortsætter med at udvikle kameraerne, hvilket gør det svært at vurdere, hvilken mobiltelefon, der har det bedste kamera.

I denne guide vil vi gennemgå de vigtigste funktioner ved et godt kamera og et par eksempler på brands, der laver mobiltelefoner med et godt kamera, så du kan få inspiration til dit køb.
 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål


 


Hvilke funktioner er vigtige for et godt kamera?

Det kan være svært at gennemskue, hvordan man vælger en mobiltelefon med et godt kamera. Men frygt ej! Her er fire funktioner, der er vigtige for at du kan skyde gode billeder med din telefon.
 

  1. HDR-funktion (High Dynamic Range). Med denne funktion tager kameraet flere billeder, fanger detaljerne i de lyseste og mørkeste dele af billederne, og laver et nyt billede med det bedste fra alle billederne. På den måde får du det bedste billede.
  2. Optisk billedstabilisering (OIS). Denne funktion minimerer kamerarystelser, når du tager billeder med din mobiltelefon. Det er en nyttig funktion, da du dermed undgår at få uskarpe billeder pga. rystelser.
  3. Blændeåbning. Størrelsen og kvaliteten på objektivets blændeåbning har indflydelse på, hvor godt kameraet opfanger lyset. Derudover justerer blændeåbningen mængden af lys, der møder sensoren i kameraet. Jo mere lys der er, jo bedre bliver dine billeder.
  4. Optisk og digital zoom. Optisk zoom forstørrer et objekt uden at ændre billedkvaliteten, og derfor giver en høj optisk zoom bedre billeder. Digital zoom beskærer et billede, så objekterne ser større ud, hvilket forringer billedkvaliteten. Jo mere du zoomer ind med digital zoom, jo ringere bliver billedkvaliteten.


Du kan ofte læse mere om kameraets funktioner under mobiltelefonens specifikationer på det enkelte produkt.

Vælg den rigtige telefon

Der er flere funktioner, der er vigtige, når du skal købe en ny telefon. I denne guide giver vi dig nogle råd til, hvad du skal overveje før, du køber ny telefon, så du får den mobil, der passer til dig.

Hvad bruger du dit kamera til?

Tager du oftest billeder af familien, når I er på ferie? Eller tager du ofte billeder af solnedgange og den grønne natur?

Hvis man er flittig bruger af mobilens kamera, kan det være vigtigt for nogle, at telefonen tager billeder og videoer i høj kvalitet, mens det betyder mindre for andre. Uanset hvordan du bruger kameraet, er det altid dejligt at have en telefon, der kan tage gode og flotte billeder!

Det er dog vigtigt at nævne, at mobiltelefonen med det bedste kamera ikke altid er den bedste for dig, da det afhænger af brugen af kameraet. Det kan være dyrt at betale for en masse smarte kamerafunktioner, hvis du ikke bruger dem eller hvis du sjældent tager billeder med din mobiltelefon.
 


Gode kameratelefoner

Apple og Samsung er nogle af de mest populære mobilproducenter, og de er faktisk også blandt de brands, der laver telefoner med de bedste kameraer ifølge DXOMARK. I dag er der ikke stor forskel på Apples og Samsungs kameraer og de tager begge fremragende billeder, men vi vil dog gerne fremhæve nogle af deres fordele.

 

iPhone kamera

De fleste iPhones bruger i dag enten dobbelt eller tredobbelt kamerasystem, hvilket giver kameraet flere funktioner som fx ultra vidvinkel. Apples iPhones er gode kameramobiler, da de er lette at bruge og funktionerne i kamera-appen er let tilgængelige.

Med en iPhone kan du tage billeder i forskellige stilarter såsom portræt og panorama. En iPhone med et godt kamera er derfor en god mobiltelefon til dig, der kan lide at tage billeder af forskellige objekter.

En af Apples fordele er kameraets store brugervenlighed og evnen til at skyde smukke billeder i svagt lys, så du kan tage billeder på alle tidspunkter af døgnet. Det er dog vigtigt at nævne, at kameraets kvalitet og funktioner afhænger af hvilken iPhone model, du køber.

Overfør dine billeder fra iPhone til Mac eller PC

Har du taget smukke billeder på din iPhone, og vil du gerne overføre dem til din computer? Vi hjælper dig med at overføre dine billeder fra iPhone til Mac eller PC, så du kan redigere dem, poste dem på sociale medier eller vise dem til dine venner. 

Sådan tager du skærmbilleder på Mac

Det kan være svært at holde styr på alle kommandoerne og genvejene på computeren. I denne guide får du hjælp til, hvordan du tager skærmbilleder på Mac - nemt og hurtigt.

Samsung kamera

Samsung er også med på bølgen med de mange kameraer og kan have helt op til fem kameraer. Samsungs mobiltelefoner har nogle af de samme fordele som iPhone, men Samsung har lidt flere funktioner i kamera-appen såsom hurtigoptagelsesfunktionen og Instruktørens synspunkt. Derfor er en Samsung mobil med et godt kamera særligt egnet til dig, der har stor interesse i at skyde flotte billeder og nørde detaljer.

En af Samsungs fordele er, at deres kameraer er gode til at gengive detaljer og farver, og de mange funktioner giver dig lov til at arbejde med detaljerne. Her er det dog også vigtigt at nævne, at kameraets kvalitet og funktioner afhænger af hvilken Samsung model, du køber.

Find din nye telefon på Bilka.dk

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af mobiltelefoner uden abonnement – både til dig, der elsker at tage billeder og til dig, der bare bruger din telefon til at skrive og ringe. Der er både smartphones, klapmobiler og mobiler med taster, så der er noget for enhver smag. Uanset dit behov, kan du finde en mobiltelefon, der passer til dig!

Guides om mobiltelefoner