Få hjælp til at vælge den rigtige swimmingpool

Bliv klogere på de forskellige typer af pools i guiden herunder

Når den danske sommer kommer nærmere og solen bager, er en pool fantastisk til at kunne køle kroppen ned. Børnene kan få mange timers glæde af en pool, men for mange bliver en pool i haven også anset for at være en dyr luksus. At anlægge en pool behøver dog ikke at slå bunden ud af budgettet, for der findes forskellige typer af pools og forskellige prisklasser.

Læs denne guide og bliv klogere på, hvilken pool du skal vælge.

 

Hvilken type pool skal jeg vælge til haven?

Inden du beslutter dig for, hvilken type pool du skal anskaffe dig til haven, kan det være en god idé at overveje flere ting inden dit køb. Havepools kan du finde i flere størrelser og forskellige materialer, og pris og kvalitet hænger uløseligt sammen. En god ting er at have styr på jeres behov, inden i vælger model. På den måde kan den opfylde så mange ønsker som muligt, og du kan få mest glæde ud af købet.
 

Når du skal vælge en pool, skal du overveje følgende ting:
 

  • Hvor dybt må bassinet være, for at dine børn kan stå på bunden?
  • Skal havebassinet kunne holde i flere sæsoner?
  • Hvor dyr må poolen være?
  • Hvor mange skal bade i poolen ad gangen?

 

Hvad koster en pool?

Pools til haven kan variere meget i pris, både i forhold til opfyldning og vedligeholdelse af poolen samt købet af selve poolen. Der er flere faktorer, der spiller ind, når man skal tænke på omkostningerne, men særligt valget af pool, pool størrelse og strømforbrug har noget at sige.

Du skal regne med at bruge fra 1000 kr. til 3000 kr. over en sommer sæson, så det koster alt andet lige penge at have et havebassin stående i haven - dette skulle dog for de fleste ikke slå bunden ud af budgettet.
 

Typer af pools

De mest almindelige pools til haven er børnepools, oppustelige pools og stålvægspools. Der findes også andre pools såsom træpools og pools af beton, men disse kræver typisk mere vedligeholdelse. 

Det er en god idé at overveje hvor længe, du vil have din pool, fordi de forskellige typer af pools har forskellig holdbarhed. Ønsker du derfor at investere i en pool, der kan holde meget længe, kan det godt betale sig at give lidt ekstra for bedre kvalitet.

Nedenfor kan du blive klogere på de typer pools, vi forhandler på Bilka.dk.
 

Børnepools

Den billigste løsning er naturligvis et badebassin til børn. Holdbarheden er 1 til 3 sæsoner afhængigt af, hvor ofte det bliver brugt, og hvor godt det bliver passet på. Disse pools kan være det rigtige valg, hvis du har små børn eller ønsker en model, du nemt kan skifte ud, når børnene bliver for store.

Badebassiner kan ikke tåle at stå ude året rundt, og de kræver derfor, at du pakker dem ned og opbevarer dem korrekt henover vinteren.

Mangler dit barn lidt at lege med udover vandet og det vandplaskeri, der er i et børnebassin? Ta' et kig på vores udvalg af vandlegetøj og se det bringe glæde.
 

Fast set pools

Hvis man skal gå en klasse op, kan du kigge på de populære fast set pools. Disse oppustelige plastbassiner findes til fordelagtige priser og er hurtige at sætte op. Fast set pools er pools med en oppustelig kant, og de kan findes i størrelserne fra 3,0 til 4,5 meter i diameter og med dybder på fra 76 til 91 cm.

Holdbarheden for denne type pool er omkring 1 til 3 år - igen afhængigt af brugen i og omkring poolen. Ligesom børnepools kan fast set pools tage skade af vintervejret og bør derfor blive pakket ned og opbevaret et tørt sted.

Til fast set pools kan du overveje at investere i et cover, så du undgår at få blade og andet skidt ned i vandet, når den ikke bruges.
 

Stålvægspools

Ønsker du en mere robust pool, der kan holde i mange år, og som ikke skal afmonteres over vinteren, skal du vælge en af vores stålvægspools. Disse pools har en holdbarhed på mellem 10 til 15 år. Denne type model findes i 3,5 til 5,5 meter i diameter med dybder mellem 0,90 til 1,20 meter.

Stålvægspools bliver foret med en vinylliner, som passer til poolens størrelse. Vinylens holdbarhed er mere end 15 år og kan uden større besvær renoveres, hvis det bliver nødvendigt. Stålvægspools oplever en stigende interesse, fordi de generelt er billigere end beton pools, og det er samditig en mindre permanent løsning.

Stålvægspools er de pools, der holder længst, men det er samtidig også de pools, der kræver mest tilbehør. Overvej derfor om du skal have fat i en pumpe, pool støvsuger eller et pool filter, så din stålvægspool bliver ved med at være ren og lækker at hoppe i. 


Vælg den rigtige pool størrelse og dybde 

Afhængigt at hvor mange der skal bade i poolen ad gangen, og alderen på disse børn, skal du finde en pool, der er passende i størrelsen og dybden.


Størrelsen på poolen

Til små børn op til 6-7 år anbefales et soppebassin op til 1.000 liter. Er børnene ældre og op til 13-14 år, vil en større pool være bedste garant for sommersjov. Her anbefaler vi at du lader dit barns højde afgøre, hvilken størrelse og dybde du skal vælge.

Bilka har flere forskellige størrelser, fra 3.600 til 25.000 liter, med dybder fra 76 cm til 120 m (målt fra poolens overkant. Vandspejlet vil typisk ligge 15 cm under poolens overkant).


Dybden i poolen

Det er vigtigt at tage hensyn til dybden i bassinet, fordi det har betydning for børnenes muligheder for at lege i vandet. Vandet må ikke være for dybt. Børn skal gerne kunne tage afsæt på bunden af poolen, og de skal gerne kunne bunde i tilfælde af, at de mister orienteringen i vandet.

Modsat skal vandet heller ikke være for lavt, fordi du så risikerer, at dine børn begynder at kede sig, fordi de ikke kan udfolde sig nok. Hvis poolen skal bevare sin popularitet i flere år, er det derfor en god idé at måle børnene fra jorden og op til hagen, når de står på tæer og vipper hovedet bagud. Så har du et fingerpeg om,  hvor dybt vandet skal være. Er du i tvivl? Så køb den lidt større model, for børn vokser som bekendt hurtigt!

Det anbefales altid at dine børn lære at svømme. Kan de ikke svømme, bør de altid udstyres med f.eks. svømmevinger eller lignende, når de opholder sig i poolen. Hold dog altid opsyn med dine børn, uanset om de kan svømme eller ej.
 

Hvor skal jeg placere poolen i haven?

Har du besluttet dig for at anskaffe dig en pool, bør du gøre dig nogle tanker om, hvor du skal placere den i haven. De fleste pools kræver et underlag, der er plant, så poolen så vidt mulig står lige. 

Hvis du har i tankerne at investere i en pool, der kan flyttes rundt (børnebassin og fast set pool), så er placeringen ikke så væsentlig, som hvis poolen havde været permanent. Placer dog stadig gerne disse pools på plane underlag.

Vil du derimod købe en stålvægspool, kan det være godt at overveje, hvor bassinet skal placeres, om det skal stå i sol eller skygge og om det skal stå i læ eller ude midt på græsplænen. Hvis du gerne vil have så varmt vand som muligt, så placer den både i læ og i sol - så vil du kunne se med et pool termometer, at vandet temperatur stige.

Vi vil anbefale, at du ikke placerer din pool op ad træer og buske, da du så får et større vedligeholdelsesarbejde end ellers.
 

Pool udstyr og tilbehør

En pool i haven kræver vedligeholdelse en gang i mellem, og derfor kan det være en god ide at have det rette pool udstyr og tilbehør

Udstyret, du skal investere i, afhænger af den pooltype, du vælger. Som allerede nævnt er der nogle pools (typisk de større), der kræver mere udstyr, f.eks. pumpe, støvsuger og filter, mens andre (typisk de mindre af størrelse) kan nøjes med noget klor indimellem samt et cover.

Med renseudstyr i god kvalitet kan du holde poolen ren, mens du med klor og kemikalier kan holde poolen fri af alger og baktierne, og dermed sikre rent badevand.

Er du i tvivl om, hvordan du vedligeholder og rengør din pool?

Vandet i en pool kan hurtigt blive beskidt, og klor og alger kan komme til, hvis du ikke sørger for at holde rent. Læs hvordan du gør i denne guide og bibehold en god pH-værdi.

Køb din nye pool på Bilka.dk

Uanset om du mangler et nyt børnebassin til de mindste, en fast set pool til at kunne boltre sig i eller om du ønsker at investere i en stålvægspool, så finder du alle typer på Bilka.dk.

Vi har blandt andet pools fra Bestway, Intex og Spinout, så kast et blik på vores store udvalg og find en god pris på din nye pool. Få mange skønne timer og stunder i poolen og nyd at blive afkølet på de varme sommerdage.

Gå på opdagelse i vores brede udvalg og køb din nye pool samt pool tilbehør i dag, så du kan komme igang med vandlegen.
 

Populære mærker

Kategorier indenfor vandleg