Sådan justerer du cyklens rullebremser

Få tips til justering af rullebremser og rullebremser vedligeholdelse

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Virker dine bremser lidt for løse? Så trænger du nok til at få justeret cyklens rullebremser. Det er yderst vigtigt, at dine bremser er stramme nok, så du får den ønskede og mest optimale opbremsning. 

Nedenfor kan du se en video med vores profesionelle cykelsmed, som forklarer, hvordan du justerer cyklens rullebremser, så de virker optimalt og er sikre. 

Rullebremser: Vedligeholdelse

Nedenfor kan du se, hvordan du kan vedligeholde og justere dine rullebremser på cyklen. Du kan se fremgangsmåden i videoen ovenfor. Til justering og vedligeholdelse af rullebremser kan du bruge en 10 mm fastnøgle eller en lille svensknøgle.

 

Justering på grebet (00:24)

På grebet sidder der en skrue, du kan dreje udad og stramme kontraskruen til igen. Det gør nemlig kablet lidt kortere, så grebet og bremsen bliver mere stram. Justerbolten skal skrues helt ind på plads.

 

Justering på kablet (00:34)

På oversiden af rullebremsesystemet kan du skrue en justerskrue opad imod uret, så kablet bliver strammet. Brug din 10 mm fastnøgle til at løsne den nederste bolt - så kan du nemlig skrue på justerbolten.

Tryk et par gange på bremsegrebet for at sikre dig, at bremsen virker og ikke er blevet justeret for meget. Kør hjulet rundt og tjek, at der ikke er for meget rullemodstand.