Sådan finder du den bedste højtaler for dig

Få mere glæde af den bedste højtaler til dine behov

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Kvaliteten af dine højtalere har afgørende betydning for oplevelsen af den lyd, du spiller. Markedet bugner af højtalere med fede designs og features, så det kan være en jungle af finde rundt i de mange modeller.

Skal dine højtalere være aktive, passive eller trådløse med Bluetooth? Skal de bruges til musik, podcast eller måske noget helt andet? I denne guide hjælper vi dig med at finde frem til den højtaler, der passer til dit behov, så du altid kan sætte lyd på din tilværelse.

Hvordan finder jeg den bedste højtaler? 

Når du skal investere i et par nye højtalere, er der nogle tanker, du kan gøre dig inden købet. Vi anbefaler, at du bl.a. overvejer, hvad du skal bruge dine højtalere til, hvor du skal bruge dem og hvilket design du ønsker.

Nedenfor kan du læse tre overvejelser, du kan gøre dig, før du beslutter dig for, hvilken højtaler du skal købe. Disse overvejelser kan nemlig hjælpe dig med at finde den bedste højtaler til dig og dine behov, så du kan blive tilfreds med dit valg.

 

1. Find den bedste højtaler ud fra dit behov

Du kan starte med at spørge dig selv: hvad er mit behov? Den bedste højtaler er nemlig den, du får mest glæde ud af og som du elsker at bruge. Nedenfor kan du få inspiration til nogle af de tanker, du kan gøre dig, når du skal vælge nye højtalere:

  • Skal du kunne spille et stort rum op?
  • Er du typen, der nørder med god lyd og elsker en tung bas? 
  • Skal højtaleren bruges i en lille lejlighed eller i dit hus? 
  • Går du op i æstetik og design?
  • Må højtalerne fylde og tage plads, eller skal de være så diskrete så muligt?

 

 

 

Hvor skal højtaleren stå?

Hvis du gerne vil have stor lyd til festen, så kræver det også en stor højtaler. Skal du derfor fyre op for festen i en stor gildesal, så er det en fordel med en større højtaler, så du kan få mest ud af lyden. Det kan f.eks. være en party højtaler.

Skal du dog bare nyde din playliste på kontoret, er det ikke sikkert, at de største modeller giver den bedste oplevelse. Er du på udkig efter noget, du kan have i lejligheden, kan en af vores mindre modeller sagtens opfylde dit lydbehov – og så fylder de ikke så meget.

 

Skal din højtaler være vandtæt eller vandafvisende?

Det er også værd at overveje, om du gerne vil have din højtaler med på stranden om sommeren. Her skal du finde en model, som er robust, støv- og vandtæt. Samtidig er det en fordel, hvis højtaleren tilbyder 360 graders lyd, bærerem og god batteritid.

Du kan med fordel læse vores guide om vandtætte højtalere, så du vælger en, der kan tåle vandet. Elsker du at lytte til sprøde sommertoner på stranden, så skal du helt sikkert også overveje, om din højtaler skal være trådløs og med Bluetooth.

Få hjælp til at vælge vandtætte højtalere

Med en vandtæt højtaler har du mulighed for at høre din yndlingssang i bruseren, ved poolen eller endda på stranden. I denne guide hjælper vi dig med at forstå forskellen på vandtætte og vandafvisende højtalere samt IP-klassificering.

2. Skal højtaleren være trådløs med Bluetooth og bærbar?

Trådløse højtalere kan afspille lyd trådløst overført til højtaleren - eksempelvis via Bluetooth. Transportable højtalere har indbygget batteri og kræver altså ikke en konstant strømledning. Derfor er de bærbare og kan tages med rundt omkring.

En trådløs og bærbar højtaler er derfor et super godt valg til dig, der gerne vil have din højtaler med på farten. Du kan nemt og enkelt lade din højtaler op hjemme og tage den med på tur. Trådløse højtalere er ofte meget kompakte, så de er lette og praktiske at have med.

Med en Bluetooth højtaler med indbygget batteri slipper du for at skulle forbinde din afspilningsenhed til højtaleren med et kabel. Det betyder, at du slipper for at skulle have en ledning med dig, når du skal høre musik.

Bluetooth højtalere har den klare fordel, at dine enheder ikke er afhængige af datanetværk, såsom Wi-Fi eller mobildata. Langt de fleste enheder understøtter nemlig Bluetooth, hvilket gør det let at få enheden og højtaleren til at kommunikere med hinanden og give masser af musik.

 

3. Skal du investere i Smart højtalere?

En Smart højtaler kan være det rigtige valg for dig, der gerne vil kunne styre dit system med stemmen. For at dit system kan betegnes som smart, skal det kunne styres med stemmen og have en integreret stemmeassistent.

Med indbygget stemmestyring slipper du nemlig for at skulle igennem diverse apps for at styre dit musiksystem. Du kan blot tale til højtaleren og bede den om at afspille musikken for dig.

 

Hvilken stemmeassistent vil du bruge?

Hvis du vælger en Smart højtaler, skal du bestemme dig for, hvilken stemmeassistent du foretrækker. Du kan vælge mellem Alexa og Google Assistant. Kun udvalgte højtalere benytter sig af begge stemmesystemer, og derfor kan dit valg have betydning for, hvilken model du skal vælge. 

Det populære brand Sonos benytter sig af begge stemmeassistenter, men du kan kun have installeret en ad gangen. Derfor skal du stadig beslutte dig for, hvilken stemmeassistent du foretrækker.

 

Har du brug for et multiroom-system?

Hvis du elsker at lytte til musik og podcasts og ikke vil gå glip af dit yndlingsnummer eller pause midt i en udsendelse, når du lige skal i køkkenet eller bryggerset, kan du med fordel investere i en højtaler med multiroom-system.

Med et multiroom-system kan du nemlig afspille samme sang i alle rum eller afspille forskellige numre på dine forskellige højtalere. På den måde kan du lytte til musik præcis som det passer dig.

Find den bedste højtaler til dig på Bilka.dk

Der er ingen tvivl om, at den højtaler du får mest glæde ud af, er den højtaler du bruger. Oplevelsen af lyd og god lydkvalitet afhænger i høj grad af det øre, som lytter – og netop derfor er det vigtigt, at du vælger en højtaler, som du kommer til at bruge og som du elsker at lytte til.

Uanset om du er på udkig efter et par kæmpe gulvhøjtalere, der kan spille din gildesal op, eller en praktisk lille model, som du let kan have med dig på farten, så finder du et bredt udvalg af højtalere på Bilka.dk.

Hvordan vælger jeg den bedste soundbar?

En soundbar giver dig utroligt mange muligheder. Du kan både få glæde af dens fantastiske kvalitet, når du hører musik, men du kan også optimere din TV-oplevelse med vores modeller. Læs guiden og find den soundbar, du har brug for.