Find den rigtige højtaler

Få meget mere glæde af en højtaler, der passer til dit behov

Kvaliteten af dine højtalere har en afgørende betydning for oplevelsen af den lyd du spiller. Markedet bugner af højtalere mede fede designs og features, og det kan være en jungle af finde rundt i de mange modeller. Skal dine højtalere være aktive, passive, trådløse højtalere med Bluetoothhøjtalere til multirum, til streaming eller måske noget helt andet? 

I denne guide hjælper vi dig med at finde frem til den højtaler der passer til dit behov - så du altid kan sætte lyd på din tilværelse. 

 

Hvilken højtaler skal jeg vælge? 

Når du skal ud at investere i et par nye højtalere, så er der altid nogle tanker du kan gøre dig inden købet. Vi anbefaler at du overvejer, hvad du skal bruge dine højtalere til, hvor du skal bruge dem, hvilket design du går efter og selvfølgelig, hvad prisen må være. 

Vælg højtalere efter dit behov 

Du kan starte med at spørge dig selv: Hvad er mit behov? Skal du kunne spille et stort rum op? Er du typen der nørder med god lyd og elsker en tung bas? Skal højtaleren bruges i en lille lejlighed eller i dit hus? Går du op i æstetik og design? Må højtalerne fylde og tage plads, eller skal de være så diskrete så muligt? Den rigtige højtaler er nemlig den du får mest glæde ud af og som du elsker at bruge. 

Hvis du gerne vil have stor lyd til festen, så kræver det også en stor højtaler. Skal du dog bare nyde din playliste inde på kontoret, er det ikke sikkert at de største modeller giver den bedste oplevelse. Dine behov skal stemme overens med den højtaler, du kigger på.

Skal du derfor fyre op for festen i en stor gildesal, så kræver det også en større højtaler, for at få mest ud af lyden. Er du derimod på udkig efter noget du kan have i lejligheden, kan en af vores mindre modeller sagtens opfylde dit lydbehov – og så fylder de ikke så meget. 

Det er også værd at overveje, om du gerne vil have din højtaler med på stranden om sommeren. Her skal du finde en model, som er robust, støv- og vandtæt og tilbyder 360 graders-lyd, bærerem, smarte farver og meget lang batteritid.

Du kan med fordel læse vores guide om vandtætte højtalere, så du vælger en der kan tåle vandet. Elsker du at lytte til sprøde sommertoner på stranden, så skal du helt sikkert også overveje, om din højtaler skal være trådløs og med Bluetooth.

GUIDE TIL VANDTÆTTE HØJTALERE

Med en vandtæt højtaler har du mulighed for at høre din yndlingssang i bruseren, ved poolen eller endda på stranden. Læs mere om vandtætte og vandafvisende højtalere samt IP-klassificering.

Skal højtaleren være trådløs med Bluetooth og bærbar? 

Trådløse højtalere kan, som navnet antyder, afspille lyd trådløst overført til højtaleren; eksempelvis via Bluetooth. Højtalere med indbygget batteri, og dermed ikke kræver en konstant strømledning, er bærbar.  

En trådløs og bærbar højtaler er et super godt valg til dig, der gerne vil have din højtaler med på farten. Du kan nemt og enkelt lade din højtaler op hjemme og tage den med på tur. Trådløse højtalere er ofte meget kompakte, så de er lette og praktiske at have med. 

Med en Bluetooth højtaler med indbygget batteri slipper du for at skulle forbinde din afspilningsenhed til højtaleren med et kabel. Det betyder, at du slipper for at skulle have en ledning med dig, når du skal høre musik.

Bluetooth højtalere har den klare fordel, at dine enheder ikke er afhængige af datanetværk, som Wi-Fi eller mobildata. Langt de fleste enheder understøtter nemlig Bluetooth, hvilket gør det let at få enheden og højtaleren til at kommunikere med hinanden, og give masser af musik.
 


Skal du investere i Smart højtalere? 

En Smart højtaler kan være det rigtige valg for dig der gerne vil kunne styre dit system med stemmen. For at dit system kan betegnes som smart, så skal det kunne styres med stemmen og have en integreret stemmeassistent. Med indbygget stemmestyring slipper du nemlig for at skulle igennem diverse apps for at styre dit musiksystem. 

Når du skal vælge dine nye Smart højtaler, så skal du også bestemme dig for hvilken stemmeassistent du foretrækker. Her kan du vælge mellem Alexa og Google Assistant. Kun udvalgte højtalere benytter sig af begge stemmesystemer og derfor kan dit valg have betydning for hvilken model du skal vælge. 

Det populære brand Sonos benytter sig af begge stemmeassistenter, men du kan kun have installeret en ad gangen. Google Assistant understøtter bl.a. Google Home. 

Hvis du elsker at lytte til musik og podcasts og ikke vil gå glip af dit yndlingsnummer eller pause midt i en udsendelse når du lige skal i køkkenet eller bryggerset, så kan du med fordel investere i et multiroom-system. Med et multiroom-system kan du nemlig afspille samme sang i alle rum eller afspille forskellige numre på dine forskellige højtalere. På den måde kan du lytte til musik præcis som det passer dig.

HVILKEN SOUNDBAR SKAL JEG VÆLGE?

En soundbar giver dig utroligt mange muligheder. Du kan både få glæde af deres fantastiske kvalitet når du hører musik, men du kan også optimere din TV-oplevelse med vores modeller. Læs guiden og find den soundbar du har brug for.

Få mest glæde ud af din højtaler 

Der er ingen tvivl om at den højtaler du får mest glæde ud af, er den højtaler du bruger. Oplevelsen af lyd og god lydkvalitet afhænger i høj grad af det øre, som lytter – og netop derfor er det vigtigt, at du vælger en højtaler, som du kommer til at bruge og som du elsker at lytte til. 

Uanset om du er på udkig efter et par kæmpe gulvhøjtalere der kan spille din gildesal op, eller en praktisk lille model, som du let kan have med dig på farten, så finder du et bredt udvalg af højtalere på Bilka.dk.