Hvordan vælger jeg den bedste soundbar?

Få hjælp til at finde den bedste soundbar til dig og dine behov

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til soundbarer

 

Markedet bugner af højtalere og soundbarer – og det er med god grund. I takt med at TV får et mere slankt og elegant design, oplever mange, at de går på kompromis med deres lydkvalitet. De ultra tynde TV har nemlig ikke plads til store højtalere.

På Bilka.dk synes vi, det er vigtigt, at du får mest mulig glæde af din TV-oplevelse. Dit TV er meget mere end blot et godt skærmbillede. For at få mest muligt ud af dine film eller konsol-spil, så kræver det også god lyd. Du kan bl.a. optimere din TV-lyd med en soundbar.

Hvad er en soundbar?

En soundbar, eller media bar, er en type højtaler, der projicerer lyd fra et bredt kabinet. Den er meget bredere, end den er høj - dels af akustiske grunde, og dels så den kan monteres over eller under en displayenhed, f.eks. under en computerskærm eller en TV-skærm.

 

Sådan vælger du den bedste soundbar

Når du skal vælge den rigtige soundbar, er det vigtigt, at du vælger en model, der passer til dine behov og lever op til dine forventninger. Lyd er nemlig ofte subjektivt og handler i høj grad om, hvad du som forbruger er på udkig efter.

Der er dog nogle punkter, du kan tage stilling til, når du skal vælge soundbar. På Bilka.dk anbefaler vi, at du bl.a. gør dig overvejelser om følgende områder, før du køber en soundbar:

 1. Behov
 2. Pris
 3. Design
 4. Funktioner.


 

 

1. Den bedste soundbar passer til dine behov

Der er mange soundbars at vælge imellem på markedet. De adskiller sig fra hinanden med hensyn til funktioner, teknologi og kvalitet, og det kan være svært at holde styr på alle modellerne. Så hvordan finder du ud af, hvilken soundbar der er den rigtige for dig?

Nedenfor giver vi dig nogle overvejelser og tips til at forstå dit behov, så du kan blive klogere på det og dine ønsker for en soundbar og dermed træffe et informeret valg.

 

Tip 1: Hvad skal du bruge din soundbar til?

Det første du kan overveje er, hvilket behov din soundbar skal opfylde. Det har nemlig stor betydning for, hvilken soundbar du bør vælge. Du kan bl.a. gøre dig følgende tanker, inden du træffer din beslutning:

 • Skal din soundbar primært bruges til at optimere lyden, når du ser film?
 • Skal den være med til at forbedre din spiloplevelse?
 • Skal du bruge din soundbar til at afspille musik?


 

 

Tip 2: Undersøg hvor kraftig lyden fra soundbaren er og skal være

Alt efter hvad du skal bruge din soundbar til, kan det være en fordel at læse op på specifikationerne for de forskellige modeller. Her kan du nemlig læse mere om, hvor kraftig lyden fra soundbaren er, og om den matcher dit behov.

 

Tip 3: Overvej at opgradere dit system

Leder du efter den komplette lydoplevelse, kan det være en fordel at investere i ekstra tilbehør, som f.eks. en subwoofer eller et anlæg. Det er derfor en god idé at tjekke om den soundbar, du har udset dig, giver dig mulighed for at udvide, så du kan få den optimale lyd-oplevelse.

Med en subwoofer har du mulighed for at få en dyb og kraftig bas. Den kan være med til at give en bedre vibration og dybere lyd - både når du ser TV, spiller eller hører musik. Vælger du en trådløs subwoofer, kan den placeres hvor som helst i indretningen.

Skal du skabe en hjemmebiograf, så anbefaler vi at købe ekstra højtalere, så du kan skabe en god surround sound. Vælger du en model med baghøjtalere eller satellithøjtalere, kan du give lydoplevelsen endnu et nyk opad og få en fordybende surround sound-oplevelse.

2. Prisen på din soundbar

Når du investerer i en soundbar, er det vigtigt, at den passer til dit budget. Markedet bugner af soundbarer i forskellige prisklasser, så du hurtigt kan finde en, der passer til dit budget op samtidig opfylder dine krav.

Prisen afhænger selvfølgelig af dit behov og dine ønsker, da soundbarer også kommer med en række forskellige specifikationer. Sørg derfor altid at afstemme dine ønsker og dit budget, så du undgår at betale for funktioner, du ikke har brug for.

 

3. Designet på din soundbar

En soundbar er med sit lækre design og enkle placering under TV'et, et meget populært valg, når det kommer til at optimere din lydoplevelse. Derudover fremstilles modellerne i mange lækre designs, så du let kan finde en, der passer til dit hjem.

Alle hjem er forskellige, og derfor bør soundbaren være fleksibel med hensyn til, hvordan du placerer den. De fleste modeller giver dig to muligheder:

 1. Monteret på væggen
 2. Placeret under TV'et på TV-foden, på en hylde eller et TV bord.

 

Hvis du vil have et subtilt design, der ikke distraherer dig fra filmen, skal du vælge en soundbar, der passer optimalt sammen med dit TV. Hvis du bruger en subwoofer, er den ideelle position foran, f.eks. på gulvet under TV'et.

 

 

4. Soundbarens andre funktioner

En soundbar er ikke bare en højtaler, der kan afspille lyd. Den er nemlig meget mere. Derfor kan du få en soundbar med flere forskellige funktioner, så du kan bruge den til mange andre ting. Funktionerne er med til, at du får mere ud af din soundbar.

 

Soundbar med Bluetooth

En soundbar er først og fremmest tiltænkt dit TV. Ser du derfor mange film og serier og drømmer om at få en (meget) bedre lyd, så klarer soundbaren opgaven. Men en soundbar kan også bruges til andre formål end at se TV og film.

Nogle af modellerne er særdeles gode som f.eks. musikanlæg til dine fede fester. Skal du bruge din soundbar til musik, er det vigtigt, at du vælger en model med Bluetooth, så du let kan styre musikken direkte fra din mobil eller tablet.

Sådan får du den bedste TV lyd

Der er ikke noget bedre end at få en fantastisk lydoplevelse, når du f.eks. ser film eller hører musik på dit TV. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du kan forbedre lyden på dit TV, så din TV lyd vil være sød musik i dine ører.

Anlæg til din soundbar

Elsker du lyden af store eksplosioner, tunge trommer eller en dyb bas? Lyde i din film og beatet fra din musik fungerer bedst med en god bas. Vil du gerne have den absolut bedste oplevelse med dit setup, så kan du overveje at investere i en af følgende tre løsninger:

 1. Soundbar med medfølgende ekstern subwoofer
 2. Soundbar med mulighed for at tilslutte ekstern subwoofer
 3. Soundbar med indbygget subwoofer.


 

Dolby Atmos 3D-lyd på din soundbar

Hvis du er på udkig efter den komplette 3D-lydoplevelse, så anbefaler vi, at du køber en soundbar med Dolby Atmos. Dolby Atmos er med til at sørge for, at soundbaren kaster lyden ud mod væggene og loftet. På den måde lyder det som om, at lyden kommer fra alle retninger.

Det er et surround-system, der giver højdefornemmelse, rumlighed og realisme, da der ikke er begrænsninger for, hvor lyden kommer fra. Dette betyder, at lyden altså kan føles tredimensionel.

En soundbar med dette system kan erstatte et større anlæg uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. Desuden sparer du en del plads ved denne løsning, da du ikke har brug for en masse ekstra højtalere.