Hvilken soundbar skal jeg vælge?

Find den soundbar der passer bedst til dig

Markedet bugner af højtalere og soundbarer – og det er med god grund. I takt med at TV får et mere slankt og elegant design, oplever mange at de går på kompromis med deres lydkvalitet. De ultra tynde TV har nemlig ikke plads til store højtalere. 

Her hos Bilka synes vi det er vigtigt at du får mest mulig glæde ud af din TV-oplevelse. Dit TV er meget mere end blot et godt skærmbillede. For at få mest muligt ud af dine film eller konsol-spil, så kræver det også en god lyd. Du kan bl.a. optimere din TV-lyd med en soundbar. 

 

Vælg den rigtige soundbar 

En soundbar, sound bar eller media bar er en type højtaler, der projicerer lyd fra et bredt kabinet. Den er meget bredere, end den er høj, dels af akustiske grunde, og dels så den kan monteres over eller under en displayenhed, fx over en computerskærm eller under en hjemmebiograf eller tv-skærm. 

Når du skal vælge den rigtige soundbar, så er det vigtigt at du vælger en model der passer til dine behov. Lyd er nemlig ofte subjektivt og handler i høj grad om hvad du som forbruger er på udkig efter. 

Der er dog nogle punkter du kan tage stilling til, når du skal vælge soundbar: 

  • Behov 

  • Pris 

  • Design 

  • Funktioner
     

Vælg en soundbar der passer til dit behov 

Der er mange soundbars at vælge mellem på markedet. De adskiller sig fra hinanden med hensyn til funktioner, teknologi og kvalitet, og det kan være svært at holde styr på alle modellerne. Så hvordan finder du ud af, hvilken soundbar der er den rigtige for dig? Her er nogle overvejelser og tips til at forstå dit behov.
 

Tip 1: Hvad skal du bruge din soundbar til? Det første du kan overveje, er hvilket behov din soundbar skal opfylde. Skal din soundbar primært bruges til at optimere lyden når du ser film eller vil du også gerne have en der kan være med til at forbedre din spiloplevelse? Derudover kan du også overveje, om du vil bruge soundbaren til at spille musik fra. 

Tip 2: Undersøg hvor kraftig lyden fra soundbaren er og skal være. Alt efter hvad du skal bruge din soundbar til, kan det være en fordel at læse op på specifikationerne for de forskellige modeller. Her kan du nemlig læse mere om hvor kraftig lyden fra soundbaren er, og om den matcher dit behov. Hvis du er fan af actionfilm eller gaming, skal du helt sikkert have Dolby Atmos®. Til koncerter er Hi-Res Audio ideelt (læs mere længere nede). 

Tip 3: Overvej at opgradere dit system. Leder du efter den komplette lydoplevelse, så kan det være en fordel at investere i ekstra tilbehør, som eksempelvis en subwoofer eller et ekstra anlæg. 

Med en subwoofer har du mulighed for at få en dyb og kraftig bas. Den kan være med til at give en bedre vibration og dybere lyd - både når du ser TV, spiller eller hører musik. Vælger du en trådløs subwoofer, kan den placeres hvor som helst. Det betyder, at du kan placere den dér, hvor det passer bedst i indretningen.

 

Skal du have skabt den bedste base for en hjemmebiograf, så anbefaler vi at du også anskaffer dig ekstra højtalere, så du kan skabe en super god surroundsound. Vælger du en model med baghøjttalere eller satellithøjttalere vil du give lydoplevelsen endnu et nyk opad og sikre dig en fordybende surroundsound-oplevelse, når du ser film. Så drømmer du om at opsætte din egen hjemmebiograf, er det en god idé at tjekke om den soundbar, du har udset dig, giver dig mulighed for at udvide.
 


Prisen på din soundbar 

Når du investerer i en soundbar, så er det vigtigt, at den passer til dit budget. Markedet bugner af soundbarer i forskellige prisklasser, så du hurtigt kan finde en der passer til dit budget.

Prisen afhænger selvfølgelig af dit behov og dine ønsker, da soundbarer også kommer med en række forskellige specifikationer. Sørg derfor altid at afstemme dine ønsker og dit budget. 

 

Designet på din soundbar 

En soundbar er med sit lækre design og enkle placering under TV'et, et meget populært valg, når det kommer til at optimere din lydoplevelse. Derudover fremstilles modellerne i mange lækre designs, så du let kan finde en der passer til dit hjem. 

Alle hjem er forskellige, og derfor bør soundbaren være fleksibel med hensyn til, hvordan du placerer den. De fleste modeller giver dig to muligheder: monteret på væggen eller placeret under tv'et på tv-foden eller på en hylde. Hvis du vil have et subtilt design, der ikke distraherer fra filmen, skal du vælge en soundbar, der passer optimalt sammen med dit tv. Hvis du bruger en subwoofer, er den ideelle position foran, f.eks. på gulvet under TV'et.
 

Soundbarens andre funktioner 

Soundbar med bluetooth 

En soundbar er først og fremmest tiltænkt dit TV. Ser du derfor mange film og serier, og drømmer om at få en (meget) bedre lyd, så klarer soundbaren opgaven. 

Men en soundbar kan også bruges til andre formål end at se TV og film. Nogle af modellerne er særdeles gode til eksempelvis musikanlæg til dine fede fester. Skal du bruge din soundbar til musik, så er det vigtigt, at du vælger en model med bluetooth, så du let kan styre musikken direkte fra din mobil eller tablet. 

 

Anlæg til din soundbar 

Elsker du lyden af store eksplosioner eller måske tunge trommer og en dy bas? Lyde i din film og beatet fra din musik fungerer bedst med en god bas. 

Har du hang til at se mange film eller høre meget musik på dit anlæg, og vil du gerne have den absolut bedste oplevelse med dit setup, så bør du overveje at investere i en af følgende tre løsninger:
 

  1. Soundbar med medfølgende ekstern subwoofer 

  1. Soundbar med mulighed for at tilslutte ekstern subwoofer 

  1. Soundbar med indbygget subwoofer 

 

Dolby Atmos 3D-lyd på din soundbar 

Hvis du er på udkig efter den komplette 3D-lydoplevelse, så anbefaler vi, at du køber en soundbar med Dolby Atmos. Dolby Atmos er med til at sørge for, at soundbaren kaster lyden ud mod væggene og loftet. På den måde lyder det som om, at lyden kommer fra alle retninger af. 

En soundbar med dette system, kan du erstatte et større anlæg, uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. Desuden sparrer du en del plads ved denne løsning. 

Sådan finder du den rigtige højtaler

Er du på udkig efter en ny højtaler, men er du i tvivl om hvilken en du skal vælge? I denne guide hjælper vi dig med at finde den højtaler der passer bedst til dit behov, så du får meget mere glæde ud af din højtaler. Læs guiden og lær meget mere.

Guide til vandtætte højtalere

Med en vandtæt højtaler har du mulighed for at høre din yndlingssang i bruseren, ved poolen eller endda på stranden. Læs mere om vandtætte og vandafvisende højtalere samt IP-klassificering.